Kafana MEČ LOPTA Vol. 2

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1.jpg

Stiglo osvjezenje ...:heart::heart::heart:
Toliko da vidite ko misli na sve vas i ko vas voli.

Joj kako se neki nepodnosljivo lako (da ne kazem ofrlje) frljaju sa kolicinom i vrstom ("Novak je apsolutno prirodno talentovan" - kao da postoji neprirodno ili vestacki talentovan) necijeg talenta i procenama koliko je to vazno da bi ste uspeli bilo cime se bavili. Svakom ko je iole objektivan i realan (ko se ne frlja s procenE) jasno je da je za uspeh potrebno mnogo vise rada nego talenta. Inace ne bi postao nista. Izvinjavam se. Postao bi ljubomorni (vidi se po izjavama o Noletu) Gulbis. Pored toga nije mi jasno kako objasnjavaju da je mnogo, mnogo manje talentovani (skoro “netalentovani”) Nadal (jedna godina razlike) osvojio duplo vise G.S. od Noleta i vise mastersa. Molim ih da ne vredjaju nasu inteligenciju. A jos vise da time ne vredjaju Noleta (toliko talenta, a duplo manje uspeha).

“Izvor”- Podaci po Machony-u:
1. R. Federer GS Finala - 17 pobeda - 8 poraza

2. R. Nadal GS Finala - 14 pobeda - 6 poraza

3. N. Đoković GS Finala - 7 pobeda - 7 poraza (nije dobro)
P.S. Kazu mi drugovi da "prirodno" talentovani prirodne nauke zavrsavaju sa 10 - 20 % rada. Ne kazem da osvajaju prva mesta i nagrade na svetskim takmicenjima nego samo zavrsavaju fakultete.

- - - - - - - - - -

1.jpg

Stiglo osvjezenje ...:heart::heart::heart:
Toliko da vidite ko misli na sve vas i ko vas voli.

Uvek si bila drug. Hvala ti.

Poslednja izmena:
A zašto se ne bismo malo fokusirali na uspon forme Nišikorija? Zašto je UVEK razlog poraza Novakova slaba igra, a ne protivnikova dobra? Hoćeš reći da ni Kei ni Čilić nisu zaslužili finale? Hajdemo malo realnosti... a što se tiče ignorisanja, slobodno.

- - - - -- - - - -
Kralj je oduvek bio korektan :ok:

A sada da vidimo sta je Novak stvarno izjavio. Bez lazi i podmetanja.

http://www.theguardian.com/sport/20...-djokovic-to-reach-us-open-final-in-four-sets

"Djokovic made no excuses – because there were none. He was the fresher coming into the match by three and a half hours, the same margin he held over Murray before seeing him off in four sets in the quarter-finals. And the Serb rightly pointed out that the debilitating heat and humidity were the same for both of them. “It was not easy to play in these conditions,” he said, “but also he had more hours spent on the court. So it’s no excuse. “I expected him to be able to play another five-setter because he had two days off. He hasn’t played before this tournament, so he had a big break. He could prepare himself for this tournament. He played some great tennis. I congratulate him for the effort. He was the better player today."

Sto se tice Feda sta je mogao da izjavi kada ga je Cilic demolirao. Nije to bilo blizu, neki tb, da je uzeo neki set, nego rasturanje na atome i molekule.

Isto pomislih kad sam pročitao malopre njegovu izjavu posle tog meča

"Veter mi je smetao, vlaga, sunce... on se bolje snašao" ... "Ne mogu samo da verujem da ceo turnir odigram skoro na mom maksimumu i onda odigram jedan tako slab meč"

A evo šta je rekao Švajcarac posle poraza od Čilića.

"I couldn't hang with him long enough to create some doubts. He was too strong for me"

Tata u svakom pogledu te reči :ok: :hvala:
Klasa na terenu i van njega :worth:

A zašto se ne bismo malo fokusirali na uspon forme Nišikorija? Zašto je UVEK razlog poraza Novakova slaba igra, a ne protivnikova dobra? Hoćeš reći da ni Kei ni Čilić nisu zaslužili finale? Hajdemo malo realnosti... a što se tiče ignorisanja, slobodno.

- - - - - - - - - -

:
Bas gledam naslov vesti na netu:"Bledo izdanje Novaka u polufinalu"

Nije tu druze nista bilo bledo,pravi naslov bi bio:Atomski tenis Nishikorija :D

@ Machony

Ja to ne sporim.Iz aviona je vidljivo da su obojica u izuzetnoj formi
obojica su dali maksimum i zasluzeno usli u finale i nigde ne
govorim o njma sa ironijom niti ih proglasavam buducim kraljevima.
I jos nisam cuo da je neki od njih bio dozivotno prvi na listi,smena
generacija je neizbezna.Ispred teniskih vrata na stotine je mladih
koji cekaju da se samo malo odskrinu i da krenu u svoj pohod ka
teniskom vrhu.Na tom putu lizace sopstvene rane ali ce zadavati
bolne ponekad i smrtonosne udarce..zivot je to.Na tom putu
u nekom trenutku nemilosrdno ce biti "posecena" sada vodeca
garnitura tenisera pa ma koliko veliki kraljevi bili i koliko nama to
bude tesko palo.

