Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otvorio lepo zreb direktno po cetvrtkama (jos kad bi nepismenko umeo da ga postavim) pa vidim da je Nole imao srecu da se odmah u prvom kolu osveti Verdasku za ono mucenje u Dohi, a Federer ce mu "izbaciti" Marija u trecem kolu jer je u njegovom delu zreba.

P.S. AO žreb: Đoković na Verdaska, Troicki – Džumhur
13.01.2017

Srpski teniser Novak Đoković odbranu titule na Australijan openu počeće mečom protiv Španca Fernanda Verdaska.
Đoković, šestostruki šampion u Melburnu, ukoliko uspešno prebrodi prvu prepreku u drugoj rundi ide na boljeg iz duela između Denisa Istomina (Uzbekistan) i kvalifikanta.
Novak se nalazi u istom delu kostura kao i Grigor Dimitrov, Rafael Nadal, Miloš Raonić i Dominik Tim, dok su u drugom prvi nosilac Endi Marej, Stan Vavrinka, Rodžer Federer i Kei Nišikori.
Kada je reč o o ostalim srpskim teniserima, Viktor Troicki u prvom kolu igra protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, a Dušan Lajović protiv Francuza Stefana Robera.
U ženskoj konkurenciji, Jelena Janković jedina je sigurna učesnica iz Srbije u Melburnu i na startu se sastaje sa Nemicom Laurom Zigmund, dok Aleksandra Krunić traži plasman u glavni žreb preko kvalifikacija.

Poslednja izmena:
Otvorio lepo zreb direktno po cetvrtkama (jos kad bi nepismenko umeo da ga postavim) pa vidim da je Nole imao srecu da se odmah u prvom kolu osveti Verdasku za ono mucenje u Dohi, a Federer ce mu "izbaciti" Marija u trecem kolu jer je u njegovom delu zreba.

Izgleda da će imati laganu šetnju do finala... Plašim se da mu niko neće uzeti ni set na AO ove godine.

Izgleda da će imati laganu šetnju do finala... Plašim se da mu niko neće uzeti ni set na AO ove godine.

Pa bilo bi pravo cudo. To je i onako njegov turnir. Mari cak i kad dodje do finala ima neku mentalnu prepreku da ga dobije. Cetiri izgubljena finala od Noleta i jedno od Federera. Ovaj put nece imati taj problem tako da se Nole, kao sto sam davno rekao, a i sam Mari odmah slutio, vraca na prvo mesto vec posle prvog G.S. kako je i zasluzio igrom u Dohi.

Poslednja izmena:
Moguće je da se Mari i Rodžer sastanu u 1/4 finalu ako Federer pre toga izbaci Nišikorija.
S druge strane, drugi povratnik, Nadal, je u Miloševom delu žreba i na Novaka može da naleti tek u 1/2 finalu, ukoliko sve bude po planu.

Evo linka sa žrebom: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/draws/ms/r1s4.html

Dok sam se ja setio da to moze tako prosto, kako ga ja gledam preko Gugla vec pola dana, da se prikaze i ovde ti si postavio neku slicnu adresu pa cu ja moju skinuti. Pozdrav.

Poslednja izmena:
NINA, lijepa muzika ...z:poz:
132374160_d61931dd377365ed0e846b8cb52.jpg

Zreb je izbalansiran za tenisere. Marej do cetvrfinala nema ozbiljnijih prepreka, mec sa Federerom je moguc ali pitanje u kakvoj je formi Federer posle duze pazue a i pre toga mora savladati Berdiha u trecem kolu i u cetvrtom Nisikorija.
U polufinalu Vavrinka je najrealniji protivnik Mareja ali tu su i nepredvidljivi Kirgios koji bi isao na njega u cetvrtom kolu i u cetvrtfinalu ga cekaju Cilic ili Conga. Buduci da su to teniseri koji su skloni kiksevima, moguce je i da u zavrsnicu dodje neki teniser, ko nije nosilac.
Djokovic za prvo kolo ima teskog protivnika ali nakon toga ima otvoren put, u cetvrtfinalu bi ga cekao Tiem ali mislim da ne bi smeo do polufinala da ima vecih problema jer teniseri sa kojima igra mu odgovaraju.
U polufinalu bi ga cekali Raonic ili Nadal sto je bolje nego da ide na Vavrinku koju mu nimalo ne odgovara po stilu igre iako ima pozitivan skor sa njim.

