Jezičke nedoumice

Covece sta ja imam knjiga i knjigica i koliko sam znoja prolila da savladam iste a opet pisem nakaradno i netacno i istina je forum ima udela u tome.

Ne pamtim kad sam zadnji put napisala u sms- hvala , da li si , da li bi , jesi li ....i slicno.

Tuga i zalost za umalo profesora srpskog jezika i knjizevnosti.
A da sam zavrsila kurs za lektore ne smem ni da prijavim :rumenko:

Muvalo , sta imas od literature odaj se odmah :) ???

Covece sta ja imam knjiga i knjigica i koliko sam znoja prolila da savladam iste a opet pisem nakaradno i netacno i istina je forum ima udela u tome.

Ne pamtim kad sam zadnji put napisala u sms- hvala , da li si , da li bi , jesi li ....i slicno.

Tuga i zalost za umalo profesora srpskog jezika i knjizevnosti.
A da sam zavrsila kurs za lektore ne smem ni da prijavim :rumenko:

Muvalo , sta imas od literature odaj se odmah :) ???

стварно мирка, неколико пута су ти се провукле такве граматичке грешке, да сам помислио да се зајебаваш. нешто као: да ли би сте...
написано пре месец два, молим те нађи то и исправи, боде ми очи сваки пут кад прочитам.

ЕДИТ: замољен сам да појасним коме сам се обраћао.

Poslednja izmena:
'Si vido Patujka:D:D...u stvari mislim da je najpravilnije reći da li si gledao film...a ne
video....

Gledati film
Videti (pogledati) plakat

стварно мирка, неколико пута су ти се провукле такве граматичке грешке, да сам помислио да се зајебаваш. нешто као: да ли би сте...
написано пре месец два, молим те нађи то и исправи, боде ми очи сваки пут кад прочитам.

mesec, dva :rumenko:

Ima još, al' cu zanemariti....

Sta kaze Klajm - udvoje ili u dvoje?

Samo Klajna (Recnik jezičkih nedoumica, 4. izdanje), Recnik SH književnog jezika, pravopis i gramatiku...

Obozavam Klajna , ja bih uvela zakon da neke Klajnove knjige svi imaju u kuci.
I da se jednom godisnje propituje :)

Kuku , idem odmah , neizostavno , i nece se više ponoviti .
Al pre toga da kazem još ovo :
bUranija :zcepanje: kako sam se smejala na bUraniju pre neku noc :zcepanje:

Poslednja izmena:
.."povoljno - paradaiz i breske" pishe u radnji u mojoj ulici.. :lol:

..ne obracam paznju na chistotu jezika na forumu,
u smislu da mi ne smeta missim, nznm, si chula i slichno,
ali neke greshke ne ostavljaju bash lep utisak o autorima posta..

Back