čedina_zebra
Legenda
- Poruka
- 53.468
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

plasim se..ko zna sta si uvalio unutrafor Alexanna Zujalica; open it
![]()
MPMcB, ok sam, no pošto je kavaljerstvo u modi, i ja sam morala da pripomažem.
Tako smo, prelazeći prostor, dugo ćutali; ona po zakonu svoga bića i postanka, a ja u neizrecivoj slasti njenog prisustva, koja je rasla i prelivala se i odnosila sa sobom sve što se moglo pomisliti ili reći.
Samo u jednom trenutku nisam mogao odoleti želji. Zaboravio sam se i prekinuo za sekund ćutanje, tek toliko koliko je trebalo da joj sa pola reči kažem kako sam neizmerno srećniji od svih ljudi na zemlji, koji svoj dan i svoju noć, svoj hleb i svoj log dele sa avetima, a ne kao ja, sa istinskom ženom savršenog bića i lika.
To je bilo dovoljno da žena, koja je za mene oličavala u sebi snagu i lepotu sveta, nestane kao priviđenje.
Ivo Andric "Jelena, zena koje nema"
Jelena je ideja. Ideja ženskog uopste. To je original koji se prosavsi kroz forme opazanja intelekta projektuje kao pojava.Kao pasivni element ženskog uopste, sada objektivisanog kao mnostvo.
Jelena je samo jedno ime te ideje a ostala su Anima,Afrodita, Helena, Dijana itd.
Trojanski rat jeste vodjen zbog žene, ali ne zbog telesne žene vec zbog Helene, one iste Andriceve Jelene. Slutnju tog numinoznog bica u nasem duhu imaju svi, ali usled svoje duhovne oslabelosti ili zarobljenosti u materijalizam, nisu u stanju da tako nesto shvate u svoj svojoj realnosti.

...ima li neko picence ovde?

GALINA? s' koje si ti planete?