Tek kada se serija gleda po drugi put, neke stvari se bolje razumevaju.
Ferhundini nestašluci (poput onog kada je zvala Hajrije i pretvarala se da je zainteresovani kupac za vilu) bili su mi simpatični.
Sedef je previše tu negde u njihovom bračnom životu.
I mene bi iritiralo kada bi devojka zaljubljena u mog muža baš svakodnevno dolazila.
Koliko god da je Sedef ćutljiva i skromna.
Jasni su mi razlozi Nedžlinog i Oguzovog približavanja.
Oguz pritisnut, sećam se kada je jednom rekao, više za sebe, rastrgnut između Lejle i Džejde, ''Obe ste mi se smučile!''
U tom pritisku koji doživljava od Lejle i Džejde, zatim Ferhunde, pa i Fikretine pretnje, Nedžlin namerni poziv telefonom učinio mu se kao spas. Kao da bi sa njom mogao biti bezbrižan, kao što je naglo prestao da bude kada se delimično svesno upleo u trougao, nespreman za brak i ne računajući na zahtevnost od strane ljubavnice.
A Oguz je Nedžli bio čist detinji hir, da pokaže kako je ona u svemu bolja od Lejle, naročito kada je videla da Lejla počinje da živi raskošnije. Nije mogla da je u tom momentu ''tuče'' materijalnim, pa joj je na primeru ženske poželjnosti pokazala da prednjači.
Ni u Džema ni u Oguza nije bila zaljubljena, sada sam sigurna.
Džemu se vratila iz osećanja nekakve griže savesti i ideje da bi sa tim čovekom mogla živeti i bogato, a i spokojno...
Više ga je poštovala, jer je jedini znao za njenu prljavštinu, a i posle toga bio je spreman da joj ponudi rame za plakanje.
Oguza se štrecala svaki put kasnije kada ga je videla, jer joj je pokretao nesvesne mehanizme. Za toliko je morala znati da je trenutak njenog bega u poptunosti izmenio i nju, i njen život. Oguz ju je podsećao na taj nagli, bolni prelazak u ono što je bila, a bila je vrcavo dete, i onoga što je postala, ogorčena žena sa traumama prošlosti.
Lepa je uvodna špica kada se lista album sa fotografijama.
Kod nas je nisu puštali.
Stari Šefket je nosio određenu draž u seriji. Novi Šefket se nije snašao u ulozi i nije umeo da iznese uverljivo svoj unutrašnji svet. Bio je blentav, ali to nije, ja mislim, glavna karakteristika Šefketa kao lika. Baš mi je žao što su ga zamenili i tako zatupili.
Odličan je kadar kada posle svađe Ferhunde leži u krevetu leđima okrenuta prema Šefketu, koji sedi na ivici u položaju u kome mu se vidi burma.
Na desktopu računara Tekinovih je naka slika jeseni.