Juventus

Pa i nisu nesto mnogo bolji...
Nama trebaju bekovi a onih kreatura se resiti sto pre, takodje je potreban playmaker u sredini koji moze da uzme loptu i da je preda ka napadu, ja sam ocekivao da ce Ranijeri pokusavati malo sa Sebom, a ne ovako svaku 5 utakmicu da mu da zaigra 10 minuta, no dobro...
Sada u utorak u pola 7 utakmica protiv Zenita, da sam na trenerovom mestu, ubacio bih Iaquintu, Sebu, De Ceglie, pa i Ekdala posto utakmica nije od neke vaznosti, prvo mesto cemo svakako osigurati protiv BATE kuci, pa i da izgubimo ovde ne bi bilo strasno... neka da malo momcima sansu da se igraju lopte...

Nisu mnogo, ali su ipak bolji u igrackom kadru ... Nama je odbrana glavni problem, Grigera je pristojno resenje ali mozemo i boljeg naci svakako a njega cuvati za Djenovu :D, Molinara poslati u Kremoneze pa nek tamo vezba centarsut ... Kjelini je savrsen, Legro mi nije tako siguran kao prosle sezone ali i dalje ume dobro da odigra ... Fali nam jos centralnih kvalitetnih, mada i sa ovakvom odbranom se odlicno drzimo i primamo malo golova, i to sa onim ludakom na golu ... Sledece godine sa iskusnijim De Celjeom i sa povratkom Krisita to ce biti savrsena odbrana ...

Vise od bilo koje pobede me raduje to sto smo mi dobili igraca sredine terena u narednih 5-6 godina, a koji je svetska klasa - Sisoko ... Dobro je sto je Ranijeri insistirao na njemu (bio mu trener u Valensiji), jer vec sada pokazuje izvanredne igre, a moze i da napreduje ...

Kad smo kod LS, meni nije bitno dal cemo biti prvi ili drugi, nego to sto smo je i uopste igrali posle 2 sezone, i sto smo izborili prolaz u mozda najjacoj grupi ...

Ono sto ne valja je povreda Tiaga - bio je jedan od kljucnih igraca u ovoj seriji od 7-8 pobeda zaredom ...

Ono sto valje je to sto ga je zamenio Markizio - odigrao je jako dobro protiv Intera, i daje naznake da moze da bude jedan od najboljih igraca sveta na toj poziciji ...

Ne znam sto te toliko Markizio impresionira, po meni on nece biti nista vise od prosecnog igraca i povremenog clana repke... nesto kao Zanetti ili Ambrosini... Kao sto sam i pretpostavio(a i nije bilo tesko :)) po Tuttosportu, Ranijeri ce odmoriti Del Piera,Amaurija i Nedveda... Pocece tekmu De Ceglie na Pavelovoj poziciji, Seba i Iaquinta u napadu...

Ovaj derbi je pokazao da za Juve od titule nema nista...
Ako cemo tako gledati, onda je i Inter pokazao u duelu sa Milanom da za njih (Inter) nema titule ... Niti je ima za Celsi posle tekme sa Liverpulom ...

Tek je pola sezone proslo, bice jos tumbanja u vrhu lige, pogotovu u kalcu ... Sacekajmo da odigraju Juve - Inter u Torinu, pa da onda otpisemo nekoga ...

A i tek kad sam pogledao tekmu u detalje, uvideo sam da Inter nije bio nista nadmocniji od Juventusa, nego je bio malo konkretniji u fazi napada ...

Po meni ovo sto radi Ranijeri sa Sebom nije dobro, dakle ne igra mu 5 tekmi i danas ce da mu da sansu od pocetka gde ovaj od velike zelje nece pokazati nista i onda ce ga u Januaru poslati na neku pozajmicu gde ce naravno
slomnjenog duha
igrati daleko od onoga sto su predvidjali do prosle sezone i tako ce jedna sjajna karijera biti prekinuta i unistena... Hvala Ranijeri...

