Koliko me je ražestila serija. Tačnije Nedžla.
Najpre jer tamo na sahrani ciči kao kreten. Ako svi tiho jecaju, i ako gospođa Suzan kao majka je mogla da se utiša, šta je ova izigravala vrištalinu? Ne postoji šansa da ga je kakva jeste više volela od majke.
Ciči tako izveštačeno, mogli su joj makar maramicu pokvasiti.
I to oholo okretanje glave od Lejle.
U vreme smrti muža, u vreme saučešća kada svako svako može ruku da pruži, da pusti drugog čoveka da bude uz njega. Da se u žaljenju za nekim koga više nema podeli tuga.
Ne, Nedžla je morala da ispadne seljanka. Kao da je Lejla njoj otela muža, a ne ona Lejli. Ma šta drugi pričaju, ako se već iz bilo kog razloga udala, sestrin muž se ni iz kakvog razloga ne dira. Nedžla se oglušila.
KOmentarisale smo već o tome koliko ona može tačnije ne ume da voli, stoga ne bih je pravdala emocijama.
Kao da je Lejla kriva što Nedžla u braku nije uspela da se posveti Džemu koliko Lejlinom životu i tužakanju.
Čim je uspela da ponos drži u pripravosti u trenutku najveće patnje, jasno je koliko su joj emocije bile jake.
Oguz je došao.
Zbog Lejle. Osetio je da će joj biti potreban. Da joj treba njegova blizina.
Da je u zapećku od povratka. Da je tuga ubija. Da se gomila njena otupelost.
Uvek se raznežim kada vidim kako je zaštitnički grli. Onako, kao usnulu devojčicu koju je iz sna trgnuo košmar.
Tek tada je očajem zaridala. U tišini.
Takođe mi nije jasno Gulšenino prisustvo na sahrani.
Osim ako je Serdar igrao neku ulogu u životu Džemovih roditelja. Što bi, verujem, prikazali. :/
Inače, Gulšen i Ferhunde su kao najbolje prijateljice, gde Ferhunde zahteva slepu poniznost i povlađivanje, a ovamo prikirva stvari od Gulšen. Iznenadi se kada čuje da je Mithat bio na sahrani, pa se kao pravi da je znala, a krila je prilikom prve Gulšenine posete da se stalno svađaju.
Kakav je to odnos poverenja?
Tu se tačno možemo okrenuti njenom liku, i tome koliko ona ume da ceni kada joj neko pruži ruku, bude uz nju, čini joj usluge. Kako vraća, kako poverenje gleda. Baš me je više iznervirala epizoda nego rastužila.
Suzan je svoju nekulturu pokazala.Uzalud joj je glumljenje nivoa. Ispad sa hande govori više o njoj, nego o bilo čemu. Suludo je vređanje umrkog sian nepoštovanjem njegove supruge.
Inače, bez šminke ima tu neku mišju facu.
Makar nije teatralna, kao Nedžla. Da smo viđali neke divne scene sa njima dovm, pa da razumem ridanje po jastucima, itd. Ali ovako mi je stvarno prenaglašeno.
Ali Riza je snagu držao pred drugim, tuga je popustila u bašti. Zaplakao je sam, znajući da mora biti čvrst pred svojima.