Jel umete da zamenite osigurač?

kod automatskih osigurace ne menja se ništa, samo pritisneš dugme ili sklopku ..tako da odgovor je ..umem :lol:

Ta sklopka je u stanu, osigurači se nalaze u prizemlju i u većini slučajeva su zaključani.
Kod nas u zgradi ima 4 ili 5 glavna osigurača.
Dok smo imali kuću znala sam da zamenim
U zgradi to prepuštam stručnijim osobama.
Nešto ne volim da se bakćem sa strujom.

Električar griješi samo jednom
:D
''Na rad svakog majstora se možeš popišat osim na rad električara. ''

Nema vise muski i zenski poslovi ... zena bukvalno radi isto sto i muskarac i obrnuto ... naravno kod tradicionalista to i nije tako ali u praxi snadji se i to je to.
Iskreno jbes musko koje ne zna sve po kuci sam da sredi , taj je po meni nesposoban za zivot.
Isto tako i zensko koje ne zna nista sem da se naparfemise i napuderise.

završio sam ETF i to smer za elektroniku a u životu nisam ni lemio ni menjao osigurače ni išta sa strujom radio praktično sem debilnih vežbi na fakultetu...niti znam da to radim...toliko o našem školstvu...jedan profa nas je na početku lepo upozorio da je to u stvari elektro teorijski fakultet...da nisam na fakultetu nešto malo naučio o programiranju pitanje da li bi imao imalo radnog staža
Да, на жалост у праву си. Пре неких десет година, док сам још живео у Београду, вршио сам испитивање ел.инсталација ниског напона на Торлаку. У току провере отпора изолације каблова, пришла су ми двојица младих инжењера и питали ме шта радим? Рекао сам им, проверава изолацију каблова. По њиховим лицима схватио сам да им није јасно како? Обојица су енергетичари. Објаснио сам им поступак. Питао сам их да ли знају како се проверава брзина искључења осигурача, пошто мора бити максимално 0,4 секунде. Нису знали.
Био сам шокиран?!
Да, зато су обојица имали мек букове а када сам им показао Fluke 1653, знали су да је мерни прибор али не и како се користи.
Видевши да су се обрукали, брзо су отишли.

Unimer je tek posebna prica , bukvalno taj koji tvrdi da mu nije potreban on niti je majstor niti zna sta radi.
Unimer je svakom elektricaru glavni instrument , a bukvalno moze svako da nauci da ga koristi ko ima volje i to za par dana da zna kao da je sa njime radio godinama.

Да, на жалост у праву си. Пре неких десет година, док сам још живео у Београду, вршио сам испитивање ел.инсталација ниског напона на Торлаку. У току провере отпора изолације каблова, пришла су ми двојица младих инжењера и питали ме шта радим? Рекао сам им, проверава изолацију каблова. По њиховим лицима схватио сам да им није јасно како? Обојица су енергетичари. Објаснио сам им поступак. Питао сам их да ли знају како се проверава брзина искључења осигурача, пошто мора бити максимално 0,4 секунде. Нису знали.
Био сам шокиран?!
Да, зато су обојица имали мек букове а када сам им показао Fluke 1653, знали су да је мерни прибор али не и како се користи.
Видевши да су се обрукали, брзо су отишли.
vidi radio sam posle doktorat u inostranstvu...i tamo mi je student napravio ceo setup koji je bio mini fabrika koja imitira proizvodni proces...deo koji ugura kockicu sa trake u deo koji imitira molder onda se vrata moldera otvore i druga robotska ruka elektromagnetom pokupi kockicu i stavi je na drugu pokretnu traku i na drugom kraju robotska ruka koja se rotira i kockicu sa jedne pokretne trake prebaci na drugu...6 motora ukupno, mogo elektronike i PC104 na kojima radi softver koji sve pokreće..student je sve sam napravio kao diplomski rad koji sam ja supervizirao...naš student nije u stanju ništa slično da napravi ni pod razno..ja mu se nisam ni u šta mešao jer nisam imao pojma šta radi....oni uče na fakultetu praktična znanja...kod nas samo neki teorijski problemi kakve u praksi nikad nemaš....

Back