Јел грех ако се општи са женом на посне дане?

zavisi, moras je dignuti ako su naprimer veliki petak subota ili uskrs... nije samo greh, vec dani kada svaki covek treba da se bavi duhovnim stvarima a manje zemaljskim ili telesnim...

Pusti filozofiju. Kad ti dodje zuta minuta pa prepolovis g.dju od pozadi nebitno za vreme i mesto :D
Posle cemo duhovno da razmisljamo kad se smire strasti :per:

Neozbiljna nisam, matora jesam,sa mužem nemam seks duuuže vreme, jer je šećeraš, ono što se sećam, seksali smo se kad smo hteli, jer nam bilo lepo i kad nam se htelo, a bolelo nas baš nešto za datume, Boga i računanje- usput, kako uživanje u seksu može biti vezano za Boga i računicu, nikako mi nije jasno, ljubav baška:confused:

Sva ova rasprava je za pravoslavne vernike greh!
Sada je vreme posta i greh je čak i pomisliti na seks!
Greši se delom, rečju ili mislima. Znači nisu dozvoljene grešne misli!:hahaha:

postoje situacije kolega kada nijedan post ne moze prenebregnuti mistiku susreta dvoje ljudi koji su sudbinski spojeni...nikaka pravila tu ne vaze, ni za sta.

postoje situacije kolega kada nijedan post ne moze prenebregnuti mistiku susreta dvoje ljudi koji su sudbinski spojeni...nikaka pravila tu ne vaze, ni za sta.
Da li dvoje mogu ili ne mogu da prenebregnu mistiku susreta, jedna je priča, a da li je to greh - druga!
Dakle, po hrišćanskom učenju, to je greh - onako kako sam već opisao. E sad, da li neko može ili ne može da se odupre grehu, tj. đavolovoj kušnji - to je drugo!:hahaha:

Da li dvoje mogu ili ne mogu da prenebregnu mistiku susreta, jedna je priča, a da li je to greh - druga!
Dakle, po hrišćanskom učenju, to je greh - onako kako sam već opisao. E sad, da li neko može ili ne može da se odupre grehu, tj. đavolovoj kušnji - to je drugo!:hahaha:

a sto bi se odupirao kad ces na kraju da padnes u njegove ili njene ruke....mis to nikad necu razumeti.... postoje ljudi koji su sudbinski sudjeni da budu zajedno i to ko kaze da je glupost taj nema pojma... na svakom zenskom telu ima nevidljivi beleg svih muskih ruku koji ce je dotaci... doduse sad u ovo moderno vreme verovatno i zenskih :lol:

poenta je prosta ko pasulj, greh nije đavolja tabota jer đavo ne zavodi preko tela vec samo i jedino preko glave, tj. chuke... uhhh... rekoh vise no sto smem :sad2:

a sto bi se odupirao kad ces na kraju da padnes u njegove ili njene ruke....mis to nikad necu razumeti.... postoje ljudi koji su sudbinski sudjeni da budu zajedno i to ko kaze da je glupost taj nema pojma... na svakom zenskom telu ima nevidljivi beleg svih muskih ruku koji ce je dotaci... doduse sad u ovo moderno vreme verovatno i zenskih :lol:
Pazi, ovde ne govorimo o tome šta ti ili ja mislimo, nego o hrišćanskom učenju!

Pazi, ovde ne govorimo o tome šta ti ili ja mislimo, nego o hrišćanskom učenju!

nijedan hriscanski middle man izmedju boga i tebe ti nece zameriti ako si zaglavio sa nekom zenom zbog strasti.... ali ce ti zameriti ako ti je to metod koji stalno primenjujes i ne postujes sta znam brak, vezu i sl.... ne moze tri ili 30 ocenasa da te izvadi....

Neozbiljna nisam, matora jesam,sa mužem nemam seks duuuže vreme, jer je šećeraš, ono što se sećam, seksali smo se kad smo hteli, jer nam bilo lepo i kad nam se htelo, a bolelo nas baš nešto za datume, Boga i računanje- usput, kako uživanje u seksu može biti vezano za Boga i računicu, nikako mi nije jasno, ljubav baška:confused:

Tačno tako , poznata je činjenica da je seks šećerašima zabranjen jer je najslađi.

nijedan hriscanski middle man izmedju boga i tebe ti nece zameriti ako si zaglavio sa nekom zenom zbog strasti.... ali ce ti zameriti ako ti je to metod koji stalno primenjujes i ne postujes sta znam brak, vezu i sl.... ne moze tri ili 30 ocenasa da te izvadi....
Ponavljam: nebitno je šta će ko reći, bio middle man ili ko drugi, bitno je kakvo je učenje!
Pokušaj da prihvatiš da ne branim to učenje nego samo iznosim kakvo je!
Nekako, kao kada bih rekao da je neki auto plav. Nebitno je da li se to meni dopada ili ne, da li je boja dobra ili ne, ili šta ko o toj boji misli. On je i dalje plav!

Sva ova rasprava je za pravoslavne vernike greh!
Sada je vreme posta i greh je čak i pomisliti na seks!
Greši se delom, rečju ili mislima. Znači nisu dozvoljene grešne misli!:hahaha:

грех је помислити на секс са туђом женом, тако да нема мушкарца који није грешан

грех је помислити на секс са туђом женом, тако да нема мушкарца који није грешан
greh je učnjeno nedelo. a ne grešna misao.

čovek može svašta pomisliti. to je sposobnost mašte a od Boga dara. a nedelo koje se učini drugima ili sebi jest ono što zovemo grehom.

Back