Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Koje je vaše mišljenje, zašto je režiser odllučio da ''ubije'' Džema...? Mora da ima logičku opravdanost, neku poruku za gledaoce...? Barem ja na taj način volim da tumačim sve što gledam. A verujem da ova serija nije snimana tek da radnja teče.

Koje je vaše mišljenje, zašto je režiser odllučio da ''ubije'' Džema...? Mora da ima logičku opravdanost, neku poruku za gledaoce...? Barem ja na taj način volim da tumačim sve što gledam. A verujem da ova serija nije snimana tek da radnja teče.

Mislim da je on bio samo lik čija je funkcija bila da ukaže da se Nedžla udaljila od Oguza, da je na neki način borbeno nastavila dalje. Da bi se omogućilo Lejli da se destruktivno ponovo vrati u igricu Oguz-kuća. :)
Nedžla je neko ko je stabilniji od Lejle, stoga je trebalo pokazati i na ljubavnom planu to da se lako bori sa rastancima.

Mislim da lik nije imao dalju funkciju. Iz te priče sa njim i Nedžlom verovatno nije bilo inspiracije da se dalje crpe radnja

Ali režiser nema nikakve veze sa tim, bar ne bi trebalo da ima. Verovatno u romanu Nežlin muž umire pa su scenaristi (e ova raja kontroliše radnju) to iskoristili i ubili njegov lik. Naravno ne smemo izbaciti iz opticaja i potencijalnu mogućnost da je glumac odlučio da napusti seriju jer je to u 95% slučajeva razlog za ubijanje lika a naročito tako važnog...
Ne znam, Nežla se previše opustila, ima novac za sve, ništa joj ne treba, ne posvećuje se Džemu onoliko koliko je to zaslužio, prosto je nešto moralo da je spusti na zemlju... Opet ostaje ono što seriju veoma izdvaja - realnost. Ne umiru u stvarnom životu samo supružnici ljudi koji su oholi i pokondireni - može da umre bilo ko i bilo kad... Možda im je to bila ideja, učiniti sve još realnijim... Ko zna... Mi svakako ne...

Ali režiser nema nikakve veze sa tim, bar ne bi trebalo da ima. Verovatno u romanu Nežlin muž umire pa su scenaristi (e ova raja kontroliše radnju) to iskoristili i ubili njegov lik. Naravno ne smemo izbaciti iz opticaja i potencijalnu mogućnost da je glumac odlučio da napusti seriju jer je to u 95% slučajeva razlog za ubijanje lika a naročito tako važnog...
Ne znam, Nežla se previše opustila, ima novac za sve, ništa joj ne treba, ne posvećuje se Džemu onoliko koliko je to zaslužio, prosto je nešto moralo da je spusti na zemlju... Opet ostaje ono što seriju veoma izdvaja - realnost. Ne umiru u stvarnom životu samo supružnici ljudi koji su oholi i pokondireni - može da umre bilo ko i bilo kad... Možda im je to bila ideja, učiniti sve još realnijim... Ko zna... Mi svakako ne...

Kad budem uskoro došla do romana, saznaćemo kakva je tamo situacija.
U svakom slučaju, i ja verujem da su smrću lika koji je nosilac velikog broja pozitivnog osobina želečo da se radnja serije još više učini realnom...
I možda zato da bi i Lejlina i Nedžlina sudbina imale skoro jednaku tragediju... Svaka je dobila svoj teret, ne može se reći čiji je na kraju veći...

Nešto teško sastavljam svoje misli. Ne znam zašto, ali ova me je epizoda dosta potresla.
U stvari, mene svaka epizoda jako boli.

Ipak, da kažem nešto o jučerašnjoj.
Obradovao me je Ajšin osmeh na početku. Kada je očevo: "Lejla, skuvaj kafu" shvatila kao oblik pomirenja. Sećanje Nedžlino na položeni prijemni takođe prikazuje Ajše kao malecnu nasmejanu devojčicu. :/
Šteta što su trenuci njenog nasmejanog detinjstva samo sećanja.
Lep mi beše i Lejlin osmeh ocu. Onako, detinji, najspontaniji. Kafa koju kuva tati Lejla bio je njihov ritual. Njihov način bliskosti.

