Juventus

Walken zaboravio si zamenu za Pavela,ja Sebu vidim kao zamenu za Del Piera.Marchisio je prosecan igrac sredine terena i to ce ostati. De Ceglie nikad kao Zambrota pozadi,Crisito ni blizu Nesti,Canni i Giorgiu. Tako da nam treba desni bek, c.beka,levo i desno krilo,c.vezni(tipa c.zanetti,pirlo)x2. Po mojoj racunic to je 6 igraca.
Ja nekako Sebu vidim kao zamenu za Pavela, tj. glavnog igraca na sredini ... Del Pjero je za mene napadac, drugaciji tip igraca od Sebe ... Za njega tek treba naci zamenu, imamo vremena jos godinu - dve, posto imamo vec 4 odlicna napadaca ...

Markizio ce uz dobrog mentora postati jedan od najboljih na toj poziciji (i Lampard je od prosecnog fudbalera iz Vest Hema dogurao do najboljeg na toj poziciji), kao i De Celje ... Pa ni Zambrota u njegovim godinama nije bio posebno dobar igrac, nego je uz dobre trenere u Juventusu postao svetska klasa, a De Celje pokazuje mnogo bolje partije nego Zambrotta u tim godinama ...

A veruj mi da ce Krisito uz pravilan razvoj biti bolji nego Nesta ili Kanavaro, a ako ne bolji onda bar u tom rangu ... Dodatni plus je sto moze da igra i levog beka ...

Evo video gde mozete da vidite koliki je Krisito talenat i koliko je inteligentan igrac, i ako sve bude kako treba on i Kjelini ce biti uskoro najbolji tandem na svetu ...

Moci ce, bas kao sto si rekao, za dve tri godine mada ja ne ocekujem apsolutnu dominaciju jer tu osim Sebe i Kjelinija niko nece biti svetska klasa.
Sisoko nikad nece dostici nivo jednog Vijere recimo, niti ce De Celje biti priblizan Zambroti... Nedveda ce tesko ko zameniti, Alexa jos teze.
Pa po mojoj proceni (uporedjujuci sa ranijim procenama) to ce biti i Markizio i De Celje i Krisito, sto mu dodje 5 Italijanskih reprezentativaca svetske klase + najbolji golman na svetu ... Sisoko ima potencijala da bude kao VIjera, ali samo uz nadljudski rad i trud, ipak je Vijera postavio veoma visoke standarde za tu poziciju ... Pa i Vijera je bio ocajan u Milanu, proglasen propalitetom, i imao je talenta koliko i Sisoko sada, ali uz pravilan razvoj kod Wengera postao je mozda najbolji defanzivni vezni u istoriji fudbala ...

Nek Ranijeri od njega napravi bar pola igraca kakav je bio Vijera u punoj formi i ja cu biti prezadovoljan (iako bi vise voleo da Yaya Ture igra umesto njega posto vidim da se on spominje po zutoj stampi) ...

Kad sam pominjao dominaciju mislio sam da ce uzeti bar 3-4 skudeta od 5 mogucih, a ne da uzmu 10 zaredom ...

Nece Seba pruziti partije koje moze na Nedvedovoj poziciji. On bi trebao da igra ili trequartistu ili u 4-3-3 po strani.
Ja bih voleo Rossija i Hamsika u Juveu, Gigi,Giorgio,Mimo,De Ceglie,Marchisio,Hamsik, Sisoko,Seba,Rossi,Amauri.
Kada bi mladici ispunili ocekivanja i pravilno razvili talenat koji su pokazivali u primaveri,ovaj tim bi dominirao. Ali necu da se zanosim niti ce Rossi,niti Marek doci,a samo ce Seba postati igrac za Juve.

Nece Seba pruziti partije koje moze na Nedvedovoj poziciji. On bi trebao da igra ili trequartistu ili u 4-3-3 po strani.
Ja bih voleo Rossija i Hamsika u Juveu, Gigi,Giorgio,Mimo,De Ceglie,Marchisio,Hamsik, Sisoko,Seba,Rossi,Amauri.
Kada bi mladici ispunili ocekivanja i pravilno razvili talenat koji su pokazivali u primaveri,ovaj tim bi dominirao. Ali necu da se zanosim niti ce Rossi,niti Marek doci,a samo ce Seba postati igrac za Juve.
Pa ne treba ni da igra njegovu poziciju, ali moze da bude njegova zamena ... Seba bi ako sve bude kako treba imao Nedvedovu ulogu - kljucni igrac sredine terena, spona izmedju napadaca i veznog reda i igrac koji sve organizuje ... Samo sto ce on to biti na drugoj poziciji i uz drugaciji stil igre, kao sto je to Xavi u Barci kljucni igrac na sredini a ima drugaciji stil igre nego Seba i Nedved i igra na drugacijoj poziciji ...

Ja bih doveo De Silvestrija, vratio Krisita sto pre da se uigrava sa Kjelinijem i jos jednog na sredini (po mogucstvu Yaya Turea posto Poulsen nema kvaltet za najvisi nivo), i dovesti mladog napadaca koji ce moci da zameni Trezegea ili Del Pjera, posto je Amauri sada nas prvi napadac, a nadam se da ce ova forma potrajati jos par godina ...

