Kad bi hleba bilo vise

Pa sad možda imaju velike šanse da ta bijeda traje dok su tu sa roditeljima a posle im krene baš dobro...Koliko je slučajeva da baš takvi uspiju???Oni imaju šansu za razliku od onih koji su ubijeni još u začetku jer su savjesni roditelji shvatili da ce ostalu vec rodjenu djecu uskratiti za mnogo šta ako ovoj dopuste da se rode...

U Srbiji je preko 540 abortusa DNEVNO pa ti i dalje misli da je tvoja ironija duhovita...Draže mi je vidjeti desetero polugladne djece pred kojima je ipak šansa za bolji život nego ih zamisliti iskasapljene u lavorcicu ginekoloske ambulante.I prestajem pisati o ovome...

Ne preteruj, majke ti! Mislim, OK, ne mozes se neodgovorno odnositi prema zivotu na takav nacin da ti abortus uvek bude izlaz, ali "iskasapljena decica u lavorcicima"... ako sagledas iz malo vise uglova, nekad je abotrus dobar izlaz. Podvlacim jos jednom da sam rekla "NEKAD"

dobro..aj sad potoocite se.....svi ste u pravu...i niste u pravu...dokle god ne učinite nešto lično...da pomognete nekome.......ono...žao vam dece...pa otiđite makar jedan dan tamo...i to je podrška...odrecite se nečeg svog...u njihovu korist..............jeste zatočena...i životinje ...kooćni ljoobimci se drže planski........eo, neko bi držao...koliko...........400 svinja...al mora se hrane te svinje...misim, svinje......nije bitno......ne možeš 40 ribica da staviš u akvarijoom od 30 l........i kooćni ljoobimci se drže planski...kad za to postoje uslovi......neka neko kaže........ da bi kao roditelj, mogao da na najbolji način ispooni roditeljsku ulogu da ime 20toro dece........nije to samo smeštaj, hrana i oblačenje.......svakog dana barem petoro dece boli glava....ili zoob...ima problem za koji mu je potreban razgovor.........zadatak koji ne može sam da reši....čak i da su idealni uslovi za život...

Drzava MORA da obezbedi sve za ovakve porodice.

Ginekolozi ubili tri Srbije
Godišnje se u Srbiji uradi oko 200.000 abortusa. Tako je od Drugog svetskog rata do danas ubijeno više od deset miliona ljudi
Bela kuga kao bolest poodavno je zahvatila naš narod i našu državu. Sva statistika, analize, mišljenja stručnjaka iz raznoraznih oblasti vode ka jednom jedinom zaključku - "bela kuga" preti da jednostavno nestanemo sa lica zemlje.

Najpesimističkije prognoze stručnjaka su još konkretnije - ako se ovako nastavi, Srbi će za 500 godina i biološki izumreti.
Podaci i statistika su sumorni. Da postoje valjani razlozi da se pozabavimo ovom temom, neka posluži najnoviji podatak da na svaki brak u Srbiji dolazi 0,88 posto dece. Drugim rečima, Srbi umiru i ako se, ne daj Bože, ovako nastavi već 2100. godine, u centralnoj Srbiji biće 2.100.000 stanovnika, Vojvodini 800.000, dok bi na Kosovu i Metohiji taj broj, prema sadašnjem populacionom trendu, bio čak 4,4 miliona. Dakle u svojoj državi bićemo nacionalna manjina!

Nadam se da cete razumeti zbog cega ovo napisah.
Kakve veze imaju ovi Romi sa celom nacionalističkom pričicom iz sedmog osnovne?:think:

Pa sad možda imaju velike šanse da ta bijeda traje dok su tu sa roditeljima a posle im krene baš dobro...Koliko je slučajeva da baš takvi uspiju???Oni imaju šansu za razliku od onih koji su ubijeni još u začetku jer su savjesni roditelji shvatili da ce ostalu vec rodjenu djecu uskratiti za mnogo šta ako ovoj dopuste da se rode...
Kakvo hipotetičko naklapanje. Šta bi bilo kad bi bilo.
A koliko je silovitih talenata ubijeno činjenicom da se mama i tata nisu seksali tog popodneva? :roll: stvarno lupate.

Brat i ja smo sedeli i gledali ovaj klip zajedno i nismo našli neku preteranu razliku između njihovog odrastanja i našeg..... osim što ovi žive u nekoj vookoyebini. Doduše, za naš pasulj su krive sankcije, a ironija je što smo mi retko dobro (u odnosu na prosek) živeli tada. Što se odeće tiče i ličnih stvari ništa ne zaostaju..... a svoju sobu nikad nisam imala, jer je ovde uvek živelo suviše ljudi, zbog rata. Mislim, da bi imali uslove kao prosečno dete, kollika njima vila treba? I to samo i jedino zbog toga što je ova nekontrolisano rađala. Sorry Flex, ja čak ne vidim ni kako da im pomognemo. Šta to treba da uradimo?

