Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, i ja i okolina, jer sam prije bio trener borilačkih vještina koji je težio prema negativnim cstavovima. Bavio sam se kriminalom, a jedno vrijeme sam se drogirao. Psovao sam i lagao, te bio ljubomoran, pohlepan i veoma sebičan.

Sada sam u velikoj mjeri iskorjenio te osobine, i više mi je stalo do drugih nego prije. :heart: :bye:

kako si se okrenuo religiji? i zasto?

sta te je navelo s' obzirom na to sta si bio?

Da, i ja i okolina, jer sam prije bio trener borilačkih vještina koji je težio prema negativnim cstavovima. Bavio sam se kriminalom, a jedno vrijeme sam se drogirao. Psovao sam i lagao, te bio ljubomoran, pohlepan i veoma sebičan.

Sada sam u velikoj mjeri iskorjenio te osobine, i više mi je stalo do drugih nego prije. :heart: :bye:

Ne verujem da je to uticaj same religije...moraš u sebi da imaš to "dobro"...

Možda si našao neku veru u sebi, verovatno, i to je dobro...ali mislim da je ovaj način "iseravanja zla" poguban za razum...

A ovo poslednje...pa svi mi smo ponekad takvi...nismo roboti...

Ne znam šta je "bolestan" strah....prosvetli me.

Kada osoba nekoga voli, onda ima prema njemu poštovanje. Tada ne želi da povrijedi tu osobu na bilo koji način, i zato se rađa ZDRAVI STRAH ili strahopoštovanje.

U tome trenutku osoba je koncentrirana, pažljiva i usredotočena da ne učini ništa što bi tu osobu dovelo u stanje žalosti i tuge.

Tako je vezano za Boga. Pravi kršćanin treba VOLJETI Boga, jer je on Stvoritelj svega, i njemu pripada čast i slava. Ako volim Boga, tada pazim da ga ne povrijedim na bilo koji način, i zato ima zdravi strah koji me drži budnim da ne sagrešim, a kada sagrešim, imam grižnju savjesti.

To je STRAHOPOŠTOVANJE.

Otkrivenje 15:4 - Tko da te se ne boji, Jehova, tko da ne slavi ime tvoje, jer si jedino ti vjeran! Jer svi će narodi doći i pokloniti se pred tobom, jer se očitovala pravednost odredbi tvojih.” :heart:

Boga boli u srcu kada gleda da čovjek doživljava ili radi nepravdu.

1. Mojsijeva 6:6 - Tada je Jehova požalio što je načinio čovjeka na zemlji i zaboljelo ga je u srcu. :heart:

Kada osoba nekoga voli, onda ima prema njemu poštovanje. Tada ne želi da povrijedi tu osobu na bilo koji način, i zato se rađa ZDRAVI STRAH ili strahopoštovanje.

U tome trenutku osoba je koncentrirana, pažljiva i usredotočena da ne učini ništa što bi tu osobu dovelo u stanje žalosti i tuge.

Tako je vezano za Boga. Pravi kršćanin treba VOLJETI Boga, jer je on Stvoritelj svega, i njemu pripada čast i slava. Ako volim Boga, tada pazim da ga ne povrijedim na bilo koji način, i zato ima zdravi strah koji me drži budnim da ne sagrešim, a kada sagrešim, imam grižnju savjesti.

To je STRAHOPOŠTOVANJE.

Otkrivenje 15:4 - Tko da te se ne boji, Jehova, tko da ne slavi ime tvoje, jer si jedino ti vjeran! Jer svi će narodi doći i pokloniti se pred tobom, jer se očitovala pravednost odredbi tvojih.” :heart:

Boga boli u srcu kada gleda da čovjek doživljava ili radi nepravdu.

1. Mojsijeva 6:6 - Tada je Jehova požalio što je načinio čovjeka na zemlji i zaboljelo ga je u srcu. :heart:

Znam šta je strahopoštovanje, nisam razumela šta znači "bolestan" strah...sve čega ima više nego što je to normalno, nije dobro...ide u neku vrstu bolesti...
Zastraniti u nečemu...a mislim da ste vi, J.S....dobro zastranili...jel to bolest?

Da li ispravan radi sebe, ili radi Njega...ako si radi Njega, onda si bez Njega NIŠTA.

Ne verujem da je to uticaj same religije...moraš u sebi da imaš to "dobro"...

Možda si našao neku veru u sebi, verovatno, i to je dobro...ali mislim da je ovaj način "iseravanja zla" poguban za razum...

A ovo poslednje...pa svi mi smo ponekad takvi...nismo roboti...

Ne slažem se. Sotona je uspostavio Jing-Jang način razmišljanja i života.

LJudi su navikli na to da sam danas dobar, a sutra loš, i da je to normalno, međutim, upravo nas Isus uči da nemora da bude tako.

Ako osoba putem svoje slobodne volje izbora odluči da bude dobra, i da se trudi da ne bude zla, ona će to tokom vremena i postići.

