Jel ste NORMALNI?!

ok u psihoterapeute spadaju i psiholozi koji ne polazu hipokratovu
zakletvu
: )
ne znam da li jos neki mogu da spadaju u PT. koliko znam samo ove dve ekipe dakle, psihijatri i psiholozi
?

- - - - - - - - - -

a ovo je bila prica o obrnutom, o klijentu koji ogovara psihoterapeuta

Psiholozi i psihijatri imaju sasvim različito obrazovanje, psiholozi su stručnjaci koji su završili studije psihologije dok su psihijatri stručnjaci koji su završili studije medicine i nakon toga specijalizaciju iz psihijatrije.A u medicini se polaze Hipokratova zakletva
Dakle, psihijatri su lekari a psiholozi nisu. Ali to ne znaci da ne postoji profesionalna u ovom slucaju lekarska etika.
Psihoterapeuti mogu biti i psiholozi i psihijatri, a u nekim evropskim zemljama i stručnjaci iz drugih oblasti humanističkih nauka (npr: pedagozi, andragozi, defektolozi itd) koji su pored svog osnovnog obrazovanja završili neku od specijalističkih edukacija za neku vrstu psihoterapije. Tako da nisu svi psiholozi i psihijatri ujedno i psihoterapeuti, to su samo oni koji su završili određene edukacije. U našoj zemlji ne postoji posebno i zvanično zanimanje (delatnost) psihoterapeut, za razliku od zanimanja psiholog i psihijatar

ne znam za ovo zadnje sto si napisala, znam da postoje osobe koje su psihoterapeuti, ali ok ne spada pod neku zvanicnu klasifikaciju zanimanja

- - - - - - - - - -

a ti si verovatno nesto odatle...?

- - - - - - - - - -

da, to me zanimalo, da li ti ostali mogu da postanu psihoterapeuti. cak ima valjda i da se filozofija ukljucuje npr ono "platon a ne prozak"

Back