Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Od-Nemanje-Pajica-oguz-sevk.jpg

Pogledaj Terasko kako nasa dva junaka uzivaju u dunjevaci.. Zivela dunjevaca!! z:shock:

sevket-v.jpg

A evo kako je Sevo muvao ribe :)

Ja mislim da će to kod nas ovamo da traje još najmanje 250 godina ,katastrofa .Pa oni nemaju napretka ko da im je neko uvrač'o nešto a tek ona indijska na Pinku.Oni samo plaču ,pojedine scene ponavljaju po tri puta još uvijek nisam skontao zašto .Ima toga još :dash:
Upravo je prošla reklama na kojoj je neko glasno prdnuo a ljubazni ženski glas rekao "gasovi "kao ona se pita okud to šta li :hahaha::hahaha: i naravno ima riješenje .
Sunce ti žarko pa dobro smo mi imalo pametni

Ne znam za vas, ali meni Tekinovi nedostaju.
Sulejmana ne gledam redovno, nije me zainteresovao koliko Tekinovi.
Sećate se onih njihovih zajedničkih obroka, pune trpeze.
Uvek se pitah odakle toliko hrane kada su u škripcu?

Ne znam za vas, ali meni Tekinovi nedostaju.
Sulejmana ne gledam redovno, nije me zainteresovao koliko Tekinovi.
Sećate se onih njihovih zajedničkih obroka, pune trpeze.
Uvek se pitah odakle toliko hrane kada su u škripcu?

Tako je i kod nas...
Uvek ima novca za hranu. Nađe se.

Nedostaju i meni...
Baš.

Ovo je serija koju bih mogla više puta da gledam, a da mi ne dosadi, da uvek nešto novo primetim u njoj, da me njena životnost omađija.
Nešto slično doživljavam sa našim Boljim životom.
Znam da mnogi kritikuju RTS zbog stalnog repriziranja, i to ima smisla, jer to je kritika njihove nekreativnosti i neulaganja u nove projekte...
To na stranu.
Da je serija koja može da se gleda, u kojoj prepoznajemo naše porodice, jeste.

Ako u Boljem životu vidim jedan deo sebe i svoje porodice, i ne tako veliki, u Lišću vidim 101% sebe.

Neko je odavde započeo priču o scenama iz Lišća koje su na nas ostavile najsnažniji utisak.
Sada, kada se serija završila i prošlo izvesno vreme, deluje mi zahvalno pričati o tome, jer tek sada mogu jasno da sagledam šta je za mene bilo najupečatljivije.

Scena kada je Oguz pretukao Ferhunde, pa su je sačekali, onako slomljenu i modru, Šefket i Ali Riza.
Nedžlino bacanje kaputa Lejli u lice.
Nedžlino i Lejlino pomirenje nakon Nedžlinog pada u kupatilu.
Džemova smrt.
Lejlino odlaženje iz onog stančića u koji su jedno vreme živeli, onda kada je saznala da je trudna. Kako gasi svetla, jedno po jedno, dok odlazi...

Kada je Lejla uhvatila Oguza za rever od sakoa i pričala mu kako je on bio jedini muškarac u njenom životu i još toga...
Uh!
Koliko mi je bila jaka ta scena.
Naježujuća.

Neko je odavde započeo priču o scenama iz Lišća koje su na nas ostavile najsnažniji utisak.
Sada, kada se serija završila i prošlo izvesno vreme, deluje mi zahvalno pričati o tome, jer tek sada mogu jasno da sagledam šta je za mene bilo najupečatljivije.

Scena kada je Oguz pretukao Ferhunde, pa su je sačekali, onako slomljenu i modru, Šefket i Ali Riza.
Nedžlino bacanje kaputa Lejli u lice.
Nedžlino i Lejlino pomirenje nakon Nedžlinog pada u kupatilu.
Džemova smrt.
Lejlino odlaženje iz onog stančića u koji su jedno vreme živeli, onda kada je saznala da je trudna. Kako gasi svetla, jedno po jedno, dok odlazi...

