Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Logično je da osoba PITA, ako nešto ne razumije, ili ??? :bye:

Djela apostolska 8:30,31 - Nato je Filip pritrčao i čuo ga kako čita proroka Izaiju, pa ga je upitao: “Razumiješ li to što čitaš?” On je odvratio: “Kako bih mogao ako me tko ne uputi?” I zamolio je Filipa da se popne i sjedne kraj njega. :heart:

Ti si pričao o spoznaji, istini....rekoh da se to traži u sebi.
Nije svako validan da uputi...
Istina nije samo jedna, ima više verzija...ako pitaš nekoga ko je ograničen na neko svoje ubeđenje, dobiješ jedan odgovor, ako pitaš drugoga, koji razmišlja malo šire, dobiješ nešto sasvim drugo...
Prvo valjda tražiš nešto u sebi, pa onda pitaš...?

Kako funkcionišemo u tim zemljama ? Teško, ali se napreduje, pošto se broj vjernika konstantno povečeva. :heart: :bye:
Daj bre opusti se i pričaj.. ko da razgovaram sa pokojnim Miloševićem...:lol:

Teško, ali se napreduje...:roll:
To može da znači svašta... mislim..
Jel smete da im zvonite na vrata? Da li ''fate'' smeju da puste u kuću nekoga dok ''muje'' nisu kod kuće?
aj.. razradi to malo...:D

Idemo dalje o Božjem imenu i POVEZANOSTI sa Jehovinim Svjedocima.

Jedino pravi Božji narod SVETI i BLAGOSLIVLJA Božje ime. :bye:

Psalmi 145:21 - Hvalu Jehovinu govorit će usta moja. Neka svako stvorenje blagoslivlja sveto ime njegovo dovijeka, u svu vječnost! :heart:

Matej 6:9 - Molite se, dakle, ovako: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje! :heart:

Ti si pričao o spoznaji, istini....rekoh da se to traži u sebi.
Nije svako validan da uputi...
Istina nije samo jedna, ima više verzija...ako pitaš nekoga ko je ograničen na neko svoje ubeđenje, dobiješ jedan odgovor, ako pitaš drugoga, koji razmišlja malo šire, dobiješ nešto sasvim drugo...
Prvo valjda tražiš nešto u sebi, pa onda pitaš...?

U sebi tražiš, dali imaš nagon prema dobru ili prema zlu.

Poslije toga, tražiš logiku i odgovore na životno važna pitanja, o kojima ljudi malo razmišljaju.

Ako sam ja poznavalac Biblije, onda je sasvim logično da postavi pitanja meni, vezano za tu tematiku.

Ako ne dobije zadovoljavajuče odgovore, jednostavno ide dalje. No, prvo se mora htjeti i željeti krenuti u potragu za istinom.

Istina je jedna, bez obzira što se tumači na više načina, a sam Isus je objasnio što je prava istina kada je rekao JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT. :heart: :bye:

Daj bre opusti se i pričaj.. ko da razgovaram sa pokojnim Miloševićem...:lol:

Teško, ali se napreduje...:roll:
To može da znači svašta... mislim..
Jel smete da im zvonite na vrata? Da li ''fate'' smeju da puste u kuću nekoga dok ''muje'' nisu kod kuće?
aj.. razradi to malo...:D

Neznam zašto me to pitaš ?

Svaka zemlja ima svoje zakone i običaje, tako da Jehovini Svjedoci to poštuju i prilagođavaju svoju službu propovjedanja po tome.

Matej 24:14 - I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj. :heart: :bye:

U sebi tražiš, dali imaš nagon prema dobru ili prema zlu.

Poslije toga, tražiš logiku i odgovore na životno važna pitanja, o kojima ljudi malo razmišljaju.

Ako sam ja poznavalac Biblije, onda je sasvim logično da postavi pitanja meni, vezano za tu tematiku.

Ako ne dobije zadovoljavajuče odgovore, jednostavno ide dalje. No, prvo se mora htjeti i željeti krenuti u potragu za istinom.

Istina je jedna, bez obzira što se tumači na više načina, a sam Isus je objasnio što je prava istina kada je rekao JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT. :heart: :bye:

Svi imamo i dobre i loše nagone...ne možeš da kažeš da su J.S. svi dobri ljudi, to nije moguće...samo ispoljavaju svoju "dobru" stranu.....koju ja kvalifikujem kao lažnu.