Međutim, ako je čovjek u današnjem stilu i duhu ovoga svijeta, a želi biti dobar, jednostavno ne uspijeva, jer se sam svijet zasniva na zlim karakteristikama, želja tijela.

Galaćanima 5:19-21 - A očita su djela tijela. To su: blud, nečistoća, besramnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađe, ljubomora, izljevi gnjeva, sukobi, podjele, sljedbe, zavisti, pijanke, razuzdane gozbe i tome slično. To vam unaprijed kažem, kao što sam vam već i rekao, da oni koji takvo što čine neće naslijediti kraljevstvo Božje. :heart:

Poslednja izmena:
Znam šta je strahopoštovanje, nisam razumela šta znači "bolestan" strah...sve čega ima više nego što je to normalno, nije dobro...ide u neku vrstu bolesti...
Zastraniti u nečemu...a mislim da ste vi, J.S....dobro zastranili...jel to bolest?

Da li ispravan radi sebe, ili radi Njega...ako si radi Njega, onda si bez Njega NIŠTA.

Ako smo zastranili, onda je to bolest, no NISMO ZASTRANILI, nego je to tvoja percepcija viđenja nas kao sekte, zbog NEDOVOLJNE SPOZNAJE.

Točno, čovjek je bez Boga NIŠTA, jer nije stvoren da bude bez Stvoritelja, a da bude istinski sretan.

Jeremija 10:23 - Dobro znam, Jehova, da put čovjeka zemaljskog nije u njegovoj vlasti. Čovjek koji hoda ne može upravljati koracima svojim. :heart:

Propovjednik 8:9 - Sve sam to vidio i upravio sam srce na sve što se radi pod suncem, kad čovjek vlada nad čovjekom na nesreću njegovu. :heart:

Ova dva biblijska citata ti govore o pravoj ISTINI i pravom STANJU čovjeka danas na planeti zemlji. :bye:

Nemora ti biti žao, jer sam postao BOLJI ČOVJEK od kada sam Jehovin Svjedok. :heart: :bye:

to sto ti je vera u to i to pomogla da se osecas kao bolji covek to je ok..
ima nas raznih...
samo meni nisu jasni ljudi kojima mozes da nabijes u glavu tolike nebuloze da oni u to pocnu da veruju....i da vecinu svog zivota okrenu na tu stranu..
i dok se okrenes procardo si zivot na nesto imaginarno..

to sto ti je vera u to i to pomogla da se osecas kao bolji covek to je ok..
ima nas raznih...
samo meni nisu jasni ljudi kojima mozes da nabijes u glavu tolike nebuloze da oni u to pocnu da veruju....i da vecinu svog zivota okrenu na tu stranu..
i dok se okrenes procardo si zivot na nesto imaginarno..

Poštujem tvoje mišljenje, no neslažem se s njime.

Ako dokažeš da je to istina, dali si onda prokockao život imaginarno ?

To je samo tvoj stav i vjerovanje i ništa više. :heart: :bye:

Poštujem tvoje mišljenje, no neslažem se s njime.

Ako dokažeš da je to istina, dali si onda prokockao život imaginarno ?

To je samo tvoj stav i vjerovanje i ništa više. :heart: :bye:

I da i ne, jer se ja ne naklanjam mom verovanju toliko kolko ti to radis...
sa druge strane verovao sam u pogresno..ali opet MENI to nije najbitnija stavka u zivotu..
da to je samo moj stav i moje misljenje kao sto je to i tvoj stav i tvoje misljenje...

pozzz

Ajoj... trener borilačkih veština se drogirao i bavio krimilnalom...
pa nisi ti kriv, već tvoj trener koji te ničemu nije naučio...:sad2:

Ti nisi izlječen već samo zamjenio ovisnosti jednu s drugim.
A uzroka ne znaš.
Pa ti biblija je sada nova ovisnost,pa gledaj što izvodiš ovde,koje propovjedi ,kao da si
po prisilnim radnjama citiranja biblije.Posjeti psihijatra pa ćeš vidjeti što ti kaže.
Ima takvih na stotine koji drogu zamjeniše ovom još gorom ovisnošću.

Jedno je biti čovjek koji živi u ljubavi a drugo je biti misionar koji kao pokvarena ploča vrti
propovjedi gdje nikoga to ne interesira.
Opasno po zdravlje čovjeka definitivno.

P.S Prije si negirao da si ovisnik o drogi bio, a sad kad možeš tu činjenicu iskoristiti da obmaneš ljude navodnim čudom to radiš.To je licemjerstvo ako nisi znao.
Treba vas sve raskrinkati jer to pomaže i tebi i drugima.

Za ovo svaka čast,jeste da ne podržavam ni jednu vrstu sekte(nemoj se uvrediti) ali bolje i JS nego droga i kriminal.Ako si ti u tome našao izlaz iz svojih poroka što se mene tiče ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back