Pitanje nataliteta se mora rešavati na nivou države. Sve ostalo je kap u moru od koga državi i narodu neće biti ni mrvicu bolje.

Ne verujem da iko (ni ovi ljudi koji su bili povod za diskusiju) rađa decu imajući u vidu državu. Ljudi decu radjaju ili ne rađaju zbog sebe.

Da, sebe smatram patriotom (da odmah odgovorim na pitanje koje će mi biti postavljeno)

Pa i ne treba ljudi da rađaju decu zbog države, nego je natalitet najveći državni interes, a naša država to ne shvata. Samo sam htela da skrenem pažnju da ne treba prozivati kao krivce one koji rađaju, kad već ima toliko onih koji ne mogu, a bogami i koji neće (i koji imaju pravo i da neće). Ipak moramo shvatiti da tu zadiremo u osnovna ljudska prava. Ne možemo valjda izdavati dozvole za seks samo onima koji imaju primanja određene visine?
Kada nešto pišemo za forum, često ima stvari koje podrazumevamo, ali ne znači da ih i drugi podrazumevaju (ili razumeju). Zato nije loše neki put (u sebi) predimenzionirati stvar, pa se onda bolje vide manjkavosti onoga što smo napisali, u odnosu na ono što smo hteli da izrazimo. Uzgred, ni ja ne bih rađala više nego što mogu da ishranim, ali mislim da nemam prava da drugima određujem koliko će i da li će rađati. Nismo mi oni koji mogu da reše te probleme, samo možemo sporadično da pomognemo po nekad. Htela sam da naglasim koliko ih ima na forumu koji nemaju sposobnost empatije, a neki ni saosečajnosti. I mnogo ih je koji stvarno veruju da većina ljudi u zemlji živi slično kao njihovo okruženje, i ne znaju da su, u stvari, u srećnoj manjini, iako njima možda to i ne izgleda kao neka baš velika sreća.

Ne možemo valjda izdavati dozvole za seks samo onima koji imaju primanja određene visine?
Видиш, можда је управо ту корен свега. То што многима секс јесте уско везан за рађање деце, што су деца у тим бројим породицама (не свугде, али углавном) само продукт неодговорног сексања без контрацепције, а не искрене жеље за толиким бројем деце.

Ваљда би у 21. веку требало разадвојити секс и рађање деце едукацијом о контрацепцији!

I mnogo ih je koji stvarno veruju da većina ljudi u zemlji živi slično kao njihovo okruženje, i ne znaju da su, u stvari, u srećnoj manjini, iako njima možda to i ne izgleda kao neka baš velika sreća.
Čini mi se da ih je više koji se, pak, ne osvrću baš toliko na stvari koje nemaju i pridaju veći značaj onome što, eto, imaju..... neka se deca rode bez ruke, noge, slepa, sa poremećajima različitog tipa, a neko se razboli u dvadeset petoj i mora da provede ostatak svog, ionako najverovatnije kratkog, života, po klinikama na zračenju..... a njegovi za tu svrhu istovremeno prodaju sve što imaju, pa se ne zna kome je gore..... uglavnom, ljudske nesreće je na sve strane, a empatija se ne može ni usmeriti ka svima. Njima mogu i trebaju da pomognu njihovi bližnji, ako ih nemaju onda komšije, ako ni njih nemaju tu je valjda država......... ali naša država ne pomaže takvim ljudima.

Reče brat da u Jagodini dobijaju 200 evra mesečno za treće dete, dok ovo ne napuni 18 o.O

Pa vi sad postavljajte teme ovog tipa i tovarite narod koji je, ionako, sav jadan i napaćen, generalno.

Reče brat da u Jagodini dobijaju 200 evra mesečno za treće dete, dok ovo ne napuni 18 o.O

hah..gledao sam i ja predizbornu kampanju palme...e, švajcarska jagodina....imaju aqua par i skejt park...svako selo dom kooltoore...sva deca o trošku grada idu na letovanje 10 dana....za stoodije...nema frke...daju stipendije.....palma..to je lik arkan-pelević-palma koalicija.......misim...uh...

Najmanje sažaljenja za ovu porodicu imaju upravo oni koji suze liju nad nedovoljnom pažnjom prema životinjama...Nisu planski radjali djecu pa šta?Treba li ih sad pustiti da umru od gladi?

daj ne lupetaj...
jbte,ako rodim dvoje ili troje i teshko nam ide,ja cu da kazem ok dosta,necemo vise dece...
a ne kao debil,pravim se naivna, deca ispadaju iz mene kao luda,i onda kada ih rodim toliko koliko neke porodice imaju,onda pochnem da kukam kako zivimo u strashnim uslovima,kako nemamo da prehranimo decu,kako ovo,kako ono....
to i nije lose...najlaksi put do stana...rodish 10-oro dece i kukas,dok ti neko ne da stan...bash zgodno :roll:
jbte,ljudi su,valjda imaju dovoljno pameti da skapiraju da ce im deca gladovati ako se razmnoze kao zechevi

Back