Ti jesi poznavalac verzije Biblije koje tebi odgovara....navodiš ljude na pogrešne zaključke, one lakoverne.

Ako nešto možeš da tumačiš na više načina, znači da ima više verzija istine...pa svako uzme ono što mu najviše odgovara...i tako, uglavnom živi u laži...
Prava "istina" je varljiva kategorija...

To i radim...i mogu ti reći da moje tumačenje nije ni najmanje pozitivno...ali to je ipak moja stvar, jel tako?
Ali, retko se zayebem...;)

1. Korinćanima 10:12 - Dakle, tko misli da stoji, neka pazi da ne padne! :heart:

2. Korinćanima 11:17 - Što govorim, ne govorim kao što bi Gospodin govorio, nego kao u nerazumnosti, u ovom samouvjerenom hvalisanju. :heart:

Ova dva biblijska citata su moj savjet prema tebi, jer vidim da nisi loša cura. :bye:

Neznam zašto me to pitaš ?

Svaka zemlja ima svoje zakone i običaje, tako da Jehovini Svjedoci to poštuju i prilagođavaju svoju službu propovjedanja po tome.

Matej 24:14 - I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj. :heart: :bye:
Pitam te zato što me interesuje. I opet sam dobila politički odgovor...:hahaha:

Aj sad.. kako ste službu prilagodili islamskim zemljama?
Meni se nekako čini da sa njima imate dosta zajedničkog. Možda je njima vaše učenje bliže?
Ne moraju da odbacuju krst... ne ljube ikone i tako to...
U čemu je problem? Što ne želiš o tome da razgovaraš?

1. Korinćanima 10:12 - Dakle, tko misli da stoji, neka pazi da ne padne! :heart:

2. Korinćanima 11:17 - Što govorim, ne govorim kao što bi Gospodin govorio, nego kao u nerazumnosti, u ovom samouvjerenom hvalisanju. :heart:

Ova dva biblijska citata su moj savjet prema tebi, jer vidim da nisi loša cura. :bye:

:lol:
Nisam rekla da nikad ne grešim, ali retko...nisam uvek u pravu, ako ovo što sam rekla tako tumačiš..
Ali šta ću kada stalno imam potrebu da tumačim stav, ne čoveka...mogu da menjam mišljenje o čoveku, ali čovek bez stava nije čovek...čak i klon ima stav. :neutral:

Pitam te zato što me interesuje. I opet sam dobila politički odgovor...:hahaha:

Aj sad.. kako ste službu prilagodili islamskim zemljama?
Meni se nekako čini da sa njima imate dosta zajedničkog. Možda je njima vaše učenje bliže?
Ne moraju da odbacuju krst... ne ljube ikone i tako to...
U čemu je problem? Što ne želiš o tome da razgovaraš?

Nemoj se ljutiti, ali te ne razumijem što želiš ?

Mi propovjedamo dobru vijest o Božjem kraljevstvu po cijelom nastanjenom svijetu.

Neke zemlje nas bolje prihvate, a neke lošije, no ako misliš da nas muslimanske zemlje prihvaćaju, zato što razmišljaš o sličnostina, kojih baš i nema previše, onda se varaš, jer nas tamo najslabije prihvaćaju. Nemam kod sebe službene podatke svake zemlje da ti konkretno odgovorim u brojkama. :heart: :bye:

:lol:
Nisam rekla da nikad ne grešim, ali retko...nisam uvek u pravu, ako ovo što sam rekla tako tumačiš..
Ali šta ću kada stalno imam potrebu da tumačim stav, ne čoveka...mogu da menjam mišljenje o čoveku, ali čovek bez stava nije čovek...čak i klon ima stav. :neutral:

Vidiš, ja se ne slažem sa tvojim razmišljanjem.

Ako nogometaš uvidi da mu dribling lako čitaju protivnički igrači, on će raditi na promjeni driblinga, no dok ga ne nađe nalazi se u PRELAZNOM RAZDOBLJU u kojem nema SVOJ dribling.

Isto je i sa potragom istine, politike ili pak religije. Kada je osoba u prelaznom razdoblju, tada kod nje ne postoji NJEN STAV. :heart: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back