Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Jeste, i kod Tekinovih puno dvorište... Sećam se kada je Mithat jednom zvao Ferhu da dodje da obidje njegovu novu kuću i kao: "Dodji, imaju i male mace trčkaraju okolo..:" ili tako nešto...
Mora da je to ubedilo da dodje u posetu...

Nego ovo me povuče sad, da li vi volite njihovu kuću...
Meni je baš super...
Zanima me takodje da li neko u njoj živi ili je korišćena samo za potrebe snimanja, jako me zanima...
Takodje se sećam kada je Ferha zvala Mithata i pitala koliko je platio kuću on nije rekao (tj nisu prikazali šta je rekao, samo je Ferha odg da je veoma jeftino)..Pitam se zašto...

Voleo bih da kupim tu kuću, zaista bih...

Poslednja izmena:
Hvala Bogu pa ne moram, ne zive sa nama, al da ima slicnosti, ima..
Od kada sam ja u ovoj familiji, samo slusam price o tome kako je on bio dobar i fin i pazljiv i decko za primer, a od kada se ozenio doticnom dozvolio da ga promeni do te mere da mu ni roditelji ni rodjeni brat ne valjaju, a kamoli bilo ko drugi...
...no, to je prica za neki drugi pdf, samo eto povlacim paralelu, neko je rekao da je serija toliko realna da se sigurno svako prepozna u necemu, eto mog prepoznavanja

a sveki mi je k'o Hajrije, sta god ovaj da napravi, ebi ga, dete joj je "svoje se meso ne jede" :)

ludilo

Pa eto, to su samo primeri koliko je serija detaljno radjena... Nekada likovi zaista urade nešto a ja kao: "Pa čekaj, ja bih to baš isto uradio"... ili "Jao, pa to je baš prava reakcija na dogadjaj koju sam očekivao"... Zaista je tako dobro snimljeno...

I meni se cini... A da sam bila u Kemalovoj kozi izbacila bi ih sve iz kuce, moroni glupi... Mislim jeste bilo smesno, ali nije bilo ni vreme ni mesto!
Suzan jeste nadobudna, ali nekako sve vise pocinjem da joj se naklanjam... Ovi Tekinovi mi idu na zivce... Pogotovo glupa Nedzla koja sad toliko cmizdri a do juce se samo svadjala s tim deckom, jos mu je i celu porodicu nesvesno natovarila na vrat.

Meni je ta scena kada se smeju bila izvrsna. To je još jedan od dokaza da su pažljivo smišljali seriju, ne bih se iznenadila u dogovoru sa psiholozima, ili su režiseri dovoljno dobri poznavaoci i ljudske duše i ljudskih ponađanja.
Đevrije je sve rekla onim da smrt povlači smeh.
Pre dve godine dogodilo se da su mojoj drugarici u roku od deset dana umrli i otac i majka. Strašna tragedija.
I kada smo došli sa groblja, ona i mi, drugarice iz srednje škole, toliko smo se smejale, da sam u jednom trenutku, jednim delom svesti osetila nenormalan stid, ali nisam mogla smeh da suzdržim. I sama drugarica, kojoj je to danas najveći bol i još uvek se leči od tog šoka, tog trenutka nije mogla da se suzdrži. A smejali smo se za stvari kojima se u normalnim uslovima (čak i na proslavama) ne bismo smejale.
Kasnije su mi ljudi koji se bave psihologijom objasnili da je to normalna ljudska reakcija, smeh je u tom slučaju posledica straha, smeh postaje odbrana od prevelikog bola. I jednostavno je i zamršeno.

Хвала на позиву али ипак морам да одбијем
Неколико сам пута био принуђен да гледам кад сам био код једних старијих људи у гостима, али ту патетику, ту тему и тај изражај не могу поднети, заиста.

Poznajem ljude iz svoje okoline, parove, kojima je patetika da se drže za ruke.
Reći da su latinoameričke serije patetične, to već ima smisla.
Turske su sve od života i sve od tragike.
Nijedan razgovor im nije suvišan, svaki detalj im je opravdan, izražaj im je duboko melanholičan.
Možda si to pomešao sa Šeherezadom?
Zbog te serije sam odbijala u ovu da se uključim.

Možemo nekad biti i bez predrasuda.

Na kraju krajeva, sasvim je u redu šta ti mislio o ovoj seriji. Imaš pravo i da je ne gledaš, i da kažeš ono što misliš, iako mi nije do kraja jasno zašto ljudi imaju potrebe da na forumima zalaze u tebe koje se tiču stvari koje ih ne interesuju i da donose sudove.