Zreb je izbalansiran za tenisere. Marej do cetvrfinala nema ozbiljnijih prepreka, mec sa Federerom je moguc ali pitanje u kakvoj je formi Federer posle duze pazue a i pre toga mora savladati Berdiha u trecem kolu i u cetvrtom Nisikorija.
U polufinalu Vavrinka je najrealniji protivnik Mareja ali tu su i nepredvidljivi Kirgios koji bi isao na njega u cetvrtom kolu i u cetvrtfinalu ga cekaju Cilic ili Conga. Buduci da su to teniseri koji su skloni kiksevima, moguce je i da u zavrsnicu dodje neki teniser, ko nije nosilac.
Djokovic za prvo kolo ima teskog protivnika ali nakon toga ima otvoren put, u cetvrtfinalu bi ga cekao Tiem ali mislim da ne bi smeo do polufinala da ima vecih problema jer teniseri sa kojima igra mu odgovaraju.
U polufinalu bi ga cekali Raonic ili Nadal sto je bolje nego da ide na Vavrinku koju mu nimalo ne odgovara po stilu igre iako ima pozitivan skor sa njim.

Kao i uvek izbalansiran i korektan post. Kao i uvek za repku. Mozda malo previse respekta prema Mariju, zbog mesta na kome se samo trenutno nalazi, i Federeru, zbog stare slave, inace je sve u redu. Mari nije bas spasavao mec lopte, ali je jedva pobedio Melcera (84-ti) sa 7:6 (8:6) i 7:5 u Dohi. Znaci tu odmah ga ceka ili Melcer ili Kveri koji je pobedio Noleta u Vimbldonu (ako ga krene njega ce jos lakse). Da ne pricamo o Izneru ili Puju. Dalek je njemu put do Nisikorija ili Berdiha.
Sta reci o Federeru, a da nije vec receno. Kad pogledate zreb na prvi pogled covek bi rekao da je imao veliku srecu jer igra protiv dva kvalifikanta. Na "drugi" pogled vrlo gadno. Ako ih pobedi - nikom nista. Ako ga bilo ko od tih anonimusa pobedi - bruka i sramota. Ali to je bio njegov izbor: "Trazili ste - gledajte". Za bilo sta dalje on nema ni vestine ni snage. Ne moze da pobedi Zvereva na dva dobijena seta, a ne nekog ozbiljnijeg igraca na tri. Ta prica je ispricana.
I za mene je Vavrinka najrealniji protivnik onom ko odozgo stigne do polufinala mada je i on cudljiv igrac. Ali sto kazes ovde su svi takvi. Cilic osvoji Ameriku pa ga nigde nema. Za Kirijosa covek ne zna da li je za teren ili ordinaciju. Tomic da je sta mogao davno bi ucinio. Sok ima neke sanse, ali .... .
Sto se Noleta tice dugo nije imao ovako otvoren put do cetvrtfinala, a i tamo bi ga cekao Tim koji gubi od Evansa (67-mi). Verdasko vise nikad nece biti ni u priblizno slicnoj situaciji tako da ga uopste necu ni spominjati.
Ko ce mu biti protivnik u polufinalu dosta je tesko reci jer cini mi se da je ova cetvrtka najgore prosla pri zrebu. Nosioci - Raonic (3), Monfis (6) i Nadal (9) i dosta mladih: Veseli, Borna, Zverev, Medvedev, Fric. Verovatno ipak neko od starih lisaca.
Znaci najtezi zreb od glavnih nosilaca ima Raonic, pa Mari, pa Vavrinka, pa Nole sto nece imati presudan uticaj na pobednika. Ocekujem Noletovu sigurnu pobedu i povratak na prvo mesto. Ipak je ovo "njegov" turnir kao nekad Garos Nadalov i Vimbldon Federerov. S tom razlikom sto je njihovo vreme proslo.

Neočekivane promene na Australijan openu: Federer i Marej oduševljeni, Đoković i Nadal ne!

12. Januar 2017. u 20:46

Uskoro počinje Australijan open, a pred sam početak prvog Grend slema sezone usledile su (neočekivane) promene.

Naime, podloga na ovogodišnjem Australijan openu je ubrzana što nikako ne odgovara Novaku, šestostrukom šampionu ovog grend slema.

Na pripremnim turnirima za ovaj turnir takođe se igralo na nešto bržim betonskim podlogama, što je oduševilo Rodžera Federera koji je nastupao na Hopman kupu.
"To je to. Meč je bio kratak, napadački i s malo dugih izmena. Veliki servisi i veliki riterni. To je ono što je trebalo tenisu", rekao je Švajcarac.

