Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Koliko me je ražestila serija. Tačnije Nedžla.
Najpre jer tamo na sahrani ciči kao kreten. Ako svi tiho jecaju, i ako gospođa Suzan kao majka je mogla da se utiša, šta je ova izigravala vrištalinu? Ne postoji šansa da ga je kakva jeste više volela od majke.
Ciči tako izveštačeno, mogli su joj makar maramicu pokvasiti.

I to oholo okretanje glave od Lejle.
U vreme smrti muža, u vreme saučešća kada svako svako može ruku da pruži, da pusti drugog čoveka da bude uz njega. Da se u žaljenju za nekim koga više nema podeli tuga.
Ne, Nedžla je morala da ispadne seljanka. Kao da je Lejla njoj otela muža, a ne ona Lejli. Ma šta drugi pričaju, ako se već iz bilo kog razloga udala, sestrin muž se ni iz kakvog razloga ne dira. Nedžla se oglušila.
KOmentarisale smo već o tome koliko ona može tačnije ne ume da voli, stoga ne bih je pravdala emocijama.

Kao da je Lejla kriva što Nedžla u braku nije uspela da se posveti Džemu koliko Lejlinom životu i tužakanju.
Čim je uspela da ponos drži u pripravosti u trenutku najveće patnje, jasno je koliko su joj emocije bile jake.

Oguz je došao.
Zbog Lejle. Osetio je da će joj biti potreban. Da joj treba njegova blizina.
Da je u zapećku od povratka. Da je tuga ubija. Da se gomila njena otupelost.
Uvek se raznežim kada vidim kako je zaštitnički grli. Onako, kao usnulu devojčicu koju je iz sna trgnuo košmar.
Tek tada je očajem zaridala. U tišini.

Takođe mi nije jasno Gulšenino prisustvo na sahrani.
Osim ako je Serdar igrao neku ulogu u životu Džemovih roditelja. Što bi, verujem, prikazali. :/
Inače, Gulšen i Ferhunde su kao najbolje prijateljice, gde Ferhunde zahteva slepu poniznost i povlađivanje, a ovamo prikirva stvari od Gulšen. Iznenadi se kada čuje da je Mithat bio na sahrani, pa se kao pravi da je znala, a krila je prilikom prve Gulšenine posete da se stalno svađaju.
Kakav je to odnos poverenja?
Tu se tačno možemo okrenuti njenom liku, i tome koliko ona ume da ceni kada joj neko pruži ruku, bude uz nju, čini joj usluge. Kako vraća, kako poverenje gleda. Baš me je više iznervirala epizoda nego rastužila.

Suzan je svoju nekulturu pokazala.Uzalud joj je glumljenje nivoa. Ispad sa hande govori više o njoj, nego o bilo čemu. Suludo je vređanje umrkog sian nepoštovanjem njegove supruge.
Inače, bez šminke ima tu neku mišju facu.
Makar nije teatralna, kao Nedžla. Da smo viđali neke divne scene sa njima dovm, pa da razumem ridanje po jastucima, itd. Ali ovako mi je stvarno prenaglašeno.

Ali Riza je snagu držao pred drugim, tuga je popustila u bašti. Zaplakao je sam, znajući da mora biti čvrst pred svojima.

Fahrije je najlosija glumica u seriji.

Vrhunac mi je bila ona izjava Ferhunde da ce roditi Mithatu dete. Mozete zamisliti da vam dodje zlo kao sto je Ferhunde i da kaze da oce da vam rodi dete. Eto motiva za musko laziranje orgazma ili muske antibebi pilule. :D

Nikako ne mogu da se složim... Lejla ulazi u džamiju a crna mačka se mota iza nje...Fascinantno što nisu hteli da se potrude i izbrišu scenu pa snime ponovo, divim im se, svaka greška je zapravo plus na ono što svi znamo - serija je bolesno realna...

chekaj a shto je to greshka?
pa kod njih se machke motaju bash svugde, ima ih na svakom koraku pa i oko dzamija

Koliko me je ražestila serija. Tačnije Nedžla.
Najpre jer tamo na sahrani ciči kao kreten. Ako svi tiho jecaju, i ako gospođa Suzan kao majka je mogla da se utiša, šta je ova izigravala vrištalinu? Ne postoji šansa da ga je kakva jeste više volela od majke.
Ciči tako izveštačeno, mogli su joj makar maramicu pokvasiti.

I to oholo okretanje glave od Lejle.
U vreme smrti muža, u vreme saučešća kada svako svako može ruku da pruži, da pusti drugog čoveka da bude uz njega. Da se u žaljenju za nekim koga više nema podeli tuga.
Ne, Nedžla je morala da ispadne seljanka. Kao da je Lejla njoj otela muža, a ne ona Lejli. Ma šta drugi pričaju, ako se već iz bilo kog razloga udala, sestrin muž se ni iz kakvog razloga ne dira. Nedžla se oglušila.
KOmentarisale smo već o tome koliko ona može tačnije ne ume da voli, stoga ne bih je pravdala emocijama.

