Ne razumem zbog čega si zbunjena...malo sam zbunjena,nasla sam samo jednog stanislava lema i on pise sf?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem zbog čega si zbunjena...malo sam zbunjena,nasla sam samo jednog stanislava lema i on pise sf?
Станислав Лем је један од најјачих играча у СФ, вероватно одмах после Кларка и Асимова, а свакако најјачи у есејистици СФ стваралаштва.Оно, јест да је 90% СФ шунд, али нађи ми књижевни жанр са мање шкарта. Његово(не и најбоље)најпознатије дело је двоструко филмована новела ,,Соларис", при чему је ова новија верзија са Клунијем баш промашај.malo sam zbunjena,nasla sam samo jednog stanislava lema i on pise sf?
Ne razumem zbog čega si zbunjena...![]()
pa kako zasto,jasno sam rekla da mi dete ima deset godina i da treba da cita deciju literaturu koja ce mu obogatiti recnik
Nisi rekla da ima deset godina nego da ide u četvrti razred osnovne škole. To su dve različite stvari.
Ja sam u čertvrtom osnovne imao šesnaest godina.
pa kako zasto,jasno sam rekla da mi dete ima deset godina i da treba da cita deciju literaturu koja ce mu obogatiti recnik
"Mayo, Mayo, walking on the sunshine"...kazhe jedna discara 70-tih...
...a kako bi tek Nives Celzijus bila zvana u vokativu ( po tom 100 % - O pravilu )...Nivesooo...
...saĆe dodŽe Slatki život,možda Wanda, možda Hellen ( izvinjavam se svim onim kompetentnim Damama za koje još ne znam da to i jesu ) će ti objasni...tj. da ne važi pravilo da se svim imenima u vokativu dodaje slovo O na k(a)raju...
...ako ti je majka živa, zašto nju ne pitaš...?[/QUOTE
Majka mi je ziva, hvala Bogu i sa njom sam vec imala polemiku na tu temu. Htedoh da proverim i nju kod maldjih koleginica ili poznavalaca.
Nemoj potcenjivati svoje dete, ako je u stanju da izrazi svoje nezadovoljstvo "Robinzonom Krusoom" na osnovu nesavremenosti, može da čita i kvalitetniju literaturu.pa kako zasto,jasno sam rekla da mi dete ima deset godina i da treba da cita deciju literaturu koja ce mu obogatiti recnik
Smokvičice,
sličan problem imam sa ćerkom koja je peti razred. Tokom zimskog raspusta trebala je da pročita Toma Sojera. Mislila sam da će se oduševiti, međutim ona se smorila najgore. Ja u čudu-kako to?Međutim, nije bila jedina kojoj je teško palo čitanje te knjige,jer je većina pročitala samo prvu glavu romana.Spasao me je božićni sajam u DS gde sam slučajno nabasala na skraćenu verziju knjige (odmah sam uzela i Robinzon Kruza).
Inače, pročitala je od Uroša Petrovića Zagonetne priče i uvek im se vraća. Mislim da ih ima 4.Priče su kratke, knjiga je tanka(što je u tom uzrastu jaaako bitno). Probaj sa tim knjigama.
Oduševljena je još nekim knjigama,ali pošto su u glavnim ulogama devojčice, sumnjam da bi tvom sinu to bilo zanimjivo. Ali verovatno postoje i ‚‚verzije za dečake‚‚
Eh, a taman sam se setio da preporučim "20.000 milja pod morem"... ništa onda...knjiga je tanka(što je u tom uzrastu jaaako bitno).
Ovaj... ja nisam iz "srednje generacije"... OK, sad ću se polako i neprimentno odšunjati sa ove teme, pre nego što neko primeti geekštinu.Decu od desetak godina pokušavamo da otrgnemo od kompjutera, mobilnih, nintenda DCI-a i više ni ja ne znam kakvih gluposti i privolimo ih knjizi. Zato je i taj moj opis knjige takav.
Da, 20 000 milja pod morem je retko ko pročitao od današnje generacije klinaca, samo mi iz srednje generacije se ‚‚palimo‚‚ na takve knjige.
Inače, čitaju deca i ‚‚deblje‚‚ knjige.Na pr. knjige Muni Vičer, ali retko![]()
...jel se kaze evro ili euro... mene iskritikovali za euro, kao tako kazu hrvati
Knjige Gradimira Stojkovića.
Doduše, možda da sačeka još jedno dve godine, a možda i ne. Ja sam prvu pročitala u petom razredu, čini mi se, i posle čitala do kraja srednje.
mozda nije mesto,ali dolaze profesorke srpskog pa da pitam nesto.sin mi je u cetvrtom osnovne i za sada je super u skoli.njegova uciteljica jako forsira citanje knjiga i to mi je super i obavezno mu upise pohvalu u knjizicu,ali sa naznakom da cita vise,zbog obogacivanja recnika.on zaista cita,svakoga dana,ali ja nisam zadovoljna izborom knjiga.sam donosi knjige iz skolske biblioteke i sve su to romani sa kratkim,jednosloznim recenicama.govor kao na tv,ili pri koristenju kompjutera.kad mu ponudim robinzon krusa,ili slicno,on nema interesovanja,jer se ne radi o savremenoj tematici.imam utisak da danasnji pisci suvise podilaze deci i da se iz toga ne moze obogatiti recnik.sta mi vi predlazete,da pustim tako,kako jeste,ili da isteram na silu svoje?
ju ko ovo dugacko procita,svaka mu cast.