Juventus

Ne, ne nema sanse. Da je zivi zid bio lose postavljen to stoji, ali covek uz Ronalda ima najbolje rezultate prosle godine i bio je oslonac i Realove odbrane i Spanske reprezentacije na EP. Zlatna lopta se dodeljuje za proslu godinu a zna se koliko FIFA ceni uspeh reprezentacije (primera radi Sheva nikada ne bi osvojio zlatnu loptu da nije odveo Ukrainu na SP) a ovaj kiks moze svakome da se desi...nece on bitno uticati ni na mene ni na strucnjake. Slaze li se jos ko sa mnom da je Kasiljas zasluzio ovo priznanje vise od Ronalda :) ?

Iker je najbolji golman na svetu,naravno Gigija ne racunam,on je druga dimenzija,najbolji golman svih vremena,nisam gledao Zoffa,ali jesam Peruzzija,Kahna,Pagliucu,Shmajhela...ali niko nije bio dominantan kao Gigi,to je najbolja moguca investicija u fudbalu,otkada ga pratim...

Ne, ne nema sanse. Da je zivi zid bio lose postavljen to stoji, ali covek uz Ronalda ima najbolje rezultate prosle godine i bio je oslonac i Realove odbrane i Spanske reprezentacije na EP. Zlatna lopta se dodeljuje za proslu godinu a zna se koliko FIFA ceni uspeh reprezentacije (primera radi Sheva nikada ne bi osvojio zlatnu loptu da nije odveo Ukrainu na SP) a ovaj kiks moze svakome da se desi...nece on bitno uticati ni na mene ni na strucnjake. Slaze li se jos ko sa mnom da je Kasiljas zasluzio ovo priznanje vise od Ronalda :) ?
Pa iz Spanije su Tores i Cavi pre njega zasluzili ... A ako Ronaldo ove sezone ne dobije nagradu, to ce biti ogromna nepravda i velika sramota za Fifu ... Ako jedno krilo postigne 42 gola u sezoni, i to bar 15 spektakularnih, i ako dovede svoj tim do dve najvaznije titule u klupskom fudbalu, a ostali igraci nisu ni priblizan ucinak imali, onda je jasno gde nagrada treba da ode ... Kad na njega ne biste gledali kao manekena koga svi mrze, onda bi skoro svi dosli do tog zakljucka ...

Ako vec cene uspeh reprezentacije, onda je Zagorakis morao bez imalo rasprave dobiti tu nagradu 2004, posto je malenu Grcku doveo do trona, a Iker je imao najjaci tim Spanije ikad ispred sebe (najjaci vezni red na svetu, najjaci napadacki tandem na svetu, i odlicnu odbranu) ... Da nema Ronalda, nagrada bi isla ili Toresu ili Xaviju ili Ikeru, ali posto je CR ove sezone igrao kako je igrao, i ima rezultate kakve ima ja mislim da nikakve dileme ne sme biti ...

Poslednja izmena:
Iker je najbolji golman na svetu,naravno Gigija ne racunam,on je druga dimenzija,najbolji golman svih vremena,nisam gledao Zoffa,ali jesam Peruzzija,Kahna,Pagliucu,Shmajhela...ali niko nije bio dominantan kao Gigi,to je najbolja moguca investicija u fudbalu,otkada ga pratim...
Upravo to ... A idiotska Roma nije htela da ga dovede zato sto su vise verovali u Pelicolija ...

I ja Bufona smatram najboljim svih vremena, a njegove bravure na terenu i priznanja i titule govore da nisam daleko od istine ... Pa on i sad posle 10 godina vrhunske forme i branjenja, i dalje brani kao nekad ... Nikad nije kiksirao u bitnim utakmicama (ja mislim da u karijeri ima svega dva kiksa) dok Kasiljas, Ceh, Van Der Sar, Smajhel i ostali jesu ...

Iker je fantastican golman, ali mi ne deluje sigurno kao Bufon ...

@Johnny_taraba

Kasiljas jeste zasluzio vise od ronalda...ali ak gledas uspeh reprezentacije onda moze i Cavi,Tores,Vilja...i oni bi mogli da dobiju zlatnu loptu...a kad je rek koji je bolji golman sigurno da je bolju Bufon od kasiljasa...kasiljas ove sezone je imao sigurno 3-4 kiksa a bufon nema kikseva...jedino pre 3-4 godine protiv Atalante kada je omasio loptu i primio gol ali posle toga kikseva kod njega vise nema!!!

normalno je da vi vise volite buffona...meni je ipak Iker ,kao sto rekoh, za nijansu bolji
ali glupo je uporedjivati, jer se nikad necemo sloziti ;)

meni je omiljeni golman petr cech, ali kad su ovi bolji...
mada nije ni cech daleko od njih

Nije Juve razlog zasto smatramo da je Gigi bolji, nego jednostavno je bolji... on je za klasu iznad Ikera... konstanto brani vec 10 godina,kada se samo setim njegovog debija protiv Milana, sa 17 godina, branio je sve zivo...

Za mene je Bufon bio najbolji jos dok je branio u Parmi, kad nije bilo ni najmanje ideje da ce preci u Juventus ... I to od utakmice gde je Parma izgubila od intera 5-1, a Bufon bio igrac utakmice pa onda zamislite kako je branio ... Koliko se secam odbranio je tada oko 10-ak stopostotnih sansi, a ni za jedan gol nije kriv niti je mogao da ga odbrani ...

Evo jedne odbrane iz te utakmice

Koliko je samo dobrih odbrana imao u bitnim mecevima kad se lomio rezultat (penali protiv Reala i Rumunije mi sada prvi padaju na pamet) ...

Kasiljas je kiksno nekoliko puta kad to nije smeo, a i dodajmo da je Gigi idol Kasiljasu ...