Kao da je Lejla kriva što Nedžla u braku nije uspela da se posveti Džemu koliko Lejlinom životu i tužakanju.
Čim je uspela da ponos drži u pripravosti u trenutku najveće patnje, jasno je koliko su joj emocije bile jake.

Oguz je došao.
Zbog Lejle. Osetio je da će joj biti potreban. Da joj treba njegova blizina.
Da je u zapećku od povratka. Da je tuga ubija. Da se gomila njena otupelost.
Uvek se raznežim kada vidim kako je zaštitnički grli. Onako, kao usnulu devojčicu koju je iz sna trgnuo košmar.
Tek tada je očajem zaridala. U tišini.

Takođe mi nije jasno Gulšenino prisustvo na sahrani.
Osim ako je Serdar igrao neku ulogu u životu Džemovih roditelja. Što bi, verujem, prikazali. :/
Inače, Gulšen i Ferhunde su kao najbolje prijateljice, gde Ferhunde zahteva slepu poniznost i povlađivanje, a ovamo prikirva stvari od Gulšen. Iznenadi se kada čuje da je Mithat bio na sahrani, pa se kao pravi da je znala, a krila je prilikom prve Gulšenine posete da se stalno svađaju.
Kakav je to odnos poverenja?
Tu se tačno možemo okrenuti njenom liku, i tome koliko ona ume da ceni kada joj neko pruži ruku, bude uz nju, čini joj usluge. Kako vraća, kako poverenje gleda. Baš me je više iznervirala epizoda nego rastužila.

Suzan je svoju nekulturu pokazala.Uzalud joj je glumljenje nivoa. Ispad sa hande govori više o njoj, nego o bilo čemu. Suludo je vređanje umrkog sian nepoštovanjem njegove supruge.
Inače, bez šminke ima tu neku mišju facu.
Makar nije teatralna, kao Nedžla. Da smo viđali neke divne scene sa njima dovm, pa da razumem ridanje po jastucima, itd. Ali ovako mi je stvarno prenaglašeno.

Ali Riza je snagu držao pred drugim, tuga je popustila u bašti. Zaplakao je sam, znajući da mora biti čvrst pred svojima.

Nedzla mi je oduvek bila najizvestacnije glumica od svih njih. Ne zna da glumi sa emocijama kao ostali, i kada se smeje vidi se da joj nije do smeha, previse je ostra, ostrog jezika zna da odbrusi svima cak i kad nije u pravu. Glumi neki nivo, sva je kao nesto jaka a zapravo je dno dna... Nije ni svesna da svakim potezom koji napravi postaje samo jos veca seljanka (izvinjavam se seljacima sto koristim taj izraz, mislim da je i to previse uzviseno za njenu glumu). Nikad nisam nju sazaljevala, cak i kad je patila nije mi ulivala uverenje da zaista pati, kao npr. Lejla... Mislim da ona Dzema zapravo nije ni volela, udala se za njega jer nije imala za koga, s Oguzom je zavrsila bila je sama, Dzem se slucajno tu pojavio, oprostio joj ispao dzentlmen, ona prihvatila... Pa cak i onda kada je "otisla" od njega, mislim da se vratila samo zato sto u stanu njenih roditelja nije bilo mesta za nju i sto je tesko sa visoke noge spasti opet na puko prezivljavanje, ne bi ona to podnela...

Ja mislim da je Nejdzlica iskreno volela Dzema. Ne moze da place onoliko neko ko ne voli. Ona tako jeca, drzi glavu visoko, skrece pogled jer se prosto sazivela sa manirima bogatasa kada se udala za Dzema. Vidite, svi bogatasi iz serije drze neki nivo, nazovite to i snobizam. Nejdzlica nije izuzetak pogotovu sto potice iz porodice koja nije bila bogata.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je Nejdzlica iskreno volela Dzema. Ne moze da place onoliko neko ko ne voli. Ona tako jeca, drzi glavu visoko, skrece pogled jer se prosto sazivela sa manirima bogatasa kada se udala za Dzema. Vidite, svi bogatasi iz serije drze neki nivo, nazovite to i snobizam. Nejdzlica nije izuzetak pogotovu sto potice iz porodice koja nije bila bogata.

Seljanka je ona u dusi, opijena parama, pa ne vidi nista...

chekaj a shto je to greshka?
pa kod njih se machke motaju bash svugde, ima ih na svakom koraku pa i oko dzamija

Zato... Ja nisam video seriju koja je toliko spontana, mačka se mota oko nje, crna, baš upadljivo a oni ne seku scenu. To me oduševilo. Latinoameričke i američke serije iseku takvo nešto i ispoliraju seriju da se sija i učine je manje realnom... Ovo je po meni plus za seriju, pozitivna greška ne nešto loše...

Back