Teniski trener Patrik Muratoglu takođe potvrdio je da je teren znatno brži:
"Mnogo je brže... To će biti prednost igračima koji igraju ravnijim udarcima, agresivno i onima koji uživaju da igraju na bržim terenima", otkrio je on i dodao:
"Promenjeni su svi tereni, osim terena "broj 5" koji je ostao iste brzine kao na prošlogodišnjem Australijan openu. Razlika u brzini vidljiva je golim okom, na ostalim terenima loptica prosto leti."

Poznato je da Novaku više odgovaraju sporije betonske podloge nego one brže. Tako je u drugoj polovini prošle sezone sva tri mastersa na bržim betonima osvojio Marej.

I sta sad to znaci? Mari postaje glavni favorit? Ma kako da ne. Ovo kao da je pisao Vilander.

Poslednja izmena:
Neočekivane promene na Australijan openu: Federer i Marej oduševljeni, Đoković i Nadal ne!

12. Januar 2017. u 20:46

Uskoro počinje Australijan open, a pred sam početak prvog Grend slema sezone usledile su (neočekivane) promene.

Naime, podloga na ovogodišnjem Australijan openu je ubrzana što nikako ne odgovara Novaku, šestostrukom šampionu ovog grend slema.

Na pripremnim turnirima za ovaj turnir takođe se igralo na nešto bržim betonskim podlogama, što je oduševilo Rodžera Federera koji je nastupao na Hopman kupu.
"To je to. Meč je bio kratak, napadački i s malo dugih izmena. Veliki servisi i veliki riterni. To je ono što je trebalo tenisu", rekao je Švajcarac.

Teniski trener Patrik Muratoglu takođe potvrdio je da je teren znatno brži:
"Mnogo je brže... To će biti prednost igračima koji igraju ravnijim udarcima, agresivno i onima koji uživaju da igraju na bržim terenima", otkrio je on i dodao:
"Promenjeni su svi tereni, osim terena "broj 5" koji je ostao iste brzine kao na prošlogodišnjem Australijan openu. Razlika u brzini vidljiva je golim okom, na ostalim terenima loptica prosto leti."

Poznato je da Novaku više odgovaraju sporije betonske podloge nego one brže. Tako je u drugoj polovini prošle sezone sva tri mastersa na bržim betonima osvojio Marej.

I sta sad to znaci? Mari postaje glavni favorit? Ma kako da ne. Ovo kao da je pisao Vilander.

To značio da Noleta i Mareja mogu mnogo ranije da iznenade neki igrači od kojih se to ne očekuje, a imaju jake servise i brze i ravne udarce. Baš će da bude zanimljivo :D

To značio da Noleta i Mareja mogu mnogo ranije da iznenade neki igrači od kojih se to ne očekuje, a imaju jake servise i brze i ravne udarce. Baš će da bude zanimljivo :D

Bas nista ne razumem!? Kako mogu da razdvoje njih dvojicu i jos Noleta stave u "neodusevljene", a Marija u "odusevljene"? Tacno je da je i Federer izjavio: "To je to. Meč je bio kratak, napadački i s malo dugih izmena. Veliki servisi i veliki riterni. To je ono što je trebalo tenisu", ali zar to ne odgovara vise Noletu koji ima najbolji ritern na svetu. Stvarno svasta. Servis mu je u poslednje vreme odlican.
Sto se samog Federera tice potpuno se slazem. Njegovi gemovi nekad traju oko 60-tak sekundi. Dva asa i dva servis vinera. Taman toliko koliko Nadalu treba da dvaput obavi set opsesivno-kompulzivnih pokreta (da se "ispipa" gde treba i da izvadi gace iz .....) ili dok Nole dvaput odtapka lopticu 15-17 puta. Tacnije receno toliko mu je nekad trebalo. Poslednji put negde 2012. pa ne znam zasto bi on bio “odusevljen” kad je to vreme za njega odavno prohujalo. Pluskvamperfekt.

Poslednja izmena:
Bas nista ne razumem!? Kako mogu da razdvoje njih dvojicu i jos Noleta stave u "neodusevljene", a Marija u "odusevljene"? Tacno je da je i Federer izjavio: "To je to. Meč je bio kratak, napadački i s malo dugih izmena. Veliki servisi i veliki riterni. To je ono što je trebalo tenisu", ali zar to ne odgovara vise Noletu koji ima najbolji ritern na svetu. Stvarno svasta. Servis mu je u poslednje vreme odlican.
Sto se samog Federera tice potpuno se slazem. Njegovi gemovi nekad traju oko 60-tak sekundi. Dva asa i dva servis vinera. Taman toliko koliko Nadalu treba da dvaput obavi set opsesivno-kompulzivnih pokreta (da se "ispipa" gde treba i da izvadi gace iz .....) ili dok Nole dvaput odtapka lopticu 15-17 puta. Tacnije receno toliko mu je nekad trebalo. Poslednji put negde 2012. pa ne znam zasto bi on bio “odusevljen” kad je to vreme za njega odavno prohujalo. Pluskvamperfekt.