A i što bi moralo da mi bude jasno. :)

Meni je ta scena kada se smeju bila izvrsna. To je još jedan od dokaza da su pažljivo smišljali seriju, ne bih se iznenadila u dogovoru sa psiholozima, ili su režiseri dovoljno dobri poznavaoci i ljudske duše i ljudskih ponađanja.
Đevrije je sve rekla onim da smrt povlači smeh.
Pre dve godine dogodilo se da su mojoj drugarici u roku od deset dana umrli i otac i majka. Strašna tragedija.
I kada smo došli sa groblja, ona i mi, drugarice iz srednje škole, toliko smo se smejale, da sam u jednom trenutku, jednim delom svesti osetila nenormalan stid, ali nisam mogla smeh da suzdržim. I sama drugarica, kojoj je to danas najveći bol i još uvek se leči od tog šoka, tog trenutka nije mogla da se suzdrži. A smejali smo se za stvari kojima se u normalnim uslovima (čak i na proslavama) ne bismo smejale.
Kasnije su mi ljudi koji se bave psihologijom objasnili da je to normalna ljudska reakcija, smeh je u tom slučaju posledica straha, smeh postaje odbrana od prevelikog bola. I jednostavno je i zamršeno.

Sve to stoji, odlicno je to odradjeno... Ali stavi se u Kemalovu kozu samo, u tom trenutku da sam bila u njegovoj kozi ne bi birala ni reci ni sredstva kako da ih izbacim napolje!

Sve to stoji, odlicno je to odradjeno... Ali stavi se u Kemalovu kozu samo, u tom trenutku da sam bila u njegovoj kozi ne bi birala ni reci ni sredstva kako da ih izbacim napolje!

Ne znam da li je to samo do mene ali ja osetim stid kada neki od likova treba da ga osete, prosto sam nekako kanalisao i Kemalove emocije i Tekinovih, obe veoma jake ali nekako ih na sebe prenesem, ludo al' eto...

Ne znam da li je to samo do mene ali ja osetim stid kada neki od likova treba da ga osete, prosto sam nekako kanalisao i Kemalove emocije i Tekinovih, obe veoma jake ali nekako ih na sebe prenesem, ludo al' eto...

A ja sam primetila da atmosfera u seriji se znatno prenosi na atmosferu u mojoj kuci, nekako svi jedva cekamo da gledamo, a onda kad bude nesto tuzno, svi budemo smoreni... :D
Veceras nema serije, bas mi zao.

I meni se cini... A da sam bila u Kemalovoj kozi izbacila bi ih sve iz kuce, moroni glupi... Mislim jeste bilo smesno, ali nije bilo ni vreme ni mesto!
Suzan jeste nadobudna, ali nekako sve vise pocinjem da joj se naklanjam... Ovi Tekinovi mi idu na zivce... Pogotovo glupa Nedzla koja sad toliko cmizdri a do juce se samo svadjala s tim deckom, jos mu je i celu porodicu nesvesno natovarila na vrat.
Vidim da je dosta njih rezginirano tom scenom smejanja. Stoga sam morala da pridodam komentar (a inače sam kao ćutljiva, je l' :) )
Bila sma na barem 20ak sahrana.
I ne postoji jedna makar na kojoj sam bila da na daći ili samom bdenju nije razgovor tekao nekim svojim tokom. Patnja za umrlim, sećanja na njega, pa se sećanje i evociranje uspomena premssti na neke takođe žive mrtve ljude, potm i žive. I uvek, ali uvek bude smeha. Sećaja nekako nadođu, i ljudi se i nasmeju. To ne mislim da ublažuje njihovu tugu.
Neprilično slažem se da jeste, ali nekako dosad nisam bila na pomenutim "događajima" a da nije bilo smeha. Nije nikako bilo veštački, mad ajeste neprikladno, prirodno je tokom razgovora došlo do neke anegdote, i ljudi se u tuzi malo opustili.
Prema tome, meni je ta scena bila jedna od onih spontanih, prirodnih.
Nisam je nekako rugobno doživela.

Nijedan razgovor im nije suvišan, svaki detalj im je opravdan, izražaj im je duboko melanholičan.

