KAD SE JAKE ŽENE ZALJUBE

mada, ja moram da primetim da je dvojina jedna tipicno slovenska fora... mi smo to nekako zakuvali... ovi na zapadu su uvek i bili samo za jedninu... pa ako neko hoce PORED njih, moze... a biti PORED nekog UOPSTE NIJE ISTO kao biti SA NEKIM... i biti JEDNO sa nekim...
:kiss: i tebi.

Neko je pitao za He's just not that into you:

pisac knjige je bio i scenarista Sex i grada, pa ima deo te price u jednoj epizodi, dok je Keri sa Burgerom, bla bla...

U svakom slucaju, njegova poenta je otprilike da su muskarci jednostavni po pitanju ljubavi, ako im se neka zena svidja, oni ce se itekako potruditi da je smuvaju, i da budu sa njom. Dakle, bez obzira da li su "nervozni zbog posla", "upravo izasli iz neke druge veze", "nesigurni i osetljivi" itd. Takodje je rekao da su sve one price tipa : plasim se vezivanja, plasim se zaljubljivanja, frka je u firmi, renoviram stan, i svi ostali izgovori upravo samo to - izgovori. I kada nekog stvarno zele - maximalno se potrude da je i dobiju.

Kod Opre u emisiji zene su mu pricale svoje probleme, stanje u svojim vezama, tipa - upoznali smo se pre 2 meseca, izasli 3 puta, ljubili se, i tako, i sad, on mi posalje mail jednom nedeljno, nema vremena za izlaske, ali ja ipak mislim da ima nesto posebno medju nama, sta vi mislite... Njegov odgovor je: He's just not that into you. Ne svidjas mu se dovoljno. Ili, prica tipa: zajedno smo vec par godina, ja bih da budemo malo ozbiljniji, da pocnemo zajednicki zivot, ali on odlaze jer se opekao u prethodnoj vezi, nije spreman, bla bla. Opet: he's just not that into you. Kaze da polazi od sebe jer je i sam imao propali brak, ali ga to nije sprecilo da se ponovo zaljubi i ozeni kad je nasao svoju pravu.

Pricao je i da je problem u tome sto mnogi muskarci vole da imaju i po neku ribu "na lageru", tipa booty call, kombinacija, ili cisto neka da se pece na tihoj vatri, i da se misli da li ce nesto biti ili ne, ali da im te onda definitivno ne znace dovoljno, i da je gubljenje vremena kad zena iz takvog odnosa ocekuje nesto veliko i ozbiljno. I da su gubljenje vremena i odnosi tipa "ma ostavice zenu, ali ne moze sada jer...", "ma imacemo dete, samo da on jos uradi to i to na poslu", "ma pocecemo da zivimo zajedno, samo da mu mama ozdravi..."

Ima tu jos toga, ali njegova poenta je bila da devojke i zene ne treba da gube vreme na one koji ga nisu vredni, i da ce pravog prepoznati po tome sto ce hteti da bude sa njima bas kao i one sa njim. Misli da zene ne treba da trunu u losim vezama zbog straha od samoce, jer tako sebi onemogucavaju da pronadju bolju osobu sa kojom ce biti srecne. Stop waisting the pretty on someone who doesn't deserve it. Zato ne priznaje sve te duboke filozofije "zaljubljena jaka zena, slaba zena, zena ova ili ona", muskarac ovaj ili onaj, vec kaze da kad se ljudi vole i kad je pravo - nema potrebe za svim tim pricama.

Larro, znaš kad sam se trudio? Nikad. Ali sam dobio odgovor "Volim te bezuslovno" i to je to.
Ovo za scenaristu:
To je american creap shit priča, oni se ionako viđaju sa ljubavima
(ukoliko stignu da ih imaju) petkom popodne i eventualno, ali eventualno subotom.

Jaka osoba je jaka bez obzira da li je musko ili žensko. A ko ljubav doživljava samo kao pretnju, kao slabost, ili nekakav gubitak samosvesti, taj je u ozbiljnom problemu. Pa i ta zamisljena scenarija u glavi, voli me-ne voli me, samo su znak nesigurnosti. Jaka osoba jako i voli, a ako je neko i izneveri, samo pokazuje da nije bio vredan te ljubavi. Jaka osoba tada fura dalje, a jaki su uvek magnet, tako da za njih nema problema. Nisu jaki oni koji to moraju da dokazuju. Musko grubijanstvo u vezi je trulo, a feminizam ce uspeti kada žene prestanu da depiliraju brkove.

HeBePoBaTaH_:
Larro, znaš kad sam se trudio? Nikad. Ali sam dobio odgovor "Volim te bezuslovno" i to je to.
Ovo za scenaristu:
To je american creap shit priča, oni se ionako viđaju sa ljubavima
(ukoliko stignu da ih imaju) petkom popodne i eventualno, ali eventualno subotom.

Pazi, verujem ti za taj odgovor koji si dobio, ima ljudi (oba pola) koji "vole" one koji ih tretiraju like crap.
A ovaj drugi deo je generalizacija, no comment.

ne znam... nema jednog odgovora

te popularne psihologije, jesu jednostavne i ponekad korisne... ali su prejednostavne i mnogo se toga izgubi od realnosti

svaki čovek je priča za sebe
svaki odnos je opet jedna posebna priča... drugačija od pojedinaca koji ga čine

tropikano:
Jaka osoba je jaka bez obzira da li je musko ili žensko. A ko ljubav doživljava samo kao pretnju, kao slabost, ili nekakav gubitak samosvesti, taj je u ozbiljnom problemu. Pa i ta zamisljena scenarija u glavi, voli me-ne voli me, samo su znak nesigurnosti. Jaka osoba jako i voli, a ako je neko i izneveri, samo pokazuje da nije bio vredan te ljubavi. Jaka osoba tada fura dalje, a jaki su uvek magnet, tako da za njih nema problema. Nisu jaki oni koji to moraju da dokazuju. Musko grubijanstvo u vezi je trulo, a feminizam ce uspeti kada žene prestanu da depiliraju brkove.
potpisujem :lol:

Ako je muskarac sposoban da voli (ako nije neka samoziva lujka) i ako STVARNO VOLI ZENU - on ce se svakako MAKSIMALNO potruditi da bude sa zenom koju voli. I nece prezati ni da predje desetine i stotine kilometara da bi bio sa njom... Cekace je godinama... Nista mu nece biti tesko.
ako je voli.
A ako je ne voli, bice mu tesko sve.
I naci ce 1001 izgovor da ne bude sa njom... Tako da sve je vrlo, vrlo jednostavno.

Dakle, vracamo se na moj moto... Keep it simple, keep it true.

Back