Kada će fakulteti prestati sa blokadom?

Njemu nezaposlenom koji u 39 zivi sa roditeljima i hvali se time kao vrhunskim dostignucem pises o izgubljenim godinama. :mrgreen:

Obecano im je da ce profesori tokom jula i avgusta da zrtvuju svoje godisnje odmore zbog njih, o tome je pisao Pumpanov.

Iz Srbije "beze" iz istog razloga iz koga se iz provincije bezi u Beograd. Gde je lakse graditi zivot po tebi?
Naravno da je lakse graditi zivot negde napolju, daleko lakse ako u Srbiji nemate zaledjinu bas imucnig roditelja iza. Pa posto znamo da u Srbiji nema bas toliko imucnih porodica, nego je ogromna vecina ili "srednjeg" ili siromasnijeg statusa onda tom obicnom Srbinu pre pasuje da ode sto ranije negde na Zapad. Sto ranije odes imas vise vremena da nesto uradis u zivotu, to je osnovno pravilo. Zato odlaganje od godinu dana zbog protesta za svakog takvog mladog coveka u startu znaci gubitak jedne godine u realnom zivotu, to neki od njih kapiraju ali ne mogu nista da urade po tom pitanju jer danas na BU vlada strahovlada plenuma (procitah da negde cak brane zaposlenima na fakultetima da ulaze u zgradu).

Tokom jula i avgusta ce da i drze nastavu i kolokvijume? Kad ce uspeti da se spreme za septembarski rok ako imaju predavanja u avgustu? Mozda mogu na drustvenim i prirodnim fakultetima kao daleko laksim ali na tehnickim nema teorije da to uspe jer treba da se provezba odredjen broj puta nesto da bi se razumelo i usvojilo. Takodje po zakonu moraju da imaju odredjen broj ispitnih rokova u toku skolske godine a vec su izgubili januarski, na putu su da izgube i aprilski a kako izgleda dogurace i do junskog.

I kad se sve to ukapira onda ce neko traziti naplatu svega sto se danas desava i od druge strane, ne samo od Vucica. Pa posto ljudi tu i nisu bas naivni pretpostavljam da ce poceti da pljuste privatne tuzbe po fakultetima BU, zbog toga sto im fakultet nije omogucio da studiraju. Recimo 500 privatnih sluzbi (ta verovatno bi bio i veci broj) u visini 4000 jurica daje 2 miliona jurica koje fakultet mora da isplati ostecenima. Ko ce im ipslatiti taj novac? Fakulteti? Tesko, oni su se tek ozborili za povecanje svojih prinadleznosti. Isplaticete vi dragi gradjani, isplaticete ga kroz poreze, akcize, zaduzivanje.

OK, slazem se da je zvalousti dosadio i bogi i ocu i da je tu teska korupcija ali zbog svega toga ne mozes nekome drugome ogranicavati njegova prava. To Srbi nikada nece nauciti. Zato je Srbija tu i gde jeste.

pa šta da ti kažem , ajde ...
hoćeš CV? :D
Sta ce meni izmisljeni CV od anonimnog lika sa nekog bezveznog foruma gde zajednicki gubimo vreme? Da smo i ti i ja pametni napisali bi na ovom forumu 10 puta manje poruka za ovih 15-20 godina od tregistrovanja. U tvom slucaju to bi bilo na nivou broja mojih poruka a u mom bi bilo 21-22 poruke na godinu dana.

A ostale, koji ovde dnevno "opale" po 25-35 poruka (ima ih i sa vecim dnevnim brojem) ne bih ni da komentarisem...

Sta ce meni izmisljeni CV od anonimnog lika sa nekog bezveznog foruma gde zajednicki gubimo vreme? Da smo i ti i ja pametni napisali bismo na ovom forumu 10 puta manje poruka za ovih 15-20 godina od tregistrovanja. U tvom slucaju to bi bilo na nivou broja mojih poruka a u mom bi bilo 21-22 poruke na godinu dana.

A ostale, koji ovde dnevno "opale" po 25-35 poruka (ima ih i sa vecim dnevnim brojem) ne bih ni da komentarisem...
Jako si ozbiljan, a mene mrzi da se preganjam.

Back