Na kraju krajeva, sasvim je u redu šta ti mislio o ovoj seriji. Imaš pravo i da je ne gledaš, i da kažeš ono što misliš, iako mi nije do kraja jasno zašto ljudi imaju potrebe da na forumima zalaze u tebe koje se tiču stvari koje ih ne interesuju i da donose sudove.

eh Sokolice, nemam više repki, ali bih rado da jednu iskoristim i na ovoj temi.

evo, neka se računa kao da sam ti poslala:D

:ok:

Evo jedne scene koja nije patetična, već bolno životna: kad Sedef obaveštava Šefketa o njenom odlasku u Milanu...
Znam kako bi se to završilo u latinoameričkim serijama, a dajem ruke (obe!) da bi Amerikanci to ispatetisali, tipa: ona odlazi od njega, ali u jednom trenutku shvata koliko ga voli, okreće se i baca se u zagrljaj i kaže: ma dođavola i karijera i Italija i sve, ostajem sa tobom... tu pokažu kako su Amerikanci narod koji ume da voli i da žrtvuje sve za ljubav... i slično... :)

A ovde... šta je slučaj. Ono što bi se u životnim situacijama desilo. Prikrivanje bola, kidanje samog sebe, odlazak bez reči, ukopanost, zbunjenost, tupost,...

Vidim da je dosta njih rezginirano tom scenom smejanja. Stoga sam morala da pridodam komentar (a inače sam kao ćutljiva, je l' :) )
Bila sma na barem 20ak sahrana.
I ne postoji jedna makar na kojoj sam bila da na daći ili samom bdenju nije razgovor tekao nekim svojim tokom. Patnja za umrlim, sećanja na njega, pa se sećanje i evociranje uspomena premssti na neke takođe žive mrtve ljude, potm i žive. I uvek, ali uvek bude smeha. Sećaja nekako nadođu, i ljudi se i nasmeju. To ne mislim da ublažuje njihovu tugu.
Neprilično slažem se da jeste, ali nekako dosad nisam bila na pomenutim "događajima" a da nije bilo smeha. Nije nikako bilo veštački, mad ajeste neprikladno, prirodno je tokom razgovora došlo do neke anegdote, i ljudi se u tuzi malo opustili.
Prema tome, meni je ta scena bila jedna od onih spontanih, prirodnih.
Nisam je nekako rugobno doživela.

ovo je jedina serija koju gledam..a nisam htela ni nju..
prica nije limunada nego zaista saga o porodici sa potpuno realnim situacijama koje su se svakome od nas desavale..i iste takve reakcije..ljudske..
onog dana kad sam sahranila oca koji mi i danas nedostaje bio je tako veliki naboj emocija..dva dana pre toga neizvesnost da li ce da prezivi..
onda zaprepascenje i sok kad smo se suocili sa smrcu..
onda prozivljavanje organizovanja i same sahrane..
kad su se zavrsile sve obicajne stvari vezane za obrok kojim su se posluzili prijatelji i porodica ostali smo mama, sestra i ja sa ujakom..
prevrteli smo na glas sahranu i prozivljeno jos jednom, a onda smo poceli da se secamo dogadjaja sa tatom..
ja se ne secam kada sam se tako rastereceno u zivotu smejala..svi mi..na sav glas..
kuca tuge je odzvanjala od glasnog smeha..
u isto vreme su nam tekle i suze..
nisu bile ni suze tuge, ni suze smeha nego suze rasterecenja..
samo onaj ko je imao nesrecu da izgubi nekog ko mu je mnogo znacio, zna da je smeh posle sahrane normalna reakcija.
a takav je bio u toj sceni..
serija vredna svakog minuta provedenog uz ekran.

1.Turske su pateticne na kub ... gledati "Kad Lisce Pada " jeste kao gledati pacjenicku komsinicu od 75 godina (ne zato sto ima 75,nego zato sto je sva pacjenica) kako otvara pasijans...Sta je u ovoj seriji tragicno,majke ti?Jesi li ti gledao/la, ikada, bez uvrede, ijednu ozbiljniju seriju?Ako su ti na meniju obavezne meksicke,argentinske,novije nashe i ...pa turske, onda i mislim da nisi...Znas sta je tragicno?Tragicna je serija 'Zica" recimo,to je tragicno...Objasni mi molim te sta je tragicno u "Kad LIsce Pada" ...?To sto gledamo 26 bezivotnih,dosadnih ,kukavickih "kuku meni jadnoj " likova bez ikakvih aspiracija,zanimanja,ambicija u zivotu, ma ...KARAKTERA ...kako se razvlache po onoj kucji u 100 epizoda i ne rade bas nista? To je kao, tragicno i dubokog melanholicnog izraza? Sta je kod njih,ako hoces bas tako "tragicni potencijal"?Sta je tragicni potencijal kod onog njihovog tate?To sto ne smije prstom mrdnut, samo guta knedle i od toga mu se sastoji ta visokokvalifikovana gluma?Kod Hajrije?To sto je klasicna seljanka koja svuda zadire, maksimalni licemjer?Kod one dvije sestre?To sto su idioti, klasicne udavache? Sta je tu tragicno bre? Nista...to je svakodnevnica,upakovana u pricu kako je to u Turskoj "obavezna lektira'....a ja na TVu ne zelim da gledam takvu svakodnevnicu, to mi je kao da gleadm boju koja se sushi...svakodnevnicu koja je maksimalno ushecjerena, a prodaje se sa pricom "obavezna lektira" , "realnost" ,"duboki izraz'...Ovo zapravo,veze sa tragicnim zivotom nema...samo sa besposlicarskim...

