Kada će biti izbori?

Kada će biti izbori?

• Na leto

glasova: 1 12,5%
  • Na jesen

glasova: 4 50,0%
  • Sledeće godine

glasova: 1 12,5%
  • 2027. godine

glasova: 2 25,0%

• Ukupno glasova
    8
GwxpDyxXQAAN6bP.jpeg

Hoće li biti vanrednih izbora do kraja godine?​

Lena Stevanovićdanas 12:01
Hoće li biti vanrednih izbora do kraja godine? 1
foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Vrh Srpske napredne stranke razmatra raspisivaje vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi mogli da se održe do kraja godine – u oktobru ili decembru, piše nedeljnik NIN.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nebrojeno puta ponovio da izbore neće raspisivati pre kraja 2026. godine, spekuliše se da je u vrhu vladajuće stranke došlo do promene strategije.

Da li je to u cilju očuvanja postojaćeg biračkog tela i kako bi se sprečilo njegovo dalje raspinje, postoje brojne spekulacije zašto bi vlast u ovom trenutku odgovorila na studentske i građanske zahteve.

https://www.danas.rs/vesti/politika/hoce-li-biti-vanrednih-izbora-do-kraja-godine/

Na osnovu cega zakljucujes ovo?
Licno misljenje?
Pa ustav je promenjen kad opozicije nije ni bilo u skupštini kratko 2020-2022. Kad god je opozicija učestvovala na izborima Vučić nije imao 2/3 u skupštini. Sad će na izborima učestvovati studenti plus opozicija. Tek sad neće imati. On ako ostane na vlasti može biti samo premijer 2027.

Pa ustav je promenjen kad opozicije nije ni bilo u skupštini kratko 2020-2022. Kad god je opozicija učestvovala na izborima Vučić nije imao 2/3 u skupštini. Sad će na izborima učestvovati studenti plus opozicija. Tek sad neće imati. On ako ostane na vlasti može biti samo premijer 2027.
On moze samo da zaglavi dozivotnu robiju ili eventualno da pokusa da pobegne, ko zna koliko para je prebaceno na racune za svo ovo vreme, decu je sklonio u inostranstvo.

Sto znaci da takvi izbori nisu regularni i ispravni.
Da li je narod toliko lud da opet proguta isto g.?

Kradu izbore pa rasturaju meni su vec 2-3 puta dolazili listici sa tudjim imenima na mojoj adresi a znam ko je prijavljen i koliko clanova ima, ovo su neki nepoznati.
Meni je “dopisan” clan koji zivi navodno na mojoj adresi. Isla u policiju, kazu da to nije tacno. Pokazem im poziv za glasanje za to izmisljeno lice kazu ne vodi se na Vasoj adresi… a za dva preminula clana redovno dolaze pozivi.. i svi se prave ludi.

A koliko ima slucajeva poput mog? Ko to zna???

U opticaju su tri termina i verovatno su svi potekli iz SNS sa ciljem da obmanu protivnike.

Najviše ljudi se nada da će to biti jesen-početak zime 2025. Moguće da se on potencira upravo od SNS da bi se kupilo vreme, a onda kada izbora ne bude, da se čeka novi termin - početak 2027. Međutim, moguće je da tada saznamo da smo opet ostali kratkih rukava i da će izbora biti tek posle 15. avgusta te godine, kada se završava EXPO. To znači, tek za dve godine.

Što reče Andrić, najefikasniji način da zarobiš nekoga jeste da ga staviš na čekanje.

Back