Kada će fakulteti prestati sa blokadom?

Najbolje bi bilo da krenu tehnicki oni su bitni, drustvene mogu komotno da zatvore. Novinari, prevodioci, pravnici, sve to odlazi u istoriju.

Ne znam da li si ti primetio, ali tehnički fakulteti - ETF, Mašinski posebno, onda Arhitektura, FON - oni su ti sve najrevolucionarnijeg raspoloženja. :D

Oni su odavno predlagali mere radikalizacije i svašta još drugo.

Da se mašinci pitaju, već bi bilo maltene revolucije. xD

Društvenjacu su ti koji održavaju stvari mirnim.

Nema nikakvih dokaza za tako nešto.
Štaviše, tako nešto je i (doslovno) nemoguće.
Mora da se organizuje demokratsko glasanje na kome ucestvuju svi u punom amfiteatru. Naravno da se snimi i da se vide tacke dnevnog reda, a glavna da bude odluka o (ne)nastavku blokade.
Moze pod nadzorom policije da bi se sprecili pritisci, neki posmatraci svakako da budu prisutni.

Bez nekog ozbiljnijeg generalnog štrajka i radikalizacije cele zemlje, bez podrške vojske policije ili opozicije, smirivanje najkasnije do početka leta.
Tada se većina studenata vraća u zavičaj da ne bi plaćali velike kirije po gradovima gde studiraju.

A i pitanje je koliko prosveta može da izdrži bez plata, od ovoga meseca veliki broj blokadera neće primati platu uključujući i Univerzitete.
Jedino ove donacije ako ih ne izvade.

U Kanada su tako ubili proteste kamiondžija protiv Kovid mera u kratkom roku tako što su im blokirali privatne bankovne račune
da ne mogu svojom lovom da raspolažu. Slićno ali poenta je bez love teško se protestuje.

Protesti su svakako delimično uspeli, režim je u panici , narod se više ne plaši SNS šerifa, uhapšen je i mali broj za mito i korupciju....
Pratićemo suđenja , da li će dobiti adekvatne kazne ili će i tu probati da muvaju?

Možda bude i nekih iznenađenja, ko zna......

Nije ispunjen prvi zahtev vezan za nastrešnicu. Ne znam da li je završena istraga i da li se pripremaju za početak suđenja.

U sklopu istrage nisu ispitani kineski i francuski investitori, ni svi naši podizvođači radova.

Taj zahtev je najvažniji.
sudski procesi kod nas traju i po nekoliko godina i ne samo kod nas. da li ovi sa pravnnog fakulteta uopšte se razumeju u ono što studiraju.
u ribnikaru kad je doneta presuda roditeljima malog psihopate koji se sam predao, šta je sa njim, da li će biti kažnjen, neće oće kako šta
slučaj se desio u maju 23-e?

Pa prosvetari da izdrze do leta, ili da krenu sa radom do leta i onda letnji raspust pa ponovo u strajk. Preko letnjeg raspusta moraju im isplacivati zarade.

Takodje oni ce sve to da naplate preko tuzbi, jer je protivzakonito izvrseno neisplacivanje zarada. Te zarade su vec planirane budzetom, drzavne skole nisu privatne kompanije pa da isplacivaju plate iz profita iste...

Ogromna vecina studenata je za prekid blokade. Oni su sad taoci vas huligana fakticki.

Koja ogromna većina studenata? Misliš na one u Ćacilendu, pardon u Pionirskom parku?

Juče sam razgovarala sa tri studenta. Sa mojim mladim komšijama i sa mojim sestrićem. Svi su u blokadi, idu na proteste i svi traže da se prvo ispuni taj prvi, najvažniji zahtev.
Ovo je samo mali primer iz najužeg okruženja.
Imam još primera, ali neću sada da nabrajam. Poenta je da niko od tih mladih ljudi koji su pešačili do Novog Sada i Kragujevca nije za prekid studentskih protesta iako imaju do sada ocene 9 i 10. Nisu neradnici niti huligani.

sudski procesi kod nas traju i po nekoliko godina i ne samo kod nas. da li ovi sa pravnnog fakulteta uopšte se razumeju u ono što studiraju.
u ribnikaru kad je doneta presuda roditeljima malog psihopate koji se sam predao, šta je sa njim, da li će biti kažnjen, neće oće kako šta
Vlada Gajić kaže da će sudjenje za nadstrešnicu trajati pet godina.

Roditelji su osudjeni kako sta je sa njim? Ne razumem sta pitas?

Vladimir i Miljana Kecmanović, roditelji dečaka ubice K. K. (14) koji je 3. maja 2023. počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", oglašeni su krivim i osuđeni danas pred Višem sudu u Beogradu.

Dečaku K.K. se nije sudilo kao krivično neodgovornom, jer je u trenutku kada je počinio masakr imao manje od 14 godina.

Ocu dečaka Vladimiru Kecmanoviću izrečena je jedinstvena kazna od 14 godina i šest meseci zatvora, dok je majka Miljana osuđena na tri godine zatvora.

Nemanja Marinković, instruktor u streljani u koju je dečaka ubicu otac vodio da vežba pucanje, osuđen je prvostepeno na godinu i tri meseca zatvora.

– Okrivljeni Kecmanović Vladimir, nakon što mu je prethodno utvrđena kazna zatvora u trajnju od 12 (dvanaest) godina za krivično delo Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika i kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine za krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, NA JEDINSTVENU KAZNU ZATVORA u trajanju od 14 (četrnaest) godina i 6 (šest) meseci,

– Okrivljena Kecmanović Miljana NA KAZNU ZATVORA u trajanju od 3 (tri) godine,

– Okrivljeni Marinković Nemanja NA KAZNU ZATVORA u trajanju od 1 (jedne) godine i 3 (tri) meseca.

Koja ogromna većina studenata? Misliš na one u Ćacilendu, pardon u Pionirskom parku?
Juče sam razgovarala sa tri studenta. Sa mojim mladim komšijama i sa mojim sestrićem. Svi su u blokadi, idu na proteste i svi traže da se prvo ispuni taj prvi, najvažniji zahtev.
Ovo je samo mali primer iz najužeg okruženja.
Imam još primera, ali neću sada da nabrajam. Poenta je da niko od tih mladih ljudi koji su pešačili do Novog Sada i Kragujevca nije za prekid studentskih protesta iako imaju do sada ocene 9 i 10. Nisu neradnici niti huligani.
Pusti primere iz komsluka i rekla-kazala, moramo da vidimo demokratiju na delu. Oni nece da im propadne godina zbog budala osim ako i sami nisu budale,

Mora da se organizuje demokratsko glasanje na kome ucestvuju svi u punom amfiteatru. Naravno da se snimi i da se vide tacke dnevnog reda, a glavna da bude odluka o (ne)nastavku blokade.
Moze pod nadzorom policije da bi se sprecili pritisci, neki posmatraci svakako da budu prisutni.

Policiji mesto nije na univerzitetu. Nema tamo šta da radi.

Tako nešto što su naveo neće se desiti...nikada.

Back