Bolje da pricamo o ovima sto dolaze.Jedva nadjoh sliku
da mu je ubacim u profil jer to ovi nasi ne umeju ili nece.

Na akademiji Nika Bolitijerija raste teniski šampion.
Reč je o Beograđaninu Miomiru - Miši Kecmanoviću (15).
On je đak najpoznatije akademije na svetu postao prošle
jeseni, a u decembru je osvojio i čuveni “Edi Her”,
nezvanično prvenstvo sveta u toj kategoriji. Kada je stigao
u Bradenton, Amerikanci su ga odmah svrstali u elitnu grupu igrača.

Miša Kecmanović je počeo da trenira tenis sa svojim dedom.
Kada mu je bilo šest godina, deda ga je odveo u teniski kamp
na Zlatiboru i tako je sve počelo.

Miomir pokazuje veliki potencijal jer je za dva meseca vezao 27 pobeda,
imao četiri ITF titule i finale za igrače do 18 godina!

Nisam siguran ali mislim da je trenutno 87 na juniorskoj rang listi.
Cudi me da kao poznavaoci tenisa retko kada na ovim stranicama
ne pisete o buducim sampionima.

Deo tekst preuzet iz Blica.

hn6Hw3h.jpg

Poslednja izmena:
Joj kako se neki nepodnosljivo lako (da ne kazem ofrlje) frljaju sa kolicinom i vrstom ("Novak je apsolutno prirodno talentovan" - kao da postoji neprirodno ili vestacki talentovan) necijeg talenta i procenama koliko je to vazno da bi ste uspeli bilo cime se bavili. Svakom ko je iole objektivan i realan (ko se ne frlja s procenE) jasno je da je za uspeh potrebno mnogo vise rada nego talenta. Inace ne bi postao nista. Izvinjavam se. Postao bi ljubomorni (vidi se po izjavama o Noletu) Gulbis. Pored toga nije mi jasno kako objasnjavaju da je mnogo, mnogo manje talentovani (skoro “netalentovani”) Nadal (jedna godina razlike) osvojio duplo vise G.S. od Noleta i vise mastersa. Molim ih da ne vredjaju nasu inteligenciju. A jos vise da time ne vredjaju Noleta (toliko talenta, a duplo manje uspeha).

“Izvor”- Podaci po Machony-u:
1. R. Federer GS Finala - 17 pobeda - 8 poraza

2. R. Nadal GS Finala - 14 pobeda - 6 poraza

3. N. Đoković GS Finala - 7 pobeda - 7 poraza (nije dobro)
P.S. Kazu mi drugovi da "prirodno" talentovani prirodne nauke zavrsavaju sa 10 - 20 % rada. Ne kazem da osvajaju prva mesta i nagrade na svetskim takmicenjima nego samo zavrsavaju fakulte.

Ceo post odiše pokušajem da se omalovaži moje mišljenje. Od strane jednog "lekara" to nije moguće.
Prvo:
Pojam "prirodno talentovan" je termin opšteprihvaćen u govoru. Upotrebila ga je Arvena (Frangi, Roda, Linejna) pa sam na njega odgovorio adekvatno.
Drugo: Nisam rekao da je talenat prevashodan za uspeh. Dao sam jasno matematički model 50 na 50. Oponirajući time Blajbiju na model 1:99.
Treće: Položio sam na PMF Genetičku i Pedagošku psihologiju sa Devetkom (kopiraću ocenu iz indexa, sačuvao sam ga) i igrom slučaja upravo imao pitanje Koliko trening i talenat utiču na uspeh. Kod poboljšanja rezultata postojni još jedan objektivan parametar koji na isti utiče a to je usavršenje rekvizita koji sportista koristi. U stonom tenisu sa drvenog reketa prešlo se na soft pa su rezultati bili vidljivi. . U skoku sa motkom sa bambusovog štapa prešlo se na plastične, elastičnije pa su rekordi padali gotovo svakodnevno i t.d.
Četvrto: Izvor koji koristiš je ravan diplomi na toalet papiru. Kako te samo nije sramota da tako nešto postaviš? Taj izvor apsolutno ništa ne kazuje o odnosu talenat - rad. Daleko veća studija u dotičnim primerima treba da se obavi da bi nešto od toga moglo da se iskoristi kao zaključak.
Peto.
Talenat verzus rad- trenig, u donosu 50:50 je podatak iz knjige! Tvoje mišljenje koje ovde iznosiš je ravno mišljenu nepismenog i neukog čoveka. Pokazao si kojoj grupi stručnjaka pripadaš.
Šesto.
Ako si završio medicinski fakultet, kako se predstavljaš, onda pripadaš grupi štrebera koji su ga završili guzicom (sedeći i učeći) :manikir:

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back