Kafana "Bonaca"

• Začetnik teme Začetnik teme twigy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prof.Grof:
Па вероватно гледа "Ђекну".............., а кад ће им умрети то још не знају али се зна да их напушта и одлази у "друге воде". Нису више "гледаоци" интересантни......
ne no gledam Porodicno blago vrhunac ljudskog dostignuca, umjetnicki i opstekulturni masterpiece. Sta fali djekni?? Serija je vrhunska.
Jeste gledali seriju od booksovaca? To je pravi savremeni crnogorski brend

advivo@ptt.yu:
Разговор уз кафу и дуван је остатак турског наслеђа - они су били мајстори уживања па и ми понешто прихватили.
Овај архаични обичај још увек је јако наглашен у Босни, где се седи, пуши (дуван) и разговара (дивани), уз кафу која се кува веома слатка а слабија, у великим лонцима, и присипа у мале шољице (филџани), и тако сатима...ко има времена као ми вечерас, али ми без кафе.
Ако нам је модераторка не "скува" јер за њу ова тема може имати јаку политичку конотацију - пошто је аполитична...

Kada sam 1997 bila u SA, domacica ( muslimanka) skuvala kafu nije me ni pitala kakvu pijem, kada sam je probala kad nisam uginula ( slaba i slatka), sunula sam je na ex, kada ona meni sipala drugu....nasla sam se u neobranom grozdzu.Aj ja i to popijem da ne uvredim domacicu.Sledeceg dana kada sam dosla ona meni kafu a ja rako cekaj, moze li to malo jaca i bez secera.Ej umrla je od smeha kada se setila kako sam prethodnog dana exirala.
Sto se mod. tice, ljudi treba da razmenjuju misljenja i iskustva .... ovo nema veze sa nacionalnoscu, dobro ima za primitivce....ali idemo dalje.
;)

labo:
ne no gledam Porodicno blago vrhunac ljudskog dostignuca, umjetnicki i opstekulturni masterpiece. Sta fali djekni?? Serija je vrhunska.

Ништа ти не разумеш , благо мени , па ни у "Породичном благу" , ако ти је нешто од њега преостало. А знам да си га имао до пре 4 месеца........... :lol: :lol: :lol: :lol:

Да не гледаш можда "Ориђинали".........., они ти више бастају ?

Lucca:
Kada sam 1997 bila u SA, domacica ( muslimanka) skuvala kafu nije me ni pitala kakvu pijem, kada sam je probala kad nisam uginula ( slaba i slatka), sunula sam je na ex, kada ona meni sipala drugu....nasla sam se u neobranom grozdzu.Aj ja i to popijem da ne uvredim domacicu.Sledeceg dana kada sam dosla ona meni kafu a ja rako cekaj, moze li to malo jaca i bez secera.Ej umrla je od smeha kada se setila kako sam prethodnog dana exirala.
;)

Ја мислим да они имају ту "фору" неку. Ваљда ако "филџан" не окренеш, доливају ти кафу нон- стоп. То је случај и код Шиптара када пију чај . Они ти сипају све док кашичицу којом мешаш шећер не наслониш на сам врх шољице........Лудо буразеру.... :roll:

advivo@ptt.yu:
Разговор уз кафу и дуван је остатак турског наслеђа - они су били мајстори уживања па и ми понешто прихватили.
Овај архаични обичај још увек је јако наглашен у Босни, где се седи, пуши (дуван) и разговара (дивани)

Онда ја на сву срећу , брате, немам ништа од тог "наслеђа". Ја кад хоћу да уживам то радим као прави БОЕМ, само уз вино, музику и....................

Лаку ноћ.........
a227.gif

labo:

erija je stara bas, ali ima dobrih fora i ovde se nedavno reprizirala.Mislim na porodicno blago.Djekna se reprizirala proslog leta ovde....

Мени је модераторка заиста симпатична: потпуно је у реду што је брисала неке глупости, зна се чије су биле...
Али, не дозвољава политичке разговоре - јер, она је АПОЛИТИЧНА.- али је признала да има своје политичко опредељење...људи моји...аполитична са политичким опредељењем...
Све би било у реду, без обзира што реч аполитичан значи одсуство свега што је политичко (одсуство знања и сазнања о политици), АЛИ, мени је јасно да је њено политичко опредељење определило брисање назива "Маде ин Сербиа"...што је неучтиво, најблаже речено...
Уколико буде наставила слично, морамо покренути иницијативу да је заменимо...

prof.Grof:
Онда ја на сву срећу , брате, немам ништа од тог "наслеђа". Ја кад хоћу да уживам то радим као прави БОЕМ, само уз вино, музику и....................

Лаку ноћ.........

Nocka uz vino i gitare...... ;)

advivo@ptt.yu:
Мени је модераторка заиста симпатична: потпуно је у реду што је брисала неке глупости, зна се чије су биле...
Али, не дозвољава политичке разговоре - јер, она је АПОЛИТИЧНА.- али је признала да има своје политичко опредељење...људи моји...аполитична са политичким опредељењем...
Све би било у реду, без обзира што реч аполитичан значи одсуство свега што је политичко (одсуство знања и сазнања о политици), АЛИ, мени је јасно да је њено политичко опредељење определило брисање назива "Маде ин Сербиа"...што је неучтиво, најблаже речено...

