Када мењате ауто?

Људи свашта уваљују. Превараната има свуда и сваки дан слушам ко је шта коме продао. Интересантно је и то да уваљују чак и проверени први власници. Нпр. возила жена у средњим годинама, редовно одржавала, продаје да би купила нов ауто, а испостави се да кола имају недостатке који се откривају накнадно.

Мислим да већина мења када схвати да им се не исплати више да улажу. Мали број продаје ауто стар 3-5 година да би купио нов и та возила обично имају баш високу цену. Скоро сам гледао на огласима шкоду октавију 2022. годиште 2.0 дизел која се продаје за 22 или 24 хиљаде евра.

A šta bi ti kada nova škoda danas košta ko porše pre par godina?!?? Ja moj auto mogu da prodam posle više od 10 godina jedva malo jeftinije nego što me koštao nov bez pdv.
Не може ауто који је прешао 25.000 км, а камоли ови који су прегазили преко 100.000 да коштају колико и нови аутомобили.

Ауто вожен две године, урађен један мали сервис и сада да кошта као да је нов? Не може.

Људи пристају на очајне компромисе.

Ja iskreno u srbiji zbog katastrofa puteva nikada nebi uzeo nešto skuplje od ulaznih modela. Kada se vratim u srbiju prosto do beograda ne mogu da se naviknem koliko je neravno. Uzmeš nešto skuplje duša da te boli!
Тако је. Уништиш га много брже, него да га возиш по ЕУ или другим земљама.

Ауто са 200.000 километара није нов ауто. Ауто са 500.000 километара није исто што и ауто са 200.000.

Ти можеш да одржаваш аутомобил по пропису, односно да му мењаш уље, филтере, свећице, течности, да га переш и усисаваш, али одређене делове не можеш да сачуваш. Прво, материјали мењају своје својство протеком времена. Метал и пластика се деформишу, постају крти и неотпорни. Силе које утичу на ауто приликом кретања свакако ће да га промене и ослабе након 100, 200 или 300.000 км.

Свако средство се амортизује, а овде се то занемарује.

Ауто се разради после првог сервиса, односно до првог сервиса мора да се разради. Тада се истаче фабричко уље и течности и сипа се ново. То се сматра разрађеним аутом. Све преко тога је раубовање.

Разрада постоји и после генералног ремонта мотора, а то се данас код "новијих" кола не ради, јер када дође до тога, ремонт се сматра неисплативим и баца се.

A šta bi ti kada nova škoda danas košta ko porše pre par godina?!?? Ja moj auto mogu da prodam posle više od 10 godina jedva malo jeftinije nego što me koštao nov bez pdv.
Nemoj da se razocaras evo na ovaj noviji je ponudeno celih 1300€ 2015. Ako dođe do 2000€ puna kapa
Screenshot_20240804_104951_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Чудна терминологија.

Долази до замене чега? Током целог експлоатационог века аутомобила мора нешто да се мења.
Pa ne toliko .. Na od 200k se menja dosta toga do 250k km posle toga je sitno jedan period pa opet tako samo sto fabricki delovi tj prva ugradnja obično dosta duze traje.. Svega da ne nabrajam

Back