Ne znam sto te toliko Markizio impresionira, po meni on nece biti nista vise od prosecnog igraca i povremenog clana repke... nesto kao Zanetti ili Ambrosini...
Zato sto sam ga pazljivo gledao protiv Intera, i video da je veoma smiren igrac, ne panici, ne gresi u dodavanju ni duge ni kratke lopte, napravio je par pametnih faulova, pokazuje ogromnu zrelost za te godine (kao Fabregas, samo sto je Sesk za sada 3x bolji), ima odlican pregled igre, brzo razmislja kad treba da se oslobodi lopte ili udje u dribling ... Ima tu jos kvaliteta, kao i mana naravno, ali ja od njega ocekujem da bude svetska klasa (ne kazem da je on to sada) posto ima potencijala ... Fali mu jos iskustva, da jos malo uci od Nedveda i Kamoranezija, da stekne rutinu igranja u velikom klubu (a sad ce imati prilike posto je Tiago povredjen) ... Evo i veceras protiv Zenita je odlicno odigrao, posto sam najvise obracao paznju na njegovu igru ... Cak je i spasio cist gol prilikom suta Danija ...

Pa i Lampard je bio prosecan igrac kad je dosao u Celsi (mozda i manje talentovan od Markizia), pa smo se uverili gde je zavrsio - u samom fudbalskom vrhu ...

Veruj samo u Ranijerija i Markizia, i dobicemo jos jednog fantasticnog veznog igraca za buducnost, kao sto smo dobili Sisoka ...

Kao sto sam i pretpostavio(a i nije bilo tesko :)) po Tuttosportu, Ranijeri ce odmoriti Del Piera,Amaurija i Nedveda... Pocece tekmu De Ceglie na Pavelovoj poziciji, Seba i Iaquinta u napadu...
Ja sam odavno prestao da verujem bilo kojim novinama, a to bih i tebi preporucio ... Verujem samo klupskom sajtu, i onome sto cujem direktno iz usta naseg trenera ili nekog igraca ...

Po meni ovo sto radi Ranijeri sa Sebom nije dobro, dakle ne igra mu 5 tekmi i danas ce da mu da sansu od pocetka gde ovaj od velike zelje nece pokazati nista i onda ce ga u Januaru poslati na neku pozajmicu gde ce naravno
slomnjenog duha
igrati daleko od onoga sto su predvidjali do prosle sezone i tako ce jedna sjajna karijera biti prekinuta i unistena... Hvala Ranijeri...
Evo nije dobio priliku od pocetka, niti je izgoreo ... Sa Sebom treba biti najoprezniji, posto ce on biti glavni i kljucni igrac u narednim godinama, i to ne smemo da upropastimo ... A ja potpuno verujem Ranijerijevim metodama ... Mnogo si bre veliki pesimista, imaj vere u trenera i igrace ;) ...

Pa evo i Krkic dobija sanse koliko i Seba kod nas, pa to ne znaci da nece imati veliku karijeru ... Strpljen - spasen ... Bolje mi je da dobija sansu na kasicicu godinu, dve dana, nego da zavrsi kao Quaresma, Saviola, Rikelme, Aimar, i ostale 'nove Maradone' ... Za razliku od njih Leo Mesi je od Rajkarda povremeno dobijao sansu u pocetku, i mnogo vise mu je znacilo da ima trening sa Ronaldinjom i Etoom, nego da igra po svaku cenu ...

A primer ti je i Krisito ... Prve sezone malo dobio sansu kod Ranijerija i u januaru je otisao na pozajmicu, gde igra odlicno, i stekao je ogromno iskustvo da zaigra sa Kjelinijem naredne ili za dve godine, a onda cemo imati najbolji stoperski par na svetu ...

Evo vec sada pocinju da se vide pravi rezultati njegovog rada (Sisoko i Kjelini), a verujem da ce tako i nastaviti ... Hvala Ranijeriju, radi upravo ono sto sam i ocekivao i ono sto nam je sada potrebno ...

Inace, 0-0 sa Zenitom u gostima i sada nam je bod dovoljan da zavrsimo kao prvi u grupi :D, sto niko nije ocekivao ...

Stvorili smo dosta sansi, mada je imao i Zenit svoje ... Vise su drzali loptu u nogama, ali kad dodju pred 16-arac, sve to neutralise i ocisti maestro Kjelini ... I Maninger konacno zasluzuje pohvale, kao i Markizio i Kamoranezi ...

