Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.979
NaravnoE al kažu da nam i taj može riknuti :9

Kao i sve u životu što može da otkaže
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
NaravnoE al kažu da nam i taj može riknuti :9

i dok ga trefiš, svane dan.Ok, pa se pravite važni pred drugima
Dakle, kad "crkne" sijalica (starinska, ne led, ne halogena) uvrnete je u neku lampu koju možete uzeti u ruke. Uvrnete, uključite i lagano treskate lampu.
Kad se prekinuta nit pri tom treskanju dodirne u strujnom kolu, ona se i spoji i sijalica opet svijetli.
Nema na čemu![]()
Znaš šta je ovo?i dok ga trefiš, svane dan.
@ tema
umem ali se plašim struje tako da bih čekala da dođe neko drugi da to sredi
naravno da znam i imam je u kući ali ne bi se usudila to da gurnem u utičnicu u životu.
Uf kako te razdrma struja , jedina ženska koja se ne da pipatinaravno da znam i imam je u kući ali ne bi se usudila to da gurnem u utičnicu u životu.
mene je pre 20ak godina dobrano udarila struja. od tada... neka fala
ja i govorim o sklopkama u stanu..o tim glavnim osiguracima za zgradu, koji su pod kljucem i ne razmisljam jer nije moj posao niti se razumemTa sklopka je u stanu, osigurači se nalaze u prizemlju i u većini slučajeva su zaključani.
Kod nas u zgradi ima 4 ili 5 glavna osigurača.
Dok smo imali kuću znala sam da zamenim
U zgradi to prepuštam stručnijim osobama.
Nešto ne volim da se bakćem sa strujom.
ja i govorim o sklopkama u stanu..o tim glavnim osiguracima za zgradu, koji su pod kljucem i ne razmisljam jer nije moj posao niti se razumem
Pa kako ćeš da zameniš sklopku bez tih glavnih osigurača pored brojila u prizemlju? Pod naponom?ja i govorim o sklopkama u stanu..o tim glavnim osiguracima za zgradu, koji su pod kljucem i ne razmisljam jer nije moj posao niti se razumem
HvalaOk, pa se pravite važni pred drugima
Dakle, kad "crkne" sijalica (starinska, ne led, ne halogena) uvrnete je u neku lampu koju možete uzeti u ruke. Uvrnete, uključite i lagano treskate lampu.
Kad se prekinuta nit pri tom treskanju dodirne u strujnom kolu, ona se i spoji i sijalica opet svijetli.
Nema na čemu![]()
Ok, pa se pravite važni pred drugima
Nema na čemu![]()
To me je tata naučioNe da sam ostario...
U neko vrijeme koje je očigledno davno prošlo.
Ovako smo to radili, kada nije bilo rezervne u blizini.

E sad si me dotukla...To me je tata naučio![]()
Mislim kad me bas vuces za khm da se hvalimOk, pa se pravite važni pred drugima
Nema na čemu![]()

Ipak je on direktorE sad si me dotukla...
Bolje da me mumificiraju.
Nisam više za ništa...
Šalim se.
Dobro te naučio.
lepo ,samo dignes sklopku a te osigurace za celu zgradu ako dodje do kvara to popravljaju elektricariPa kako ćeš da zameniš sklopku bez tih glavnih osigurača pored brojila u prizemlju? Pod naponom?
Ne dirajte ništa, ako imate topljive osigurače njih menjajte kad izgore ostalo prepustite stručnjacima.
lepo ,samo dignes sklopku a te osigurace za celu zgradu ako dodje do kvara to popravljaju elektricari
Ко зна да замени уложак топљивог осигурача у стану, уме и код ових доле. Стандардно имаш три комада, за сваку фази у стану по један.lepo ,samo dignes sklopku a te osigurace za celu zgradu ako dodje do kvara to popravljaju elektricari
šta je tebi i Ziki..nisam ja elektricar da mi objašnjavate kako se to radiКо зна да замени уложак топљивог осигурача у стану, уме и код ових доле. Стандардно имаш три комада, за сваку фази у стану по један.
Ако се случајно неки осигурач поквари па га је потребно скроз заменити, било топљиви или овај нови са полугицом, то не треба радити сам, боље електричар да мења.
Ко није 100% сигуран шта ради, не треба да пипа ништа око струје.
![]()

šta je tebi i Ziki..nisam ja elektricar da mi objašnjavate kako se to radi
ako bude neka frka zvacu tebe i Zileta da to popravite ocas posla i resen problemЈа ти уопште не објашњавам како се то ради, већ кажем да су то су исто осигурачи за твој станове. Они исто могу да прегоре и неће нико из Дистрибуције да долази да мења људима топљиве улошке у њима.

Eeee, то кад те зову женскиње да им средиш осигураче никад не мирише на обичну паљевину.ako bude neka frka zvacu tebe i Zileta da to popravite ocas posla i resen problem![]()