Slažem se Dule. Nole jeste i dalje favorit, ali mu neće biti lako... :D

TENIS
14.01.2017.
Autor teksta: Katarina Kostić

Federer: Zaboravio sam kako je igrati u pet setova

Rodžer Federer je tek 17. nosilac na Australijen openu, ali je Švajcarac srećan pre svega što uopšte učestvuje na turniru.
Prošle godine je retko igrao, a vraća se na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede kolena.

"Prošao sam godinu u kojoj nisam igrao na turnirima sa pet setova, celu godinu. Mnogi misle da je to dobro zbog dugovečnosti, ali to nije dobra stvar jer ne znaš kakav je osećaj igrati pet setova. Tu je uvek neko novo lice, mnogi igrači su do pre godinu dana igrali čelendžere, bili možda 300. na listi, sledeće što vidiš je da su u prvih 100. Nedostaje osećaj pobede, izlaska na teren, viđanje sa momcima. Mi smo kao velika porodica", rekao je Federer.

Četvorostruki šampion "Ozi opena" će u prva dva kola igrati sa kvalifikantima, a prva prepreka mu je Austrijanac Jirgen Melcer. Potom ga očekuju potencijalni dueli sa Tomašom Berdihom, Keijem Nišikorijem, pa Endi Mari u četvrtfinalu.

"Jasno je da sam autsajder. Zašto ne bih to bio za promenu? Naravno, volim da budem favorit, ali je u redu biti i autsajder. Žreb je odličan jer sam ja u njemu. Zadovoljan sam što sam ovde, što imam priliku da pobeđujem. Videćemo koliko. Oprezan sam", dodao je Švajcarac.
Prvi Gren slem sezone počinje u noći između nedelje i ponedeljka, kada će i Federer na teren.

P.S. Pitam se samo da li je zaboravio koliko je obicne, sirove snage potrebno za odigrati pet setova. Koliko sam ja primetio on je nije imao ni za ona tri egzibiciona taj-brejka protiv Zvereva.

Poslednja izmena:
TENIS
14.01.2017.
Autor teksta: Katarina Kostić

Federer: Zaboravio sam kako je igrati u pet setova

Rodžer Federer je tek 17. nosilac na Australijen openu, ali je Švajcarac srećan pre svega što uopšte učestvuje na turniru.
Prošle godine je retko igrao, a vraća se na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede kolena.

"Prošao sam godinu u kojoj nisam igrao na turnirima sa pet setova, celu godinu. Mnogi misle da je to dobro zbog dugovečnosti, ali to nije dobra stvar jer ne znaš kakav je osećaj igrati pet setova. Tu je uvek neko novo lice, mnogi igrači su do pre godinu dana igrali čelendžere, bili možda 300. na listi, sledeće što vidiš je da su u prvih 100. Nedostaje osećaj pobede, izlaska na teren, viđanje sa momcima. Mi smo kao velika porodica", rekao je Federer.

Četvorostruki šampion "Ozi opena" će u prva dva kola igrati sa kvalifikantima, a prva prepreka mu je Austrijanac Jirgen Melcer. Potom ga očekuju potencijalni dueli sa Tomašom Berdihom, Keijem Nišikorijem, pa Endi Mari u četvrtfinalu.

"Jasno je da sam autsajder. Zašto ne bih to bio za promenu? Naravno, volim da budem favorit, ali je u redu biti i autsajder. Žreb je odličan jer sam ja u njemu. Zadovoljan sam što sam ovde, što imam priliku da pobeđujem. Videćemo koliko. Oprezan sam", dodao je Švajcarac.
Prvi Gren slem sezone počinje u noći između nedelje i ponedeljka, kada će i Federer na teren.

P.S. Pitam se samo da li je zaboravio koliko je obicne, sirove snage potrebno za odigrati pet setova. Koliko sam ja primetio on je nije imao ni za ona tri egzibiciona taj-brejka protiv Zvereva.

Uzalud se i vraca na teren. Mada, hajde da vidimo i to cudo.

Sta sad pa ova hoce? Ne znam je kao nekog ko Noleta ne voli, naprotiv, pa mi nije jasna poruka ove konstatacije.