Sto se tice zarade na igracu,tu je Zizu neprikosnoven,doveden za smesnu cifru iz Bordoa,a jos uvek drzi transfer rekord kada je presao u Real... Moggijeve:
1.Buffon
2.Zidane
3.Nedved
da ne navodim gomilu koja je pobegla sa broda koji tone...

Sto se tice zarade na igracu,tu je Zizu neprikosnoven,doveden za smesnu cifru iz Bordoa,a jos uvek drzi transfer rekord kada je presao u Real... Moggijeve:
1.Buffon
2.Zidane
3.Nedved

Oni koji su napustili brod koji tone i ne treba navoditi jer jednostavno to nisu najbolje investicije. Najbolja investicija podrazumeva i ljudske osobine, privrzenost klubu...

Ova lista ti nije losa, samo sto bih ja stavio Nedveda na 2. mesto :)

1.Buffon
2.Zidane
3.Nedved
Ne bih ja stavio Nedveda i Bufona za najbolje investicije ... Za mene je najbolja investicija kad iskopas igraca za male pare i napravis zvezdu od njega i posle ga prodas za velike ... Bufon i Nedved su skupo placeni i za te pare od njih su se i ocekivale takve igre, a oni na srecu nisu razocarali, nego su jednostavno uradili ono sto se od njih ocekivalo ... Najbolja investicija je Zidan, koji je doveden bas za smesnu cifru, a kasnije je prodat za ogromnu (kao si rekao), a pritom je pruzao briljantne partije u klubu, i u Juventusu je postao najbolji igrac na svetu ... E to je investicija, kad ulozis malo a puuuno ti se vrati, dok se u Nedveda i Bufona ulozilo bas puno, ali na nasu radost toliko se i vratilo ...

U Milanu je takav primer Kaka a ne Sevcenko ... Od Sevcenka se i ocekivalo to posto je skupo placen, i ocekivalo se da nastavi tamo gde je stao u Kijevu (kao i Ronaldinjo dok je prelazio u Barcu), dok od Kake ne znam ko je ocekivao da ce postati najbolji na svetu posto je bilo bas puno takvih talenata a i doveden je za neku smesnu cifru ...

Investicija je i kad Venger kupi Anrija i Vijeru za smesne pare, napravi legende od njih i proda ih za 5x vece, a pri tom mu donesu nekoliko titula ...

Evo prvih deset koji mi padaju na pamet kao najbolje investicije otkad pratim fudbal:

1. Zidan (Juventus)
2. Kaka (Milan)
3. Anri (Arsenal)
4. Vijera (Arsenal)
5. Toriceli (Juventus)
6. Davids (Juventus)
7. Pirlo (Milan)
8. Zaneti (Inter)
9. Roberto Carlos (Real)
10. Smajhel (Mancester)

Ima tih primera milion, ovi mi prvi padose na pamet, dok je ovih promasenih investicija jos veci broj ...

Ne bih ja stavio Nedveda i Bufona za najbolje investicije ... Za mene je najbolja investicija kad iskopas igraca za male pare i napravis zvezdu od njega i posle ga prodas za velike ... Bufon i Nedved su skupo placeni i za te pare od njih su se i ocekivale takve igre, a oni na srecu nisu razocarali, nego su jednostavno uradili ono sto se od njih ocekivalo ... Najbolja investicija je Zidan, koji je doveden bas za smesnu cifru, a kasnije je prodat za ogromnu (kao si rekao), a pritom je pruzao briljantne partije u klubu, i u Juventusu je postao najbolji igrac na svetu ... E to je investicija, kad ulozis malo a puuuno ti se vrati, dok se u Nedveda i Bufona ulozilo bas puno, ali na nasu radost toliko se i vratilo ...

U Milanu je takav primer Kaka a ne Sevcenko ... Od Sevcenka se i ocekivalo to posto je skupo placen, i ocekivalo se da nastavi tamo gde je stao u Kijevu (kao i Ronaldinjo dok je prelazio u Barcu), dok od Kake ne znam ko je ocekivao da ce postati najbolji na svetu posto je bilo bas puno takvih talenata a i doveden je za neku smesnu cifru ...

Investicija je i kad Venger kupi Anrija i Vijeru za smesne pare, napravi legende od njih i proda ih za 5x vece, a pri tom mu donesu nekoliko titula ...

Evo prvih deset koji mi padaju na pamet kao najbolje investicije otkad pratim fudbal:

1. Zidan (Juventus)
2. Kaka (Milan)
3. Anri (Arsenal)
4. Vijera (Arsenal)
5. Toriceli (Juventus)
6. Davids (Juventus)
7. Pirlo (Milan)
8. Zaneti (Inter)
9. Roberto Carlos (Real)
10. Smajhel (Mancester)

Ima tih primera milion, ovi mi prvi padose na pamet, dok je ovih promasenih investicija jos veci broj ...

dodala bih fabregasa...i terryja,ali on nije kupljen igrac :D

Fabregas mi je medju prvima pao na pamet, ali je rano je jos za njega ... Tek mu 20-ak godina ...

Teri, Raul, Toti, Maldini, Dzerard, Xavi itd. nisu ni usli u izbor iz tog razloga sto si navela ...

Ni Del Pjera nisam stavio zato sto mi je uvek delevao kao da je odmalena u Juventusu ....

Samo da zadrze Fabregasa...Wenger je pustio Flaminija zbog idiotarije...ovaj nije bio regularan, pa kad ga je Wenger igrao, onda se zalio na platu...

Fabregas je izjavio da ako Arsenal ne osvoji ni jedan trofej ove godine da ce da ide...tako da...samo da ga zadrze i bice odlicna investicija.

Back