Evo nije dobio priliku od pocetka, niti je izgoreo ... Sa Sebom treba biti najoprezniji, posto ce on biti glavni i kljucni igrac u narednim godinama, i to ne smemo da upropastimo ... A ja potpuno verujem Ranijerijevim metodama ... Mnogo si bre veliki pesimista, imaj vere u trenera i igrace ;) ...

Pa evo i Krkic dobija sanse koliko i Seba kod nas, pa to ne znaci da nece imati veliku karijeru ... Strpljen - spasen ... Bolje mi je da dobija sansu na kasicicu godinu, dve dana, nego da zavrsi kao Quaresma, Saviola, Rikelme, Aimar, i ostale 'nove Maradone' ... Za razliku od njih Leo Mesi je od Rajkarda povremeno dobijao sansu u pocetku, i mnogo vise mu je znacilo da ima trening sa Ronaldinjom i Etoom, nego da igra po svaku cenu ...

A primer ti je i Krisito ... Prve sezone malo dobio sansu kod Ranijerija i u januaru je otisao na pozajmicu, gde igra odlicno, i stekao je ogromno iskustvo da zaigra sa Kjelinijem naredne ili za dve godine, a onda cemo imati najbolji stoperski par na svetu ...

Evo vec sada pocinju da se vide pravi rezultati njegovog rada (Sisoko i Kjelini), a verujem da ce tako i nastaviti ... Hvala Ranijeriju, radi upravo ono sto sam i ocekivao i ono sto nam je sada potrebno ...

Da, ali sada se pominju kao potencijalna pojacanj (mada ja u to ne verujem, ali prica se...:D) Diego, Rakitic, Schweinstiger, njihovim dolaskom, Seba tek onda ne bi imao prilike da igra... A Sebastian nije ni tako mlad vise, on ima vec 22(u januaru), Capitano Del Piero nije smatran za ovolikog talenta kao Seba(verovatno zato sto tada nije bilo You Tube-a:)), ali je igrao mnogo vise nego on...

Da, ali sada se pominju kao potencijalna pojacanj (mada ja u to ne verujem, ali prica se...:D) Diego, Rakitic, Schweinstiger, njihovim dolaskom, Seba tek onda ne bi imao prilike da igra... A Sebastian nije ni tako mlad vise, on ima vec 22(u januaru), Capitano Del Piero nije smatran za ovolikog talenta kao Seba(verovatno zato sto tada nije bilo You Tube-a:)), ali je igrao mnogo vise nego on...
Ma spominjalo se i prosle godine milion imena, pa nijedno od tih nije doslo ... Od tih govorkanja nema nista, bar dok Juventusov sajt to ne potvrdi ...

Seba nije vise toliko mlad u godinama, koliko fudbalski ... Ovo je njemu tek prva sezona u elitnom drustvu, i zbog toga njemu treba vremena ... Fabregas, C. Ronaldo i Runi su sa 17-18 godina poceli da dobijaju sansu u Mancesteru odnosno Arsenalu, i trebalo im je 3-4 godine da postanu svetska klasa ... Isto kao i Del Pjero kod nas ...

Ako cemo tako gledati, onda je i Inter pokazao u duelu sa Milanom da za njih (Inter) nema titule ... Niti je ima za Celsi posle tekme sa Liverpulom ...

Tek je pola sezone proslo, bice jos tumbanja u vrhu lige, pogotovu u kalcu ... Sacekajmo da odigraju Juve - Inter u Torinu, pa da onda otpisemo nekoga ...

A i tek kad sam pogledao tekmu u detalje, uvideo sam da Inter nije bio nista nadmocniji od Juventusa, nego je bio malo konkretniji u fazi napada ...

sve je to jos mali plamen u odnosu na drugii deo sezone.s obzirom koliko jos treba da se igra

Koliko ja vidim Inter je 6 bodova ispred Juvea...A Milan je i pored te pobjede 3 boda iza Intera...a Liverpul je iza Celzija i pored te pobjede...Kad se sve svede, najgore je prosao Juve:D
Juve se na toj utakmici nije vidio...a sto se sansi tice, to ne treba ni komentarisati...

