Jel umete da zamenite osigurač?

Ok, pa se pravite važni pred drugima :P
Dakle, kad "crkne" sijalica (starinska, ne led, ne halogena) uvrnete je u neku lampu koju možete uzeti u ruke. Uvrnete, uključite i lagano treskate lampu.
Kad se prekinuta nit pri tom treskanju dodirne u strujnom kolu, ona se i spoji i sijalica opet svijetli.
Nema na čemu :D
i dok ga trefiš, svane dan.
@ tema
umem ali se plašim struje tako da bih čekala da dođe neko drugi da to sredi

i dok ga trefiš, svane dan.
@ tema
umem ali se plašim struje tako da bih čekala da dođe neko drugi da to sredi
Znaš šta je ovo?

1548088269alati-za-električarske-radove.jpg

Ta sklopka je u stanu, osigurači se nalaze u prizemlju i u većini slučajeva su zaključani.
Kod nas u zgradi ima 4 ili 5 glavna osigurača.
Dok smo imali kuću znala sam da zamenim
U zgradi to prepuštam stručnijim osobama.
Nešto ne volim da se bakćem sa strujom.
ja i govorim o sklopkama u stanu..o tim glavnim osiguracima za zgradu, koji su pod kljucem i ne razmisljam jer nije moj posao niti se razumem

ja i govorim o sklopkama u stanu..o tim glavnim osiguracima za zgradu, koji su pod kljucem i ne razmisljam jer nije moj posao niti se razumem
Pa kako ćeš da zameniš sklopku bez tih glavnih osigurača pored brojila u prizemlju? Pod naponom?
Ne dirajte ništa, ako imate topljive osigurače njih menjajte kad izgore ostalo prepustite stručnjacima.

Poslednja izmena:
Dakle, kad "crkne" sijalica (starinska, ne led, ne halogena) uvrnete je u neku lampu koju možete uzeti u ruke. Uvrnete, uključite i lagano treskate lampu.
Kad se prekinuta nit pri tom treskanju dodirne u strujnom kolu, ona se i spoji i sijalica opet svijetli.
Hvala

Ne da sam ostario...

U neko vrijeme koje je očigledno davno prošlo.
Ovako smo to radili, kada nije bilo rezervne u blizini.

Mislim kad me bas vuces za khm da se hvalim

lepo ,samo dignes sklopku a te osigurace za celu zgradu ako dodje do kvara to popravljaju elektricari
Ко зна да замени уложак топљивог осигурача у стану, уме и код ових доле. Стандардно имаш три комада, за сваку фази у стану по један.
Ако се случајно неки осигурач поквари па га је потребно скроз заменити, било топљиви или овај нови са полугицом, то не треба радити сам, боље електричар да мења.

Ко није 100% сигуран шта ради, не треба да пипа ништа око струје.

naslovna_strujomeri.jpg

Ко зна да замени уложак топљивог осигурача у стану, уме и код ових доле. Стандардно имаш три комада, за сваку фази у стану по један.
Ако се случајно неки осигурач поквари па га је потребно скроз заменити, било топљиви или овај нови са полугицом, то не треба радити сам, боље електричар да мења.

Ко није 100% сигуран шта ради, не треба да пипа ништа око струје.

naslovna_strujomeri.jpg
šta je tebi i Ziki..nisam ja elektricar da mi objašnjavate kako se to radi
kod mene u zgradi gde su elektricna brojila i ti osiguraci za celu zgradu za struju koja dolazi iz podstanice je pod kljucem
upravnik zgrade ima kljuc i oni iz edb kada dolaze da citaju brojila ili na intervenciju ako je neki kvar
ja u stanu imam automatske sklopke koje sluze samo za moj stan,ako se desi neki kuršlus u mom stanu
a to je retko i ako se desi iskoci sklopka i ja je samo podignem i to je sve..jel sada jasno ili ne umem da objasnim:lol:

šta je tebi i Ziki..nisam ja elektricar da mi objašnjavate kako se to radi

Ја ти уопште не објашњавам како се то ради, већ кажем да су то су исто осигурачи за твој станове. Они исто могу да прегоре и неће нико из Дистрибуције да долази да мења људима топљиве улошке у њима.

Ја ти уопште не објашњавам како се то ради, већ кажем да су то су исто осигурачи за твој станове. Они исто могу да прегоре и неће нико из Дистрибуције да долази да мења људима топљиве улошке у њима.
ako bude neka frka zvacu tebe i Zileta da to popravite ocas posla i resen problem :mrgreen:

Back