Jov

Moje tumačenje:
Satana je izazvao Boga i tvrdio da će Jov pljunuti Boga kad ga stignu muke. Bog je poslao svog borca (boksera,karatistu,samuraja...) Jova. To je bio božiji reprezentativan primerak, kojeg je ovaj pustio u ring sa Satanom koji je inače mnogo jači fizički od Jova ali nije duhovno. Međutim oni nisu obavestili Jova da je on u ulozi pit-bula. Borba je počela, Satana je grizao i grizao, ali Jov se nije predavao i na kraju se razjaukao, ali je pobedio. Bog ga je nagradio na taj način što mu je sve oduzeto vratio, uključujući i decu. Samo nije jasno da li mu je vratio "potpuno istu decu", jer ako su to bile potpuno iste duše u novim telima tu bi se moglo pričati i o teoriji reinkarnacije. Iako se bokser vrati iz borbe razbijene arkade i polomljenih rebara, to ne znači da ga menadžer mrzi i da ga je tim činom kaznio, nego ga je tim činom nagradio (da dobije titulu prvaka, zlatni pojas, naslovne strane časopisa...) :hvala:

Moje tumačenje:
Satana je izazvao Boga i tvrdio da će Jov pljunuti Boga kad ga stignu muke. Bog je poslao svog borca (boksera,karatistu,samuraja...) Jova. To je bio božiji reprezentativan primerak, kojeg je ovaj pustio u ring sa Satanom koji je inače mnogo jači fizički od Jova ali nije duhovno. Međutim oni nisu obavestili Jova da je on u ulozi pit-bula. Borba je počela, Satana je grizao i grizao, ali Jov se nije predavao i na kraju se razjaukao, ali je pobedio. Bog ga je nagradio na taj način što mu je sve oduzeto vratio, uključujući i decu. Samo nije jasno da li mu je vratio "potpuno istu decu", jer ako su to bile potpuno iste duše u novim telima tu bi se moglo pričati i o teoriji reinkarnacije. Iako se bokser vrati iz borbe razbijene arkade i polomljenih rebara, to ne znači da ga menadžer mrzi i da ga je tim činom kaznio, nego ga je tim činom nagradio (da dobije titulu prvaka, zlatni pojas, naslovne strane časopisa...) :hvala:

Da, Satana je Izazvao Boga, a Bog je dobro poznavao Jova i znao da ce Jov ostati besprekoran, zato je to i dopustio, da bi dokazao da covek i pod najvecim iskusenjima iako nesavrsen moze ostati odan i Bogu:)))

i time je porazio Satanu. :D

Bog je Jova nagradio decom, novom... a onu koja su unistena od strane Satane moze i hoce vaskrsnuti kad bude vreme uskrsenja na zemlji ...

:hvala:

:heart:

ti se brukas... zna se tacan prevod
Прва Мојсијева,9:1 : "И Бог благослови Ноја и синове његове, и рече им; рађајте се и множите се и напуните земљу;" - користи се глагол "барех",што значи "багословити".

Прва Мојсијева,1:22 :"И благослови их Бог говорећи: Рађајте се и множите се, и напуните воду по морима, и птице нека се множе на земљи." - користи се опет "барех".

Прва Мојсијева,1:28 : "И благослови их Бог, и рече им Бог: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свих звери што се миче по земљи." - опет у оригиналу стоји "барех".

Ово су примери где се глагол "барех" користи са значењем "благословити" у смислу да буде напредно,родно,просперитетно,дуговечно,итд.
Према томе,ако си разумна,онда ћеш схватити значење.

Ako Bog kaze Sotoni idi,ja ti govorim,pobi mu svu stoku i decu,a na njega baci bolest,ja ti to dozvoljavam,u toj situaciji Sotona je samo izvodjac radova.A glavni preduzimac je Bog.
Znaci da Bog nije rekao ne bi se sve to ni desilo Jovu.I sve zbog opklade koga ce Jov vise da ceni.

Poslednja izmena od moderatora:
I sad ti meni Besmrtna reci da ti u skupstini ne ispiraju mozak?
Ako Bog kaze Sotoni idi,ja ti govorim,pobi mu svu stoku i decu,a na njega baci bolest,ja ti to dozvoljavam,u toj situaciji Sotona je samo izvodjac radova.A glavni preduzimac je Bog.
Znaci da Bog nije rekao ne bi se sve to ni desilo Jovu.I sve zbog opklade koga ce Jov vise da ceni.

