Када мењате ауто?

81.000 din delovi plus ruke majstora. Motor prolupao na plinu 190.000km. 1.2 ccm motor 4 cil 16v

IMG_20240831_225826.jpg

Screenshot_2024-08-31-22-57-10-468-edit_com.infostud.android.pa.jpg
Screenshot_2024-08-31-22-57-23-868-edit_com.infostud.android.pa.jpg

Naravno,kao i dosad,mario lupeta gluposti.
Imao sam svojevremeno neke primerke sa taksija sa metanom i kola presla preko 490k km i radila odlicno.
Sad zamislite koliko je tu bilo i rada na leru kad su se taksisti grejali zimi.
Sve je do motora i odrzavanja kao i toga da li se kida dok je hladan ili se vozi normalno tj onako kako treba.

Постоје возила на метан који се фабрички уграђује. То не може да се пореди са накнадном уградњом плинске боце. За ово прво фабрика даје гаранцију, а поред тога то је фабрички прилагођен мотор за потрошњу метана.

У Србији нема много пумпи које имају метан.

Tačno tako koriste se druge tj jače legure za izradu glave motora tj siceva ventila i samih ventila. Bolji dihtung možda i širi kanali za hlađenje glave motora. Idu druge svećice i još koješta nešto.

I da prolupa na 200 kkm šta te briga uštediš 8.000€ na gorivu. Staviš drugi motor, baciš auto u đubre kupiš staro za novo dobiješ popust itd.

Ја сам на сајму виђао кола на фабрички метан, али људи то нису масовно куповали, због непостојања великог броја пумпи у Србији. Углавном су то били мањи аутомобили, као што је фиат панда или фиат пунто.

Плинска боца нема везе са тим.

Ja od kako promenih dizne na ovom 21 god starom pasatu deluje da ga nikad neću menjat(600.000 km ako nije vracena)Ide 2 banke auto putem.Ne umara se.Ponekad se trap promeni i ide to.
Sve novije skuplje odrzavanje kad rikne nešto.
Da imam platu 3000 eur ili da mi ga tetka odrzava uzeo bi nesto 3/4 god staro.Ovako nije loše ni ovo.

Ja od kako promenih dizne na ovom 21 god starom pasatu deluje da ga nikad neću menjat(600.000 km ako nije vracena)Ide 2 banke auto putem.Ne umara se.Ponekad se trap promeni i ide to.
Sve novije skuplje odrzavanje kad rikne nešto.
Da imam platu 3000 eur ili da mi ga tetka odrzava uzeo bi nesto 3/4 god staro.Ovako nije loše ni ovo.
Na njima bas odlaze trapovi a nisu bas jeftini za odrzavanje.

Back