kafana kod tri modelsice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ubedjen sam da osoba koja praktikuje zen filozofiju, ne moze a da ne procita majstora.
Znaci , ili si ucio MUKACUKASURU TO JU KOTO ili se samo uspesno foliras....

Ne ..Ja citam najjboljeg Japanskog pisca T.D.SUZUKIJA..Sam se sprema 15 g za monaha Zena,da bi otkrio tajnne..Kasnije je ziveo u USA....Kako je prevod jako bitan sa drevnih tekstova na Egleski on je najjbolji....Od njega sam ucio

Moj stav je da vise treba ziveti kaoHemingvej kad smo vec u ratnim okolnostima....Praksa misao i pisana rec cuda cine.....Zanima me vas stav o Hemingveju, ako su ga mlade generacije uposte citale....Njegov zivot satkan od pisanja , ratova, ljubavi u njima,i na kraju je sam rekao , 'dosta'.....Ha da vas cujem robovi svakodnevnice...

Нисам читао Хемингвеја али колико знам о њему мислим да се ради о форсираној слави . Јер Американци заправо немају много имена у области књижевности и културе уопште, па су ето у први план и на пиједестал славе поставили њега.

То да се бавио боксом и то професионлано, како чујем од Демистера само потврђује моје ставове.
Можда некада и прочитам нешто од тог писца и променим мишљење али мислим да се ради о овоме што рекох.

Smesno ozimane...

ili zalosno...kako pogledas...

Jednog od najvecih majstora-filozofa srednjevekovnog Japana, ti uporedjujes sa prostackim vicevima za koje si do melopre tvrdio da su odraz niskosti ljudskog roda.

Ali, evo malko edukacije : Mijamoto Musasi, samuraj, pesnik, slikar i pisac .
Jedno od dela , poslednje koje je napisao je :"Go Rin No Sho" ili:"PET KRUGOVA " u kojem predstavlja svoju skolu i filozofiju borbe.
Jedno poglavlje nosi naziv MUKACUKASURU TO JU KOTO i znaci NALJUTITI (namerno) NEPRIJATELJA, u cilju dobijanja nadmoci u borbi.
Iskreno preporucujem.

pomaze kada covek dodje u situaciju da nije siguran da li ide u pravom smeru.

Smesno ozimane...

ili zalosno...kako pogledas...
Jednog od najvecih majstora-filozofa srednjevekovnog Japana, ti uporedjujes sa prostackim vicevima za koje si do melopre tvrdio da su odraz niskosti ljudskog roda.
Ali, evo malko edukacije : Mijamoto Musasi, samuraj, pesnik, slikar i pisac .
Jedno od dela , poslednje koje je napisao je :"Go Rin No Sho" ili:"PET KRUGOVA " u kojem predstavlja svoju skolu i filozofiju borbe.
Jedno poglavlje nosi naziv MUKACUKASURU TO JU KOTO i znaci NALJUTITI (namerno) NEPRIJATELJA, u cilju dobijanja nadmoci u borbi.
Iskreno preporucujem.
pomaze kada covek dodje u situaciju da nije siguran da li ide u pravom smeru.

Јел то онај што је побио ваљда стотину људи како би усавршио мачевање?

Неће се свидети Ширију али већ сам писао овде шта мислим о јапанској култури уопште.

Мислим да су као резултат вековне изолације од осталог света они заправо заостатак оног нивоа људских друштава које су на западу постојала у средњем веку и раније.

То је беспоговорна оданост држави. Послушност стаду и предводнику стада Рад за колектив и скоро непостојање индивидуалитета. То је безлично друштво мрава. Где постоји само ји колектив али не и појединац. То је заправо сиситем који је западни човек одавно превазишао у корист слободе и развоја човека .

Strelac je ucio vidi se...To o naljutiti neprijatelja namerno ucih jos u detinjstvu u bor vestinama..Zove se se zapravo 'izbaciti protivnikka iz njegove tacke 'ki' poremeti mu duhovnu ravnotezu i napasti'Ah lepi ani mladosti...A ratovi de vidis u reali jesi li ratnik ili ne...Ali Tibet DADE ODGOVORE....Jesi cuo strelce za Japansku mumijukoja sedi po ugledu na Tibetsku?

vlcsnap16681ym0.jpg

Na slici se vidi Tibetanska mumija koja sedi, koja se muficirala sama dok je meditant odlazio u astral, zarad dobra sunarodnika...Nije se vratio iz Astrala a telo se samo muficiralo..Postoji ista u Japanu, samo je sebi izvadio oko i spasao zemlju nekakve ocne bolesti koja je vladala..Tibetanac je sunordnike spasavao gladi iz Astrala....Ozi mnogo gresis..ali 'put' i jeste za 'odabrane'...

Musasi je do svoje 29 godine, ubio (ili pobedio) ukupno oko 60 protivnika..ne da bi vezbao, vec da bi sledio "put ratnika"..medjutim, po sopstvenom priznanju, shvatio je da nece tako odgonetnuti put, pa je odbacio mac(mada ne u potpunosti, kazu da nikada nije usao u kadu da ga ne bi zatekli baz maca za pojasom) i poceo da uci slikanje i da pise.Prvog protivnika je ubio sa 13 godina, a najveci broj dvoboja je dobio bokenom.Sacuvan je veliki broj akvarela koje je napravio i skoro svi spisi koje je napisao.Umro je po zavrsetku pet krugova u 62-oj god.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back