To je dogovor između dva vlasnika pit-bulova: Pusti ih da se kolju koliko mogu, ali nemoj da mi udavi kera na mrtvo. Daklem ako padne i počne krkljati, borba se prekida i ti opozovi svog kera. :cool:

p.s. pa i oni moraju imati svoje zabave ultimat fajt i sl. :mrgreen:

Књига о Јову,2:9.Подебљано је реч "барех" у наредбодавној форми и значи "благослови".
ט וַתֹּאמֶר לוֹ אִשְׁתּוֹ, עֹדְךָ מַחֲזִיק בְּתֻמָּתֶךָ; בָּרֵךְ אֱלֹהִים, וָמֻת

Џејмсов превод Библије је солидан(у поређењу с папским),али наш је бољи.Ако ми не верујеш,питај неког Јеврејина како се преводи,пусти Џејмса.

Hm...
Originalna verzija potpuno se razlikuje od zvanične.
Jov je bio čova koji je imao prođu kod boga. I biznis je cvetao. Al ništa mu nije vredelo jer mu je familija bila horor. Sve vreme su traćili na žurke, novu odeću, igračice i mirise koje su trgovci na kamilama donosili izdaleka i obilato naplaćivali.
I, kad mu je dojadilo, Jov krene da dodijava bogu i da ga kumi i moli da ga reši napasti. Bog više nije ni mogao da spava na miru. Taman turne oblačić pod glavu, kad se odozdo ponovo začuje "O, bože moj..."
I ondak, jelte, kad mu je baš dosadilo, pošalje lošeg momka iz komšiluka po imenu Sotona (koji mu je bio dužan od početka vremena dok su još zajedno duvali vutru) da mu obavi ovu uslugu.
Eto, to je čitava priča. :neutral:

Kako ovo tumacite:

1:6. a jedan dan dodjose sinovi Bozji da stanu pred Gospodom a medju njih dodje i Sotona.

1:7 I Gospod rece Sotoni: otkuda ides?A Sotona odgovori Gospodu i rece: prohodih zemlju i obilazih.

Ko su "sinovi Bozji"? Je li Sotona jedan od njih?

Je li Sotona uopste isti onaj Sotona iz Hriscanstva ili neko drugi?

To je dogovor između dva vlasnika pit-bulova: Pusti ih da se kolju koliko mogu, ali nemoj da mi udavi kera na mrtvo. Daklem ako padne i počne krkljati, borba se prekida i ti opozovi svog kera. :cool:

p.s. pa i oni moraju imati svoje zabave ultimat fajt i sl. :mrgreen:

Immortal kaze da si ti najbolje shvatio.

A ima i ovakav prevod

- dođe dan kad se sinovi Božji nađoše na prijemu Gospodovom. Protivnik dođe također među njima na prijem
GOSPODOV.

- GOSPOD reče Protivniku: » Otkud dolaziš ti?« » Bijah pregledati zemlju, odgovori on, i sređivati
ondje stvari.«

Kako ovo tumacite:

1:6. a jedan dan dodjose sinovi Bozji da stanu pred Gospodom a medju njih dodje i Sotona.

1:7 I Gospod rece Sotoni: otkuda ides?A Sotona odgovori Gospodu i rece: prohodih zemlju i obilazih.

Ko su "sinovi Bozji"? Je li Sotona jedan od njih?

Je li Sotona uopste isti onaj Sotona iz Hriscanstva ili neko drugi?

Sotona taj je izgleda sin toga većeg od njega SatanaELa.

SatanaEL je taj bog u bibliji .
To su znali prije 1900 godina gnostici ali su ih istrebili SatanaELovi slijedbenici i crkva
koja ga slavi 2000 godina.

Knez svijeta je taj gore pomenuti.

P.S Kaže mi zemljanin Marko(na temi interenet zavjeri) da sam ja Luciferijanac a SatanaEL mu u bibliji kao bog predseda s sinom Sotonom ..
Kako može biti slijepilo veliko kod zemljanina to me uvek iznenadi.

Poslednja izmena:

Back