Ni za Sebu nije sigurno da ce postati igrac za Juve, ali ja se ipak zanosim da ce Ranijeri napraviti igracine i od njega i od Krisita, i od Markizia i De Celjea i da ce Sisoko dosta napredovati pod njegovom komandom ... Od Kjelinija je vec napravio igracinu, i tek ces videti u narednim godinama znacaj Ranijerija za Juve ... Mozda on nece nama doneti titulu, ali ce napraviti igrace koji ce kasnije vladati kalcom a meni je to mnogo bitnije nego da sad uzmemo titulu pa naredne cetiri ne uzmemo i tako u krug ...

Hahaha...*** ne mogu da verujem sta citam:
Zbog cinjenice da je MANCINI skup,a Ferrara ne zeli da napusti reprezentaciju,uprava Juventusa razmislja o SINISI MIHAJLOVICU kao zameni za Ranijerija...ovo zaista ne mogu da razumem,majke mi...
druga vest je da se John Elkan naljutio i oce sve da menja...ja koji ****...

Hahaha...*** ne mogu da verujem sta citam:
Zbog cinjenice da je MANCINI skup,a Ferrara ne zeli da napusti reprezentaciju,uprava Juventusa razmislja o SINISI MIHAJLOVICU kao zameni za Ranijerija...ovo zaista ne mogu da razumem,majke mi...
druga vest je da se John Elkan naljutio i oce sve da menja...ja koji ****...
Ma to ti je zuta stampa, nema nista od toga ... Ja dok ne vidim na Juventusovom sajtu ne verujem ni u kakve price oko transfera i promene trenera ...

Inace nas golman usao na listu od 30 nominovanih za zlatnu loptu, i mada je nece dobiti opet je lepo videti da ima Juventusov igrac na listi ...

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/europe/7678835.stm

Inace lista ima nekih promasaja (Balak i Drogba npr) dok nisu ubaceni neki koji su zasluzili (Teri, Ferdinand, Iniesta, Dani Alves, Essien, Maicon, Kambiaso, Zaneti, De Rosi pa i tandem Del Pjero - Trezege) ...

Reala ne bi trebali toliko da se plasimo, imaju oni rezultate ali nemaju neku vanserijsku igru ...
Tako i bi ... Nije Juve odigrao nista specijalno veceras (mada je prvo poluvreme bilo odlicno), ali ni Real nema neku igru koja treba da utera strah u kosti ... Sve im se svodi na bokove, i sutiranje Snajdera ili VDV ...

A sta tek reci za naseg kapitena ... Jos jedan velemajstorski gol u LS, genije ostaje genije i u 34 godini ... Rekao sam ja vec da on nema vise puno snage, i da su mu driblinzi sporiji nego lane, ali i dalje ima taj dar da jednim potezom resava utakmice ...

Amauri opet fenomenalan, kao i Kjelini i Sisoko ...

Vidis Pinturikio zasto sam ja za to da Ranieri ostane trener, zato sto je vec od Sisoka i Kjelinija napravio igracine, a siguran sam da ce to uraditi i od Sebe, Markizia, De Celjea i Krisita, a kad se ti momci uigraju opet ce Juve biti dominantan u kalcu ...

A evo i remek dela, nase i svetske legende fudbala (ma ustvari kapiten je mit, a ne legenda :D)

Kada ovde jedan od 3 najbolja golmana na svetu samo nemo posmatra loptu, onda je valda jasno kakva je golcina ... Mali broj napadaca bi se odlucio na ovo, vecina bi nastavila dalje da trci ...

Moram se oduseviti i sjajnom asistencijom Amaurija ...

Sinoc sam gledao Juventus kakav zelim,igrace koji daju 150% svojih mogucnosti,11 lavova koji za sveti dres daju krv,suze i znoj,
ali vidi se da smo lose fizicki pripremljeni,fizikalisanje mora da se pojaca.Nikada nisam gledao da je Juve fizicki inferioran i to je izgleda razlog brojnim povredama.
Capitano-nisam vredan ni da ga komentarisem
Amauri-gladiator i zver u jednom pakovanju
Momo-oprastam mu sva baljezganja
Giorgio-titan
Pavel- neshvatljiv

Najkompletniji igrac koga sam ja gledao...
7248e7e3ef6a36512541b71e638327c8_3fd.jpg

Dobismo i komsije 1-0, strelac Amauri ... Stvarno je igracina, trenutno jedan od najjacih napadaca u Evropi ...

Rekoh ti ja Pinturikio da nam fali jedan veliki skalp da bi krenulo na bolje ... Ja se nadam da je to tekma sa Realom ...

Inace pominjali smo Krisita, i ko je gledao Inter - Djenova uverio se da je Krisito fenomenalan i da ce biti samo jos bolji, bez obzira na crveni ... Par puta je lagano procitao Zlatanove trikove koje je ovaj prodavao ostalim Djenovljanima ... Samo da se sto pre vrati u klub i da zaigra sa Kjelinijem ...

Poslednja izmena:
@Walken hvala. Dobili smo Torineze,praznik za oci su njihove face posle tekme. Povrede nas ubise i ja ne krivim nikoga,sem neozbiljnosti na fizickom delu treninga,ni 1 igrac nije stradao posle neko starta,a lista povredjenih je ogromna... uvek smo bili najspremnija ekipa u calcio-u sada smo ocajno pripremljeni...ne znam kako ce igrati u sredu,verovatno 3-5-2,posto nema ko da nam igra bekove.

Back