gost 271475
Buduća legenda
- Poruka
- 26.923
Strahopoštovanje nema veze sa bolesnim strahom.![]()
![]()
Ne znam šta je "bolestan" strah....prosvetli me.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Strahopoštovanje nema veze sa bolesnim strahom.![]()
![]()
Čudno joj je što si na KULTURAN način uzvratila.
No, to je NESVJESNA pohvala Jehovinim Svjedocima.
Galaćanima 6:10 - Zato, dakle, dok za to imamo priliku, činimo dobro svima, a naročito svojoj braći u vjeri.![]()
![]()
Ko je to utvrdio?Ti?![]()

Da, i ja i okolina, jer sam prije bio trener borilačkih vještina koji je težio prema negativnim cstavovima. Bavio sam se kriminalom, a jedno vrijeme sam se drogirao. Psovao sam i lagao, te bio ljubomoran, pohlepan i veoma sebičan.
Sada sam u velikoj mjeri iskorjenio te osobine, i više mi je stalo do drugih nego prije.![]()
![]()
Da, i ja i okolina, jer sam prije bio trener borilačkih vještina koji je težio prema negativnim cstavovima. Bavio sam se kriminalom, a jedno vrijeme sam se drogirao. Psovao sam i lagao, te bio ljubomoran, pohlepan i veoma sebičan.
Sada sam u velikoj mjeri iskorjenio te osobine, i više mi je stalo do drugih nego prije.![]()
![]()
Ne znam šta je "bolestan" strah....prosvetli me.

Ja sam muškog roda, muškarac, mislim da sam ispravno naznačio rod ispod svoje slike, ako se ne varam!

kako si se okrenuo religiji? i zasto?
sta te je navelo s' obzirom na to sta si bio?

Kada osoba nekoga voli, onda ima prema njemu poštovanje. Tada ne želi da povrijedi tu osobu na bilo koji način, i zato se rađa ZDRAVI STRAH ili strahopoštovanje.
U tome trenutku osoba je koncentrirana, pažljiva i usredotočena da ne učini ništa što bi tu osobu dovelo u stanje žalosti i tuge.
Tako je vezano za Boga. Pravi kršćanin treba VOLJETI Boga, jer je on Stvoritelj svega, i njemu pripada čast i slava. Ako volim Boga, tada pazim da ga ne povrijedim na bilo koji način, i zato ima zdravi strah koji me drži budnim da ne sagrešim, a kada sagrešim, imam grižnju savjesti.
To je STRAHOPOŠTOVANJE.
Otkrivenje 15:4 - Tko da te se ne boji, Jehova, tko da ne slavi ime tvoje, jer si jedino ti vjeran! Jer svi će narodi doći i pokloniti se pred tobom, jer se očitovala pravednost odredbi tvojih.”
Boga boli u srcu kada gleda da čovjek doživljava ili radi nepravdu.
1. Mojsijeva 6:6 - Tada je Jehova požalio što je načinio čovjeka na zemlji i zaboljelo ga je u srcu.![]()
Ne verujem da je to uticaj same religije...moraš u sebi da imaš to "dobro"...
Možda si našao neku veru u sebi, verovatno, i to je dobro...ali mislim da je ovaj način "iseravanja zla" poguban za razum...
A ovo poslednje...pa svi mi smo ponekad takvi...nismo roboti...

Znam šta je strahopoštovanje, nisam razumela šta znači "bolestan" strah...sve čega ima više nego što je to normalno, nije dobro...ide u neku vrstu bolesti...
Zastraniti u nečemu...a mislim da ste vi, J.S....dobro zastranili...jel to bolest?
Da li ispravan radi sebe, ili radi Njega...ako si radi Njega, onda si bez Njega NIŠTA.

Nemora ti biti žao, jer sam postao BOLJI ČOVJEK od kada sam Jehovin Svjedok.![]()
![]()
to sto ti je vera u to i to pomogla da se osecas kao bolji covek to je ok..
ima nas raznih...
samo meni nisu jasni ljudi kojima mozes da nabijes u glavu tolike nebuloze da oni u to pocnu da veruju....i da vecinu svog zivota okrenu na tu stranu..
i dok se okrenes procardo si zivot na nesto imaginarno..

Poštujem tvoje mišljenje, no neslažem se s njime.
Ako dokažeš da je to istina, dali si onda prokockao život imaginarno ?
To je samo tvoj stav i vjerovanje i ništa više.![]()
![]()
I da i ne, jer se ja ne naklanjam mom verovanju toliko kolko ti to radis...
sa druge strane verovao sam u pogresno..ali opet MENI to nije najbitnija stavka u zivotu..
da to je samo moj stav i moje misljenje kao sto je to i tvoj stav i tvoje misljenje...
pozzz

Ajoj... trener borilačkih veština se drogirao i bavio krimilnalom...Da, i ja i okolina, jer sam prije bio trener borilačkih vještina koji je težio prema negativnim cstavovima. Bavio sam se kriminalom, a jedno vrijeme sam se drogirao. Psovao sam i lagao, te bio ljubomoran, pohlepan i veoma sebičan.
![]()

![]()
A teme jaka je čudo.
Ovako hvalisanje nisam vidio u životu pa ni u kršćana.
Pa zar iz toga naslova ove teme nije jasno tko stoji iza toga?
![]()
U Japanu nas najbolje prihvaćaju, a nemamo nikakvih sličnosti.![]()
![]()
To je zato što vas još uvek dovoljno ne poznaju.
Ne brinem se ja za njih, jer su i prošli put Satanu ekspeditivno proterali sa svojih ostrva.![]()

nego gde je besmrtna?
jel dosla iz ZG?

Vidim..
Izvini, pogrešila sam....ovaj put...![]()
nemam klon niti mi je sestra na forumu