Jehovini Svjedoci - Pravi Božji narod !!!

• Začetnik teme Začetnik teme vorki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada ću navesti daljnji dokaz koji govori o povezanosti Jehovinih Svjedoka sa Božjim imenom JHVH (Jehova ). :bye:

Pravi Božji narod OBJAVLJUJE Božje ime drugim ljudima :rtfm:

Ivan 17:6 - Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta...:heart:

Ivan 17:26 - I obznanio sam im tvoje ime i obznanjivat ću ga...:heart:

Danas jedino Jehovini Svjedoci govore i uče druge ljude o Božjem imenu JHVH.

Zašto to ne rade i druge religijske zajednice ?

Koje ime je Isus Krist objavljivao ljudima ?

Trebamo li slijediti u svemu Krista ?

треба, а и треба да даш 10% организацији.

Pa da. Ovi pod YHWH su Jevreji a oni pod Sotonom su svi ostali - egipcani, moavci, mitanci, asirci, vavilonci, rimljani.
Propaganda :mrgreen:

Nije propaganda, nego značenje biblijskog citata.

1. Ivanova 5:19 - Znamo da potječemo od Boga, a cijeli je svijet pod vlašću Zloga. :heart:

Ivan sasvim direktno govori da su od pravoga Boga JEDINO PRAVI KRŠĆANI, dok su SVI OSTALI pod Sotonom, koga se opisuje kao ZLOG. :bye:

Kada osoba nauči osnovne biblijske nauke, i kada se vide pozitivne kršćanske osobine, tada osoba, bez obzira na krštenje, može, ako želi, da ide propovjedati.

U paru idu jer su tako išli i Isusovi učenici, a i zato da se mogu nadopu njavati i potpomagati kada treba u bilo čemu.

Luka 10:1 - Potom je Gospodin odredio sedamdeset drugih i poslao ih dva po dva pred sobom u svaki grad i mjesto u koje je sam mislio doći. :heart:

:bye:

Po cemu se ogledaju hriscanske osobine i kako mozete da procenite da li osoba ima pozitivne hriscanske osobine ako na sastancima samo proucavate Bibliju i ne ulazite u privatnost JS?

On je istupio ispred horde pakla sa verom u podobnosusnog Hrista.

A sta ste vi uradili za Hrista ? :think:

Pa ne ubijamo druge ljude u nikakvim bitkama, nego im objavljujemo dobru vijest o Božjem kraljevstvu, i naučavamo ih da je korisno i ispravno biti dobar i pun plodova duha.

Matej 28:19,20 - Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.” :heart: :bye:

у Ворки хвала ти за тај новокомповани превод који је потврдио име које сам рекао одмах у старту име Господње
ПОСТОЈЕЋИ
хвала још једном :ok:

Pa vidiš momče, da si malo pažljiviji, i dobronamjeran, tada bi uvidio razliku između ZNAČENJA imena i IZGOVORA. :heart: :bye:

U pravu si. Ponekad zalim one u velikoj zabludi, nadam se da ce ljudi da se opamete i vide da 90% religija trazi pare i slepu lojalnost do smrti, a ostalih 10% potpunu kontrolu nad svojim clanovima i preobrazbu ili nestanak ostalih religija i nevernika. Cik pogodi gde spada vasa.

Da, vjerojatno sam malouman, pa nevidim to o čemu ti govoriš.

Ništa se ti ne brini, ako čovjek ne želi da vjeruje, bilo kakav dokaz da mu se postavi, on nikada neće da ga prihvati.

Djela apostolska 28:26 -...‘Idi k tom narodu i reci: “Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. :heart: :bye:

Po cemu se ogledaju hriscanske osobine i kako mozete da procenite da li osoba ima pozitivne hriscanske osobine ako na sastancima samo proucavate Bibliju i ne ulazite u privatnost JS?

Nismo roboti, ako na to misliš.

Plodovi se prepoznaju po djelima.

Svaka osoba u svome druženju sa sukršćanima, pokazuje svoje izgrađene ili ne izgrađene osobine.

