november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..zato sto je oshtro..i zvuchno..fakat je tako i tachka! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam tikove kad neko piše NE uz glagol, ili kad meša jel' i jerOstalo varim.
Aj nek mi neko kaže dativ (kome, čemu) od želudac... ubi se sa tim![]()
Ja dobro znam č ili ć![]()
Mislim da je Anna Bella sa drugog podneblja, a na tom podneblju se kaze jezičNe
Redovno pratim jednu deciju emisiju na HRT....tip sjajno radi priloge o gramatici , moja klinka je vise naucila od njega nego od mene .
Neverovatno koliko su oni svoj jezik izmenili i koliko nama nepravilnih reci je tamo pravilno.
meni je psiholoshkinja potpuno skaradno a cula san na hrt-u![]()
Hm![]()
Zasto meni to fakat ima vecu tezinu od nase cinjenice ???
Kad za nesto kazem da je fakat tako ....mislim tako je i nikako drugacije .
Kad bi rekla cinjenica je da je tako ...kao da ostavljam neko ali iza ...
Sta znam , ja to sad naglas razmisljam ...
Mozda zato sto je fakat zvucnije pa deluje kao neka...mozda naredba?
..zato sto je oshtro..i zvuchno..fakat je tako i tachka!![]()
Ček da ne bude zabune , da se odmah ogradim , ne smeta meni sto je ovde bilo ko iz HR ili u HR , naprotiv. Imam "milijun frendica i frendova " u Kroaciji , nego ovde samo diskutujemo o funkcionalnosti jezika "uopće " ...
Ako mislis da sam se ja uvrijedila- nisam, zasto bih????? Ovo mi je odlicna tema
E znam da nije tema al da li ste primetili kvalitet govora na televiziji u Hrvatskoj i u Srbiji ??? Pri tom mislim na emisije zabavnog karaktera,a ne na vesti i informativu.
Pa i to je odraz kulture govora
E sad fakat odoh da spavam ....laku noc jezicare![]()
ma nebitno gde je, katastrofa je.. para usi..i kod nas je psiholoshkinja..
..meni - uzas..
..pitao me sin jel on ima TRENERKU karatea..i ovo je tragikomichno..![]()
.."povoljno - paradaiz i breske" pishe u radnji u mojoj ulici..![]()
Ja izlazim iz butika
Ja: Doviđenja!
Prodavačica: Prijatno!
Ja: Hvala, izvol'te![]()
jel to o akcentovanju?
jer sam ja 3 minuta provela pitajući se šta fali sirotim vatrogascima =)
jel to o akcentovanju?
jer sam ja 3 minuta provela pitajući se šta fali sirotim vatrogascima =)
I ja čitam 100x i nije mi jasno šta hoće da kaže... pa neće valjda hiljadu vatrogasca
E, i još me jako nervira kad neko kaže - prevodioc, prevodioca![]()
Jedino što me zaista nervira je srbski, jer znam kakvu pozadinu ima. Iskreno, malo mi nije jasan smisao ove teme, osim da se neko ismeje.
Temu sam postavila zato što sam primetila da sam izuzetno nemarna kada pišem na forumu i da pravim greške koje sam u dobra stara vremena smatrala za BLAM. Imam znači dva problema: zaboravila sam kako se neke stvari pišu, i drugi, veći - ne uzbudjujem se zbog toga. Znači, nismo ovde da se smejemo ljudima koji recimo nisu išli u školu, ali mi na forumu smo svi pismeni, i trebalo bi da volimo i čuvamo jezik... a umesto da forum bude mesto pismenosti, pretvara se u vašar nepismenosti
I nemoj da si tako ozbiljna, i jezik može da bude stvar za zezanje - nikome se stvarno ne smejemo, prosto je zabavno... bar meni![]()