gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
...obozavam ga...gledam reprize repriziranih repriza i svi se cude kako mi ne dosadi 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kamoli.
E buki buki oplavi ova tebe![]()
a kamoli sto me sad jos i ocrveni
samo vedzbam
i to na jezičkim nedoumicama,moj druže...)
Sta mislis kako bi tek bilo na ''ljisu''!![]()
Ali, složićeš se, kad pogledamo neke kolege profesore, oni ne znaju šta je "ljis".
Dakle?![]()
Ima nas svakavih kao i u drugim profesijama.
Ljudi obicno misle da profesori i doktori moraju biti sveci i da rade iskljucivo iz ideala.
Ipak, vremena se menjaju, samo da nas cujes kad damo sebi oduska.![]()
Na koje vas misliš, u nedoumici sam?![]()
![]()
Vidim da ste cinicni, pa cu Vas zaobici ubuduce.
Verovatno smo koleginice, ali Vi spadate u one namcore.
Mozda ste Vi, postovana gospoDZo, svetica, ja nisam.
Hm![]()
Zasto meni to fakat ima vecu tezinu od nase cinjenice ???
Kad za nesto kazem da je fakat tako ....mislim tako je i nikako drugacije .
Kad bi rekla cinjenica je da je tako ...kao da ostavljam neko ali iza ...
Sta znam , ja to sad naglas razmisljam ...
Pitanje.
Sta je pravilno pri dozivanju? Tara? ili Taro? Vera ili Vero? Kruna ili Kruno?
Uciteljica moje kcerke insistira na tom O na kraju kod nekih imena, a meni jako para usi. Valjda smo navikli drugacije.
Sta Vi kazete? Znam da to ima veze sa akcentovanjem imena pa neka ostaju u nominativu a neka prelaze u vokativ.
Ajde Maja-ok da bude Majooooo ali Hana npr. jel Hanooooo ?
Valjda smi i mi, prirodnjaci, kompetentni za nesto, zavrsili smo osnovnu skolu.
U vokativu se -o dodaje na dvoslozna imena sa dugouzlaznim akcentom, zato je Majo, a ostala ostaju kao u nominativu, dakle Hana!
...a Milaneeeee...?![]()
To sto sam napisala se odnosi se na imena koja se zavrsavaju na -a.
Stanislav Lem, na primer. Obogatiće rečnik, neće moći da tvrdi da se ne radi o savremenoj tematici, a naučiće nešto i o etici.mozda nije mesto,ali dolaze profesorke srpskog pa da pitam nesto.sin mi je u cetvrtom osnovne i za sada je super u skoli.njegova uciteljica jako forsira citanje knjiga i to mi je super i obavezno mu upise pohvalu u knjizicu,ali sa naznakom da cita vise,zbog obogacivanja recnika.on zaista cita,svakoga dana,ali ja nisam zadovoljna izborom knjiga.sam donosi knjige iz skolske biblioteke i sve su to romani sa kratkim,jednosloznim recenicama.govor kao na tv,ili pri koristenju kompjutera.kad mu ponudim robinzon krusa,ili slicno,on nema interesovanja,jer se ne radi o savremenoj tematici.imam utisak da danasnji pisci suvise podilaze deci i da se iz toga ne moze obogatiti recnik.sta mi vi predlazete,da pustim tako,kako jeste,ili da isteram na silu svoje?
ju ko ovo dugacko procita,svaka mu cast.