Slazem se sa tobom u potpunosti i podrzavam sve sto si rekao.Forum je javan i svako ima pravo da kaze sta misli u granicama normale, bez vredjanja podrazumeva se.Informacioni sistemi upravo i sluze u te svrhe, razmena misljenja, stavova, idja pa ako treba i politickog misljenja.Boze moj to nam je u krvi svima hahaha.Njena centralizovana vlast moze da dovede samo do jednog a to je razilazenje i zatvaranje.Ako je zbog toga dosla neka se izjasni u protivnom neka spusti loptu.Krstarica je Srpski forum nije bitno sto je podforum Podgorica, ....ovaj sam deo vec komentarisala da se ne ponavljam.Namenjen je svima koji su prijateljsi nastrojeni.Sukobi misljenja su normalni, baz takvih stavova nema ni progresa ( samo bez represije molim)

advivo@ptt.yu:
Pa da, upravo sam na to i mislio kada sam poslao post pre dva dana, "apoliticna" , a vec je izabrala stranu... Ali, eto vidite da moja kritika vec utice, ne pojavljuje se i ceka da vidi sta ce da bude, pravi lisac...

iskander:
Pa da, upravo sam na to i mislio kada sam poslao post pre dva dana, "apoliticna" , a vec je izabrala stranu... Ali, eto vidite da moja kritika vec utice, ne pojavljuje se i ceka da vidi sta ce da bude, pravi lisac...
Moderatorka je na ekskurziji....meni je bzw.sto je "made in Serbia" preoblicen u crnogorski "....politike i VRIJEDJANJA..." jer sam ostala potpisnik naslova a to nije moj govor......dakle ko ce se kome prikloniti,jedinka vecini ili obrnuto???

twigy:
Moderatorka je na ekskurziji....meni je bzw.sto je "made in Serbia" preoblicen u crnogorski "....politike i VRIJEDJANJA..." jer sam ostala potpisnik naslova a to nije moj govor......dakle ko ce se kome prikloniti,jedinka vecini ili obrnuto???

Nije tu bilo ni politike ni vredjanja koliko se ja secam i to jedino u MADE IN SERBIA.Onog momenta kada je naslov promenila uvela je i politiku i vredjanje.Kao takva nije kopetentna da bude mod.

advivo@ptt.yu:
Богати? А како формира тако тврд закључак?
И како знаш да она није ту? Можда се ућутала.
Да ти није неки род?

Nepadaj u vatru.....samo polako....pijemo kafu, biraj kakvu ćeš, kafa u vodu ili voda i priprženu kafu ;)

Пошто се појавила и домаћица морам да питам ко ће да кува: "Твиги", "Луцца" или модераторка?
Мени је свеједно, хоћу једну СРПСКУ - јаку и без шећера.
Нешто се надам да ћу је добити од модераторке, ха, ха...

Mmmmm,miris kave,tako u Bosni kazu,pila sam vise puta...da sprema se tako sto se "zapece" kava u dzezvi,pa se prelije vodom koja prokuva u loncicu,bude redja nego ova turska koju pijemo ovde,ali se pije po 3-4 fildzana....i sladi se obavezno kockicama secera....secam se da sam volela da je pijem......

advivo@ptt.yu:
Пошто се појавила и домаћица морам да питам ко ће да кува: "Твиги", "Луцца" или модераторка?
Мени је свеједно, хоћу једну СРПСКУ - јаку и без шећера.
Нешто се надам да ћу је добити од модераторке, ха, ха...
Pijem ja tu jaku u malo vecoj solji,u mojoj okolini svi bez secera piju,tako da uvek naknadno sladim,pa cu takvu i pristaviti,a vidim da ima jos zainteresovanih da domacica kuva(bice slatka i ako je gorka)..pa da vidim ko je jos stigao?????Volite li i ratluk?

twigy:
Mmmmm,miris kave,tako u Bosni kazu,pila sam vise puta...da sprema se tako sto se "zapece" kava u dzezvi,pa se prelije vodom koja prokuva u loncicu,bude redja nego ova turska koju pijemo ovde,ali se pije po 3-4 fildzana....i sladi se obavezno kockicama secera....secam se da sam volela da je pijem......
Домаћице, изјасни се коју каву (кажу да је исправно - кава) - спремаш: турску, босанску, грчку, српску...И како: у филџанима, шољама, тигањима... Ја нећу да пијем ни једну другу сем српску каву. Да видимо твоју технологију спремања.

Lucca:
mislim da kažu kahva
"Па сједоше по кахви великој..."
Да, турцизам...односно, арапски - кахва - назив дрвета од чијих плодова настаје овај напитак.
Наши муслимани углавном и данас изговарају - кахва.
А ми Срби, већином кажемо кафа, или кава...па и Црногорци.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back