Kad Lisce Pada

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji vam je omiljeni lik u seriji Kad lišće pada?

• Ali Riza

glasova: 2 5,4%
  • Hajrije

glasova: 1 2,7%
  • Ševket

glasova: 0 0,0%
  • Nedžla

• Lejla

glasova: 6 16,2%
  • Ferhunde

glasova: 5 13,5%
  • Oguz

glasova: 6 16,2%
  • Ajše

glasova: 0 0,0%
  • Sedef

• Dževrije

glasova: 13 35,1%

• Ukupno glasova
    37
  • Anketa je zatvorena .
Deca su večeras bila kriminalna!

Naročito Džaner (to je valjda Tashinov mlađi) kada skočio na trosed na čijem je drugom kraju sedela nesrećna Hajrije vezane glave!

Slatki su bili, dok Ajše ne želi da se igra sa njima već sedi kod tatice i nadgleda, ljubomorno ih gleda, pa još kaže deco, dosta je bilo ajde na spavanje ili na večeru, šta beše...kao da je ona mama, samo još da slaže nešto i prava Hajrilje, ili L i N :dash:

Bezvezna i nepotrebna je Alijeva poseta Tekinovima.
Sa njima nije bio naročito blizak, niti su se nešto posećivali.
Nikako drugačije ni ne tumačim tu posetu nego kao potrebu za komadićem osvete.
Infantilne osvete preko trenutno osetljive porodice.
Čudan potez.
Makar da je doneo neko voće, nešto porodici.
Vidim da dosta nose, i kod njih je to zastupljeno da ne idu uvek praznih ruku, naročito kada se dugo ne vide.
Makar da je sa nečim došao da prikrije primarni cilj da saopšti tu odluku o razvodu.
Nudi sada podršku i pomoć Tekinovima, kao da nije iz njihove kuće izbijao, kao da je i sam sa njima prolazio kroz sve.
Kakvo suludo licemerje.

Ovaj Ševket zivka iz tog zatvora, kuka, i monologiše, kao da je iz romana Godina prođe, dan nikad.
Baš ga forsiraju.
Kao da nas zanima kako mu je.
Kao da njegovo postojanje ima neku svrhu.

Nežna je Lejla prema Ahu.
Najzad se trgla, najzad osetila svoje dete, svoje biće, iz nje izniklo, plod njene ljubavi.
Biće dobra majka.
Osetljiva, nežna, predana.

meni je to bio baš lep gest, došao je kod roditelja svoje žene da se oprosti, bez vike, buke i omalovažavanja njihove ćerke... znao je da im ona pomaže, što od svojih, što od njegovih para, i ponudio da mu se obrate ubuduće, ako nešto bude trebalo... i mislim da nije licemerje, nego normalan postupak
realno, po meni najlepši gest u proteklih 4378926473536 epizoda
Nedžla je najobičnija prepotentna kokoška

meni je to bio baš lep gest, došao je kod roditelja svoje žene da se oprosti, bez vike, buke i omalovažavanja njihove ćerke... znao je da im ona pomaže, što od svojih, što od njegovih para, i ponudio da mu se obrate ubuduće, ako nešto bude trebalo... i mislim da nije licemerje, nego normalan postupak
realno, po meni najlepši gest u proteklih 4378926473536 epizoda
Nedžla je najobičnija prepotentna kokoška

Pa svakako da bi i meni bio fin gest, i nimalo podao, da je Ali makar jednom došao od kako je čuo od Nedžle šta se dešava.
Da je makar nešto pitao, pozvao Hajrije, ili Lejlu, ili bilo šta.
Ne, nego nije davao znake života.
Razumem da je tada i sam bio u nezavidnom položaju.
Sudar sa stvarnošću, svest o tome da je njegov brak farsa, da je bez ljubavi, da je bez smisla.
Da se raspada.
Tuga zbog toga.
Ali nije on sada tu bio podrška, potrčko i ostalo, niti naročito upućen, kao pokojni Džem (kako se raspisah, samo još fali da dodam: Bog da mu dušu prosti. :) )

nije, zato što se ni ona nije interesovala za svoju porodicu.. ko zna koliko je on uopšte i znao šta se tačno dešava, a možda nije hteo da se nameće kad je već video da ih Nedža ne ferma
bilo kako bilo, za mene je to bilo sasvim na mestu, a i nije on kriv što je oženio proračunatog i hladnog debila

Meni je taj gest ipak ok. Dosao je licno da im kaze, da ne cuju od Nedzle ili od ko zna koga, kratko se zadrzao, koliko je bilo potrebno, izrazio im postovanje i otisao
Ali je ipak gospodin, za razliku od Nedzle koja je uobrazena, isfrustrirana kozetina

nema to veze sa time čiji su roditelji, ima veze sa normalnošću, i normalnim razmišljanjem
ako su njega poštovali (izuzimam Hajrije i njeno ludilo u nekom periodu) red je da ode i oprosti se... iz njegove reakcije sam shvatila da on i nije znao da ne znaju

Nije on to uradio ni iz kakvih losih namera. Nije rec rekao o Nedzli, nista lose, nije se samosazaljevao, trazio od njih razumevanje, intervenciju.....nista.....samo je dosao da se pozdravi kao covek, jer posle razvoda to nece moci, niti bi to bilo primereno

on je gospodin, pa poziva ferhunde kao poslovnog saradnika?

nedzla se samo nije snasla u odrastanju, kao sto nije ni jedna njena sestra ni brat..
svi su na kraju dobili omasene zivote..
ambicije roditelja (hajrijina da se dobro i bogato udaju i ozene i ar-ova da u im je u nasledje dato ime koje casno treba da cuvaju) su ih onesposobile da u svojim zivotima budu srecni..
nedzla je imala sanse sa alijem, da je nisu stisli kako je sramota kao udovica da izlazi sa drugim muskarcima..
gurnuta je silom u brak u koji je treala da udje polako i da polako formira svoj odnos sa alijem na normalnim osnovama..postepeno..

Gle sad..... A Nedzlino ponasanje ti je ok i ona nije ispala drska prema Aliju?
I ako je gospodin, dakle, treba da pusti da ga nicim izazvana gazi tamo vamo kao valjkom preko novog asfalta?

Poslednja izmena od moderatora:

Back