Kada je Lejla uhvatila Oguza za rever od sakoa i pričala mu kako je on bio jedini muškarac u njenom životu i još toga...
Uh!
Koliko mi je bila jaka ta scena.
Naježujuća.

Dve scene koje su ostavile najsnazniji utisak na mene:
Kad Ali Riza ispraca Fikret na voz.
Kad nadju Ali Rizu u basti.
To mi je bilo bas onako potresno.

Scene koje se meni sada vrte pred očima.

Lejla kada dolazi do stola,, i skida kaput. Otrežnjuje se, smiruje.
Oguz koji leškari pored Kana.Kao da u čistoti deteta ustvari okaja svoje grehe.
Hajrije kako izlazi uplakana iz Nedžline kuće, kada je otišla sa namerom da pozajmi novac od Nedžle.
Oguz i Lejla na Džemovom grobu. Oguz, pristojno udaljen, svestan koliko je povredio pokojnog Džema. Nije mu se neprimereno primakao.
Sedenje i obedovanje za trpezom, nakon što je Ferhunde pretučena, i Ali Rizin zagrljaj.
Poljubac Fikret i Tahsina, onaj prvi, kada sam svakog časa strepela da će Dževrije upasti.

Scene koje se meni sada vrte pred očima.

Lejla kada dolazi do stola,, i skida kaput. Otrežnjuje se, smiruje.
Oguz koji leškari pored Kana.Kao da u čistoti deteta ustvari okaja svoje grehe.
Hajrije kako izlazi uplakana iz Nedžline kuće, kada je otišla sa namerom da pozajmi novac od Nedžle.
Oguz i Lejla na Džemovom grobu. Oguz, pristojno udaljen, svestan koliko je povredio pokojnog Džema. Nije mu se neprimereno primakao.
Sedenje i obedovanje za trpezom, nakon što je Ferhunde pretučena, i Ali Rizin zagrljaj.
Poljubac Fikret i Tahsina, onaj prvi, kada sam svakog časa strepela da će Dževrije upasti.

I te dve...

Nešto se setih kada su Sedef i nejir prvi put zakucale Tekinovima na vrata.

Kada su Nedžla i Lejla delile sobu, pa se gađale jastucima.

Kada je Ferhunde došla prvi put u kuću. Kako su Nedžla i Lejla bile naivne, deca još uvek, kako su je i radoznalo i oduševljeno gledale...

Volim onaj Sedefin rođendan, kada joj Nejir ulazi u sobu: Volim što si se rodila, volim što sam te rodila.
Volim onaj trenutak kada umesto Džejdi, Oguz pare vraća Jamanu, pa taj Jamanov susret sa Džejdom.

Takođe, ona scena kada na velikom krevetu, mala Ajše sedi tik uz oca.
On je zaštitnički zagrlio, i gledaju televiziju.

vama dvema samo scene sa oguzom ostavile utisak.... cccc :mrgreen:

Haha.

To sam i ja pomislila kada sam nam pogledala postove.
Potpuno nesvesno i nenamerno izdvojismo te scene.

Srcem. :D

Nekako, sve scene u kojima je bila Lejla, bile su emotivne.
Fikret mi nije probudila neku naročitu emociju, možda zato što sam sa njom najmanje identifikacija pravila.

Posle Lejle, scene sa Ferhunde su mi bile najpotresnije, pa onda najdirljivije i najslatkastije one gde je bila Sedef.
Najsmešnije sa Hajrije i Dževrije.

Itd...

Ovo je generalizacija, naravno, ima odstupanja. :)

Još nekih scena se setih, koje me i sada pogađaju:

prva je neposredno pred Džemovu smrt, kada Džem zatiče Nedžlu u kancelariji tužnu, kako plače, kada mu ona govori da nema nikog, sem njega... ona tako jezivo plače, a on je svenežno grli... to je, možda, jedini trenutak njihove bliskosti - tako barem ja to vidim...

druga scena kada Lejla pokriva ćebetom zaspalog Oguza...

treća, zora u kojoj Oguz sedi u dvorištu nakon što je ubio Sejfija... njegov užas i Šefketov pokušaj da ga zgromi i umiri u isto vreme... briga da ne probudi Lejlu...