Čuvena teniserka zabrinuta za Novaka, evo šta je poručila!
14. Januar 2017.
Da li da se zabrinemo?!
Čuvena teniserka Martina Navratilova, uoči Australijan opena, odvojila je malo vremena kako bi rekla nešto i o našem teniseru Novaku Đokoviću.
Naime, ona je u razgovoru za Sports Ilustrejted napomenula da je previše mršav.
Slavna američka teniserka češkog porekla govorila je o njegovom načinu ishrane i procenila da to što mu se vide rebra uopšte nije dobar znak i da bi to moglo previše da utiče na njegovu kondiciju.
"Mislim da će se prebrzo umarati, jer mi se čini da je premršav. Mišići zbog niskog nivoa masti počinju sami da sagorevaju", rekla je Navratilova.
Najbolji srpski teniser Novak Đoković pokušaće da odbrani titulu na predstojećem Australijan openu.
Izvor: BKTVNews/kurir

Gde si brate klone? Ša ima?

E tebra, evo ono, malo kuckam... :lol:

- - - - - - - - - -

Sta sad pa ova hoce? Ne znam je kao nekog ko Noleta ne voli, naprotiv, pa mi nije jasna poruka ove konstatacije.

Čuvena teniserka zabrinuta za Novaka, evo šta je poručila!
14. Januar 2017.
Da li da se zabrinemo?!
Čuvena teniserka Martina Navratilova, uoči Australijan opena, odvojila je malo vremena kako bi rekla nešto i o našem teniseru Novaku Đokoviću.
Naime, ona je u razgovoru za Sports Ilustrejted napomenula da je previše mršav.
Slavna američka teniserka češkog porekla govorila je o njegovom načinu ishrane i procenila da to što mu se vide rebra uopšte nije dobar znak i da bi to moglo previše da utiče na njegovu kondiciju.
"Mislim da će se prebrzo umarati, jer mi se čini da je premršav. Mišići zbog niskog nivoa masti počinju sami da sagorevaju", rekla je Navratilova.
Najbolji srpski teniser Novak Đoković pokušaće da odbrani titulu na predstojećem Australijan openu.
Izvor: BKTVNews/kurir

Martina je institucija tenisa, ne budi drzak, Dule. Istina je da se Nole sasušio i da ima 4-5 kg manje nego kad je bio na vrhuncu forme 2011. Namerno ili ne, ko će znati... Činjenica je da je lakši i da i dalje može sve da stiže, ali ga takođe neki igrač tipa Kverija ili Raonića može oduvati sa terena ako mu krene servis i forhend.

Nesto mi se cini da je pisac onog clanka pomesao "sretne" i "nesretne" zbog promene podloge. Mari se jedva provuce, Federer se izgleda nece ni provuci. Sta reci kad od Melcera (1981.) moze da izgubi pet uzastopnih gemova. Necu vise ni da gledam to mucenje. Tako mu je nekad Nadal uzimao setove. Od 2:5 do 7:5. I bolje da ispadne odmah. Da se ne bruka.
Videcete veceras kako igra "nesretni" Nole "kome podloga uopste ne odgovara".

Moram priznati da su me nasi veoma prijatno iznenadili. Stvarno nisam verovao da ce bas svo troje proci u drugo kolo. Lep pocetak. Kad im se veceras jos pridruzi i Nole ne secam kad su poslednji put svi nasi prosli prvo kolo nekog G.S.

Evo setih se jednog clancica po kome se jasno vidi koliko Navratilova voli Noleta:

Navratilova: Novak kao Hudini!

Autor: 24 sata 14.10.2012.
Legendarna teniserka Martina Navratilova oduševljena je trijumfom Novaka Đokovića u Šangaju i novu titulu čestitala mu je putem Tvitera.
Đoković je pobedio Endija Mareja sa 2:1 posle velikog preokreta i tročasovne borbe, a devotostruka šampionka Vimbldona posebno je pohvalila njegovu moć povratka u meč i činjenicu da je spasio pet meč lopti, od kojih su četiri bile u taj-breku drugog seta.

- Nole, trebalo bi da te zovemo Hudini! Spasiti pet meč lopti, kakvo srce. Odličan posao, Novače - poručila je Navratilova preko Tvitera. Ni ona nije ostala imuna na sjajnu igru drugog igrača sveta, koji je sada na samo 195 bodova zaostatka za vodećim na ATP listi, Rodžerom Federerom iz Švajcarske

A iz clanka se vidi da Nole nije samo protiv Verdaska spasavao pet mec lopti. Odavno je on odabran od Fortune za njenog glavnog miljenika. Ne skacite odmah kao opareni. SALA MALA. Poznato je sreca prati hrabre i da su svi veliki sportisti ponekad imali mnogo srece.

P.S. Sta!? Opet smo osudjeni na Vilandera na Jurosportu. Pa zar nije neko rekao da su ga najzad smakli?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back