Koliko ja vidim Inter je 6 bodova ispred Juvea...A Milan je i pored te pobjede 3 boda iza Intera...a Liverpul je iza Celzija i pored te pobjede...Kad se sve svede, najgore je prosao Juve:D
Juve se na toj utakmici nije vidio...a sto se sansi tice, to ne treba ni komentarisati...
Koliko ja vidim nije ni pola sezone zavrseno, tako da tih 6 bodova nisu neka nedostizna prednost ... I pre koji mesec Inter je imao 7 bodova, pa se to istopilo na 3 bilo, i da smo ih dobili sad bi Juve bio prvi ...

Nisam gledao odmah tekmu, nego highlights i tada mi se ucinilio da je Inter bio mnogo bolji ... E onda sam natenane odgledao, i video da Inter uopste nije bio toliko bolji ... Imali su 2 ozbiljne sanse (Ibra kad je Legro kiksnuo, i Muntari sut u Maningera), dali su mozda neregularan gol i nista vise ... Jedino su bili malo agresivniji od Juventusa ... Juve je imao jednu odlicnu sansu (Del Pjero glavom) i nedosudjen penal za njih ... Ne bih ja rekao da se nisu videli, odigrali su lose, ali ni Inter nije bio bogznasta dobar ...

4-0 protiv Reggine po ocajnom vremenu i terenu u drugom poluvremenu, i privremeno smo na drugom mestu ... Jos smo opet osteceni za penal u 5 minutu, prilikom kog se Kamoranezi povredio, ali ipak nastavio tekmu gde nije smeo da pomera desnu ruku ...

1-0: Del Pjero na sebe privlaci 4-icu igraca Reggine, petom dodaje do Nedveda, Pavel odlicno uocava Kamoranezija kome nije tesko dati gol ...

2-0: Kamoranezi centrira, a Amauri se sjajno snalazi u petercu (odlican je i na zemlji i u vazduhu)

3-0: Kjelini pored toga sto je car u odbrani, stize i da postigne gol (jos malo pa ce mi postati najomiljeniji igrac u Juventusu, iako mi pre nije bio simpatican)

4-0: Seba iznudio penal, i kapiten Del Pjero savrsenim udarcem postize 250-ti!!!!!! gol u dresu Juventusa ...

http://www.vecchiasignora.com/index.php?showtopic=71744, evo i video da ne ostane sve na recima (kod 2:03 Del Pjero dokazuje zasto je i sa 34 godine jedan od najboljih napadaca na svetu)

Evo Pinturikio zasto ja verujem u Ranijerija i Sebu, zato sto mu polako daje sansu (i ne treba vise posto mu je ovo tek prva sezona u vrhunskom klubu i sa vrhunskim sairgacima), a Seba se oduzuje na najbolji moguci nacin ... Za ovo malo minuta sto je igrao ove sezone uspeo je da 3x asistira, izbori penal i bude kljucan igrac kod 4-og gola Djenovi ...

Moram spomenuti i Sisoka, koji svakom tekmom dokazuje da je medju najboljim defanzivnim veznjacima u Evropi (a mozda i najbolji) ... Hvala Ranijeriju sto nam je doveo igraca na kog cemo ozbiljno racunati u narednih 5-6 godina ...

Svaka cast momci...Sjajna predstava po ocajnom vremenu, pogotovo u drugom poluvremenu...Steta sto se Camo povredio...
Prvi gol, sta reci fenomen Ale, odlicni Nedved i rutinski Mauro...
Ulaskom Sebe u igru cini mi se da se formacija transformisala u Bozicnu jelku,ako se ne varam, sa Aleom i Sebom iza Amaurija (Iaquinte kasnije) i dopalo mi se kako je to izgledalo bilo je lepo, kreativno i ucinkovito...
Chiellini je beton, postace najbolji stoper na planeti u to nema sumnje, car...
Ne treba ovoj ekipi mnogo da bi postala ponovo dominantna, da je bilo boljih kupovina proslog leta, vec bi imali kompletan tim, bolje da nismo nista dovodili nego sto smo pukli pare na Almirona, Andradea, pa i Tiaga koji je tek ove sezone pokazao bar malo... ali dobro Momo i Amauri su bile prave kupovine, jos da je doveden samo Ribery proslog leta...

Seba Giovinco - Il Nuovo Fenomeno Vero...
Jel sad verujes u Ranijerija i Sebu? Rekoh ti vec da ce se isplatiti da mu pomalo daje sansu, posto Seba svaku potpuno iskoristi i time stice neophodno iskustvo i samopouzdanje, koje mu treba da bi bio starter i glavni igrac ...

