Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Kako ova Nedžla sikće dok pridikuje roditeljima. Kako ju je sasekao Ali Riza pogledom, meni bi se slošilo. A ona ni pet-ni šest, nego odmah kući, da mamu malo kritikuje, da stisnutih usana, grubog tona i njoj drži slovo.
Gospode Bože.
Lejla je Ali Rizi lepo rekla: nije sestrinog muža otela, niti krala, i da svi grešni jesu kraj njega, a za nju nema mesta. Zato je i ućutao.
Uvek mu je kuvala kafu, i sada mu odnela pognute glave.
Jeste mi dečiji njen postupak, ali mi smeta što Nedžla postaje sve gora. Pršti od te neke svoje obesti!

Šta njoj smeta sve to. Ne živi u toj kući, nema potrebe da ona gleda Lejlu, ako joj se ne gleda. Šta se nje tiče zašto je roditelji prihvataju i gledaju u oči. Neka živi svoj život. Ako je najednom postala moralna, i fina, neka se posveti svom braku, i neka ne drži propovedi drugima.

Moji utisci o vecerasnjoj epizodi! :think:

-Dzejda stvarno dotice dno zivota. Koja je to kuja kada se usudila da trazi Jamanu novac posle svega sto je ucinila. Videh u narednoj sceni skockala se seljancura u nameri da ga ponovo osvoji ali srecom, ostade Jaman nepokolebljiv.

-Lejli je konacno doslo iz dupeta u glavu, te se vratila kuci. Znam da je i ona gresila, da je kovac svoje srece, ali zasluzuje oprostaj kao sto su ga dobili Nedzla i Sevket.
Malo mi je smesno bilo kada je Ali Riza kazao na kraju: "Lejla? Skuvaj mi kafu". Znaci, njegovo ocinsko srce nije moglo odbiti Lejlu.

- Dzevrije carica, hahahaha... Ono za makaze i noz pod kaucem mi je bio urnebes,kako su ona i Nunis vrisnule kada je navodno Fikret :heart: sela na makaze, uz pricu da to znaci da ce biti devojcica. :rotf::hahaha:
Jos mi j e Dzevrije bila carica kada kaze nesto u fazonu: "Ne verujete meni koja sam pouzdana, a toj djavoljoj spravi (ultrazvuku) verujete. :lol:

-Nedzlino ponasanje je sve gore. Ne mogu da verujem kakva je to osoba, ja bi je tukao da sam joj brat. Toliko ljubomore, sujete u toj zeni,ja ne mogu da verujem. Strasna je.
:rtfm:

Jos mi j e Dzevrije bila carica kada kaze nesto u fazonu: "Ne verujete meni koja sam pouzdana, a toj djavoljoj spravi (ultrazvuku) verujete. :lol:

Provalite da za reč DJAVOLJA kaže šejtan (reč kojom i mi ponekad nazivamo djavola)...
Još reči:

-Jok - Ne.
-Čaj - Čaj.
-Bašče - Bašta.
-Jastuk - Jastuk.
-Avlije - Avlije...(i ne, ne mislim na Zoricu Brunclik)...
-Ugursuz - Ugursuz (smarator u slengu)...
-Gajtan - Gajtan.

(naravno zbog nultog poznavanja turskog napisao sam kako se čita tj isto kao na srpskom)...
Doprinesite i vi, ja ne mogu više njih da se setim...

Poslednja izmena:
Provalite da za reč DJAVOLJA kaže šejtan (reč kojom i mi ponekad nazivamo djavola)...
Još reči:

-Jok - Ne.
-Čaj - Čaj.
-Bašče - Bašta.
-Jastuk - Jastuk.
-Avlije - Avlije...(i ne, ne mislim na Zoricu Brunclik)...
-Ugursuz - Ugursuz (smarator u slengu)...
-Gajtan - Gajtan.

(naravno zbog nultog poznavanja turskog napisao sam kako se čita tj isto kao na srpskom)...
Doprinesite i vi, ja ne mogu više njih da se setim...

Ja sam nasao nesto od reci ovde:
http://sr.wikipedia.org/sr/Турцизми

u pocetku mi je turski bio ruzan ali sad mi je ok. Skroz sam se navikla, cak su mi neke reci bas lepe kao npr javrum(cedo), bas mi deluje nezno.

bash sam to pomislila pre neki dan:)
kako mi je bio grub i nerazumljiv jezik, da ne kazem gadan:lol:
a sad sam se navikla
inache seriju nisam gledlaa jedno 3-4 epizode pa nisam u toku
nego shto se tiche jezika...ne znam koliko pratite druge turske serije, ja slabo..jedino sam par puta gledla gumus u ono zabranjeno voce jer je pre lishca i primetila sam nekako da drugachije prichaju..
ne mislim da je drugachiji turski, mozda ima veze sa tematikom
ona gumush je vazda govorila molim te (lutfen), pa sam to prvo i zapamtila :lol:
a ovde neke druge rechi dolaze do izrazaja

Back