Matej 7:17 - Tako svako dobro drvo donosi dobar plod, a svako nevaljalo drvo donosi bezvrijedan plod. :heart: :bye:

Da ne zaboravim. svi koji imaju predvod JS novi svet imaju u dodatku objasnjenje da je hristos pribijen na stub!? i slika koja prikazuje taj postupak pribijanja je uzeta iz knjige Justisa Lipsiusa ,,De Cruce Liber Tres'', i pomocu ove knige Bruklin opravdava svoje ucenje o stubu mucenickom. Ako posetite dole navedeni sajt videcete kako Kula Strazara obmanjuje ne samo nas vec i svoje poslusnike, jer se nao ovom sajtu govori upravo o gore navedenoj knjizi i kako je Hristos zaista razapet. Vorki pogledaj i ti obavezno.

http://jesusisyhwh.blogspot.com/2008/03/justus-lipsius-de-cruce-liber-tres.html

Za sada sam naveo dva argumenta iz Biblije, koji govore u prilog Jehovinih Svjedoka, kao pravog Božjeg naroda u ovome vremenu kraja. :bye:

1. Da će se zvati po Božjem imenu, a to jedino imaju Jehovini Svjedoci.

Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’ :heart:

2. Da će objavljivati Božje ime drugima ljudima, a to jedino rade Jehovini Svjedoci.

Ivan 17:6 - Objavio sam tvoje ime ljudima koje si mi dao iz svijeta. Bili su tvoji, a ti si ih dao meni i držali su tvoju riječ. :heart:

Pa vidiš momče, da si malo pažljiviji, i dobronamjeran, tada bi uvidio razliku između ZNAČENJA imena i IZGOVORA. :heart: :bye:

ајд се мало сабери, знам да ти није лако, има нас пуно који ти указују на грешке па не можеш похватати.
да ли је Бог експлицитно рекао Мојсију да му је име ЈА САМ ОНАЈ ШТО ЈЕСТЕ или на грчком „О ΩN“ и да је то његово вечно име у спомен генерације генерација?

Da ne zaboravim. svi koji imaju predvod JS novi svet imaju u dodatku objasnjenje da je hristos pribijen na stub!? i slika koja prikazuje taj postupak pribijanja je uzeta iz knjige Justisa Lipsiusa ,,De Cruce Liber Tres'', i pomocu ove knige Bruklin opravdava svoje ucenje o stubu mucenickom. Ako posetite dole navedeni sajt videcete kako Kula Strazara obmanjuje ne samo nas vec i svoje poslusnike, jer se nao ovom sajtu govori upravo o gore navedenoj knjizi i kako je Hristos zaista razapet. Vorki pogledaj i ti obavezno.

http://jesusisyhwh.blogspot.com/2008/03/justus-lipsius-de-cruce-liber-tres.html

Da i ? U knjizi se radi analiza mogučnosti iz toga doba. Naše proučavanje jasno govori da je Isus Razapet na stup, a ne križ.

Galaćanima 3:13 - Krist nas je kupio i tako oslobodio prokletstva Zakona postavši umjesto nas prokletstvom, jer je pisano: “Proklet je tko je god obješen na stup. :heart:

Pavao ovdje citira biblijski stih iz Starog Zavjeta.

Ezra 6:13 - Krist nas je kupio i tako oslobodio prokletstva Zakona postavši umjesto nas prokletstvom, jer je pisano: “Proklet je tko je god obješen na stup. :heart:

ајд се мало сабери, знам да ти није лако, има нас пуно који ти указују на грешке па не можеш похватати.
да ли је Бог експлицитно рекао Мојсију да му је име ЈА САМ ОНАЈ ШТО ЈЕСТЕ или на грчком „О ΩN“ и да је то његово вечно име у спомен генерације генерација?

Bog je govorio Mojsiju na Hebrejskom, a ne na Grčkom. :heart: :bye:

Da li se JS druze sa drugim ljudima koji nisu JS?

Normalno da se druže. Međutim, ne ulazi se u bliskost sa osobama koje imaju u svojim osobinama i načinu života LOŠE postupke i negativna obilježja.

No, ako uzmemo za istinu što Biblija govori, da je Sotona vladar ovoga svijeta, onda je logično da bliskost prijateljstva tražimo među braćom i sestrama.

Psalmi 1:1 - Sretan je čovjek koji ne postupa po savjetu zlih i na putu grešničkom ne stoji
i u društvu podrugljivaca ne sjedi...:heart: :bye:

Netreba davati nikakav određeni postotak organizaciji.

Po kojoj logici i biblijskim argumentima zaključuješ da se zakon za Izraelce odnosi i na kršćane ??? :heart: :bye:

значи дефинитивно ниси читао Библију:(

Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним.

А Он рече: Тешко и вама законицима што товарите на људе бремена претешка за ношење, а ви једним прстом својим нећете да их прихватите.

Тешко вама законици што узесте кључ од знања: сами не уђосте, а који хтеше да уђу, забранисте им.

И рече им: Ово су речи које сам вам говорио још док сам био с вама, да све треба да се сврши шта је за мене написано у закону Мојсијевом и у пророцима и у псалмима.....

све то имаш у јеванђељу по Луци

читај Библију, а не стржарску кулу или како је већ зовете.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back