Meni su na primer, najsmesnije scene iz serije sledece:

Jos na pocetku, kada je Ali Riza pomogao jednoj zeni da se pomiri sa roditeljima, pa sutradan, kada se vracao sa posla, kupio cvece za Hajrije, a Ferhunde ga iz daleka videla sa zenom od sinoc i odmah kuci prenela Hajrije kako je muz vara sa drugom.

Te veceri, svi za porodicnim stolom, umiru od smeha, pogotovo Ali Riza (ta scena mi je bila predivna, svi srecni, nasmejani :) ), a Ferhunde iz svoje sobe ne moze da podnese sto se smeju, pa izlazi, a Ali Riza joj namerno odgovara kako se svi smeju zahvaljujuci njoj. :klap:

Kada je Dzevrije na Rejhaninoj veridbi, greskom popila slanu kafu, pa se ispljuvala na sve strane, a ovi ostali umiru od smeha :hahaha:

Meni su na primer, najsmesnije scene iz serije sledece:

Jos na pocetku, kada je Ali Riza pomogao jednoj zeni da se pomiri sa roditeljima, pa sutradan, kada se vracao sa posla, kupio cvece za Hajrije, a Ferhunde ga iz daleka videla sa zenom od sinoc i odmah kuci prenela Hajrije kako je muz vara sa drugom.

Te veceri, svi za porodicnim stolom, umiru od smeha, pogotovo Ali Riza (ta scena mi je bila predivna, svi srecni, nasmejani :) ), a Ferhunde iz svoje sobe ne moze da podnese sto se smeju, pa izlazi, a Ali Riza joj namerno odgovara kako se svi smeju zahvaljujuci njoj. :klap:

Kada je Dzevrije na Rejhaninoj veridbi, greskom popila slanu kafu, pa se ispljuvala na sve strane, a ovi ostali umiru od smeha :hahaha:

Meni se dopalo kako je Ferhunde živela kod njih.
Kad izuzmemo njena spletkarenja, ona je zaista bila najbezbrižnija i najsrećnija kod njih.
Koliko god da je Ali Riza sa njom bio na ''Vi'', koliko god da je bilo čarki sa ostalim ukućanima, Ferhunde jeste bila (barem na početku, dok Šefket nije otišao u zatvor) deo te porodice. Samo tada je ona nekome pripadala.
Posle ih je sve upropastila, a sa njima i sebe.

Scena poslednje epizode gde u crnom šeta po kući, takođe, spada u najjače scene.
Izrazite simbolike i emotivnosti.
Tom scenom potvrđeno je da je Tekinove volela više nego što je i sama mogla da razume.

Kao i drugi, i Ferhunde je žudela za srećom.
Za nju je ona podrazumevala imućstvo, mir, kupovinu, i čarke koje su je ispunjavale.
Sa Tekinovima je materijala za podbadanje imala na pretek.
Počev od toga što je trpezu delila sam toliko ljudi, pa do toga što su sva deca bila gladna života, novina, i Istanbula.

Njena je tuga što mir ne uspeva da nalazi, večito nezadovoljna, dodatno osorna usled sreće i skormnog zadovoljstva drugih.
Izgriza je tuđi osmeh, kad je njen uvek gorak, nepotpun.
Kopajući drugima, u jamu je upadala i sama, jačajući svoja nezadovoljstva i tuge.

Nije umela ni uviđenu žal za Tekinovima da utoli.
Makar mirom, makar pokajanjem.
Uvek vrcava, strah od želje za njihovim domom nagonio ju je da im se sveti.
Da ruši njihovo gnezdo.
Jer, čak i kada je punog novčanika, Ferhunde nije umela da se nasmeje, da ne žudi za tuđim srećama.
Dok su Tekinovi i u nemaštini, i u očaju, sedeli za istim stolim, od svega želeći samo njihovu okupnost, mir i zdravlje.

Back