Danas je bio odlican (bar ono sto sam gledao), i ja se uopste ne brinem da biti igracina ... Kao i Markizio (imao par odlicnih startova) i De Celje (centarsut za pobedu) ...

Poslednja izmena:
Jel sad verujes u Ranijerija i Sebu? Rekoh ti vec da ce se isplatiti da mu pomalo daje sansu, posto Seba svaku potpuno iskoristi i time stice neophodno iskustvo i samopouzdanje, koje mu treba da bi bio starter i glavni igrac ...

Danas je bio odlican (bar ono sto sam gledao), i ja se uopste ne brinem da biti igracina ... Kao i Markizio (imao par odlicnih startova) i De Celje (centarsut za pobedu) ...

Oduvek sam ja verovao u Sebu...:) on je generacijski igrac, medju vrsnjacim se izdvaja od ostalih kao sto su nekada izdvajalii Ale, Pirlo, Gilardino... Prevelik je on talenat da bi se tako brzo upropastio... On je danas igrao zato sto su i Ale i Iaquinta bili povredjeni i bio je ubedljivo najjachi na terneu, steta sto nije imao sa kim da igra posto je ostatak ekipe delovo ocajno... Mislis da se Iaquinta nije povredio da bi Seba dobio priliku od starta, naravno da ne bi...
Pa De Ceglie treba da igra umesto Volinara i to mi je totalno ne razumljivo zasto ga Ranijeri toliko forsira, mozda je jachi u defanzivi, ali totalno beskoristan u napadu, kao balvan...

Oduvek sam ja verovao u Sebu...:) on je generacijski igrac, medju vrsnjacim se izdvaja od ostalih kao sto su nekada izdvajalii Ale, Pirlo, Gilardino... Prevelik je on talenat da bi se tako brzo upropastio...
Pa o tome ti pricam, ne moze on propasti ako se sa njim pravilno radi, a Ranijeri za sada to uspesno obavlja ... Nece on njega unistiti kao sto si mislio, naprotiv, napravice igracinu od njega ... Nek igra pomalo da stekne samopouzdanja, i nek ceka svoju priliku, koju za sada na najbolji moguci nacin koristi ... Njemu vise znace treninzi sa Del Pjerom i Nedvedom nego da igra po svaku cenu ... Tek mu je prva sezona na najvisem nivou i u elitnom drustvu, nerealno je ocekivati da stalno igra i razbija ...

On je danas igrao zato sto su i Ale i Iaquinta bili povredjeni i bio je ubedljivo najjachi na terneu, steta sto nije imao sa kim da igra posto je ostatak ekipe delovo ocajno... Mislis da se Iaquinta nije povredio da bi Seba dobio priliku od starta, naravno da ne bi...
Pa De Ceglie treba da igra umesto Volinara i to mi je totalno ne razumljivo zasto ga Ranijeri toliko forsira, mozda je jachi u defanzivi, ali totalno beskoristan u napadu, kao balvan...
Ma nebitno je zasto je on igrao, bitno je da on koristi svoju sansu, i da ostavlja utisak da ce nam za koju godinu biti glavni igrac ... Za dve godine bice dominantan igrac u Italiji ako nastavi ovako ...

Iz istog razloga i De Celje ne igra stalno ... Jeste on bolji od Molinara, ali treba jos dosta iskustva da stekne i samopouzdanja da bi bio igracina na koju Juve moze da se osloni ... Zato je bolje da igra Molinaro, a da se sa De Celjeom radi kako treba ... Uzgred, Molinaro nekoliko poslednjih tekmi igra dobro, da ne kazem odlicno ... Trudi se on dosta, nije kikser u defanzivi, trci dosta i agilan je, ali nema najbitniji element za beka - centarsut ... Mada je pogodio 16-rac par puta u zadnje vreme ... Odlican je za rezervnog beka, kao i Maninger za golmana a ne da budu starteri celu polusezonu ...

Markizio isto polako izrasta u pravog igraca, i odlicno koristi sansu dok su Tiago, Poulsen i Zaneti povredjeni ...

Jos kad nam se vrati Krisito sledece sezone, Italija i Juve ce imati 4 nova odlicna igraca + Kjelini ...

Back