2.Sheherezada je makar imala REALNIJE i INTERESANTNIJE likove i...radnju,bolju glumu.Bila je odlicno slikana i solidno rezhirana (ovo necju ni da komentarisem)...Nisam je pratila,ali za "Lisce" je pojam.Isto vazi i za Ezela...zanrovska, ali za ovo smecje,majka i otac.

3.Ja sam bila bez predrasuda pa sam, malo i primorana, odgledala 10tak epizoda dosadnih besposlicarskih popodneva ljetos, i prekrstila se kakve gluposti ljdui gledaju...i kakvi su im stavovi u zhivotu....

4.Slazem se u potpunosti,ali jednom da rascistim sa ovom serijom :D

ko voli,nek izvoli,al neka mi makar odgovori na ova pitanja sto sam postavila...cisto da se prosvijetlim, da vidim taj "duboki melanholicni izraz"

1.Turske su pateticne na kub ... gledati "Kad Lisce Pada " jeste kao gledati pacjenicku komsinicu od 75 godina (ne zato sto ima 75,nego zato sto je sva pacjenica) kako otvara pasijans...Sta je u ovoj seriji tragicno,majke ti?Jesi li ti gledao/la, ikada, bez uvrede, ijednu ozbiljniju seriju?Ako su ti na meniju obavezne meksicke,argentinske,novije nashe i ...pa turske, onda i mislim da nisi...Znas sta je tragicno?Tragicna je serija 'Zica" recimo,to je tragicno...Objasni mi molim te sta je tragicno u "Kad LIsce Pada" ...?To sto gledamo 26 bezivotnih,dosadnih ,kukavickih "kuku meni jadnoj " likova bez ikakvih aspiracija,zanimanja,ambicija u zivotu, ma ...KARAKTERA ...kako se razvlache po onoj kucji u 100 epizoda i ne rade bas nista? To je kao, tragicno i dubokog melanholicnog izraza? Sta je kod njih,ako hoces bas tako "tragicni potencijal"?Sta je tragicni potencijal kod onog njihovog tate?To sto ne smije prstom mrdnut, samo guta knedle i od toga mu se sastoji ta visokokvalifikovana gluma?Kod Hajrije?To sto je klasicna seljanka koja svuda zadire, maksimalni licemjer?Kod one dvije sestre?To sto su idioti, klasicne udavache? Sta je tu tragicno bre? Nista...to je svakodnevnica,upakovana u pricu kako je to u Turskoj "obavezna lektira'....a ja na TVu ne zelim da gledam takvu svakodnevnicu, to mi je kao da gleadm boju koja se sushi...svakodnevnicu koja je maksimalno ushecjerena, a prodaje se sa pricom "obavezna lektira" , "realnost" ,"duboki izraz'...Ovo zapravo,veze sa tragicnim zivotom nema...samo sa besposlicarskim...

2.Sheherezada je makar imala REALNIJE i INTERESANTNIJE likove i...radnju,bolju glumu.Bila je odlicno slikana i solidno rezhirana (ovo necju ni da komentarisem)...Nisam je pratila,ali za "Lisce" je pojam.Isto vazi i za Ezela...zanrovska, ali za ovo smecje,majka i otac.

3.Ja sam bila bez predrasuda pa sam, malo i primorana, odgledala 10tak epizoda dosadnih besposlicarskih popodneva ljetos, i prekrstila se kakve gluposti ljdui gledaju...i kakvi su im stavovi u zhivotu....

4.Slazem se u potpunosti,ali jednom da rascistim sa ovom serijom :D

ko voli,nek izvoli,al neka mi makar odgovori na ova pitanja sto sam postavila...cisto da se prosvijetlim, da vidim taj "duboki melanholicni izraz"

sa svojim pogledom na svet ti bi i brehtovu majku hrabrost zbog crvenih cipela videla kao k.urvu. :roll:

Poslednja izmena od moderatora:

Back