Nedžle mi bilo žao. Navrla sećanja, navrle emocije. Setila se i Lejline sreće po položenom prijemnom. Ushićenja i bliskosti dveju sestara. istanbul kao razlaz. Udaljavanje. Provinciju u njihovim dušama pojeo je ogromni grad.
Tuga zamenila jedinstvo porodice.

Ajše sirotica samo je način da se sazna nešto, i zadovolji komšijska radoznalost. Detence tako prisilno sazrelo tako naučeno da sakrije tugu porodice, odbeglo detinjstvo. Uplakana slatkica.

Džejda je baš negovana, sa stilom. Obožavam njen paž. Zdrava kosa. Lepa je. Podseća na Eminu Jahović.
Ipak, opet pada sve niže. Ne ume ni da vlada manipulacijom. Malo se bila izgledom ofucala u braku sa Oguzom, ali dobro. Vraća se u formu. :)

Ševket je mlakonja. Posustaje pred prvom preprekom. Kad je spetljao sa Ferhunde njen muž mu nije bio sporan, ali dodir jeste. Stvarno je splačina. Imam obraze kao da su mu zubu otekli. :) Blabava mu ta usta.

Meni je Dzejda totalno nebitna, mrzim je. I njen glas, i onu ciku i histeriju kada je napadnu, kada se ponasa poput seljancure, sa malo vaspitanja i kulture. Napada Lejlu kako je Lejla Oguzova ljubavnica, a sta je ona? I ona nije bolja ispala kada je varala onog bogatog muza sa Oguzom. Tipicna glupaca, koja se spusta na niske grane da bi dosla do zeljenog cilja-Oguza.
Mada su ona i Oguz isti. Isti sljam.

Čekajte, je l' ja nisam dobro ukapirao il' Sedef muva neki oženjen... Tako mi se učinilo...

Ne nervira me toliko Džejdino ponašanje koliko ona odvratna kosurina. Uopšte joj ne stoji, video sam jednu gde ima dugu kosu i odlepio sam, baš joj dobro pristaje. Ovako izgleda kao neka uličarka (izv ali ne mogu da je uporedim drugačije)...

Čekajte, je l' ja nisam dobro ukapirao il' Sedef muva neki oženjen... Tako mi se učinilo...

Ne nervira me toliko Džejdino ponašanje koliko ona odvratna kosurina. Uopšte joj ne stoji, video sam jednu gde ima dugu kosu i odlepio sam, baš joj dobro pristaje. Ovako izgleda kao neka uličarka (izv ali ne mogu da je uporedim drugačije)...

Ja mislim da je to bio brat od mlade.

Koristim pauzu za reklame da se javim ovde, ne bi li mi bilo lakše.
Izluđuje me Džejda. Ona je dno dna. Ona je sve ono što jedna žena, prava žena, dostojanstvena žena, ne bi smela sebi da dozvoli.
Pa šta i da je istina da ludo voli Oguza? To ne opravdava njene postupke. Cilj ne opravdava sredstvo.
I da li veruje da će muškarca time što mu zagorčava život, da zaveže za sebe?
Žene baš znaju biti ogavne.
Ja prepoznajem u nekim ženskim osobama potencijale da postanu Džejda kad odrastu. Odnosno, kad se smanje.

Lejlin i Oguzov razgovor baš emotivno delovao na mene, ali ja sam već bolesna :D pa me ne treba u tom delu - Oguz - uzimati za ozbiljno. :)
Dopalo mi se ono sakrivanje emocija od ovog drugog. Vole se, bre. Voli je.
Ne bi mogao muškarac da bude sa nekim iz griže savesti. Ma, niko. Nema tog bića i te griže savesti.

Back