Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sto ne bi imao i sa lazima,eto ti ortodoksne jevreje do dana danasnjeg,pa "sta im fali" , jos uvek smatraju da su Bozji narod ...isto kao sto i ti smatras da si hriscanin...
Nazalost,propustas cinjenicu da je jedno smatrati a sasvim je drugo biti.
Vi nemate kontinuitet ni sa čim.

Ima ga u starim spisima i u novim izdanjima Biblija
Navedi te stare spise.

citam Bibliju a vidim tebi crkva brani da citas Bibliju isprali su ti mozak pa se sl;epo drzis dogmi
Klevećeš a bog ne voli klevetnike
Mi smo jedina prava vera i bog to zna jer smo direktno od njega učili a ti klevećeš.
Ko kleveće taj je zao a bog mrzi zlo.
Kad dodje armagedon bog će uništiti zlo i tada će zavladati blagostanje jer će klevetnivci koji napadaju pravoslavlje osetiti strašni sud.

Mrzi me sad da pisem o prvoj zapovesti ali ovo mi nije jasno da ne razumes. Ne naznacuje otac sebe za krajnji cilj nego hrista bogocoveka.
Ima neki svetitelj kaze da bog u raj ima samo
da pusta onoga ko bude imao lik hrista na sebi.lik njegovog sina.
Srce, srce i samo srce... Kakav lik. Nećemo se valjda tetovirati.

Ni meni nije jasno da ovako jasne reči ne razumeš i ne vidiš sa kim nas miri i ko je na prvom mestu prema prvoj zapovesti...

3. А ово је живот вечни да познају Тебе јединог истинитог Бога, и кога си послао Исуса Христа

Klevećeš a bog ne voli klevetnike
Mi smo jedina prava vera i bog to zna jer smo direktno od njega učili a ti klevećeš.
Ko kleveće taj je zao a bog mrzi zlo.
Kad dodje armagedon bog će uništiti zlo i tada će zavladati blagostanje jer će klevetnivci koji napadaju pravoslavlje osetiti strašni sud.
Gde si naučila od Hrista da se klanjaš ikonama?

Možeš li da mi pokažeš to mesto, molim te.
Život mi je u pitanju ako je tako kao što kažeš, nije za šalu...A ja hoću da radim sve što je rekao doslovce...Istina, može biti da sam preskočio taj deo u čitanju. Zamanta se čovek ponekad.

Gde si naučila od Hrista da se klanjaš ikonama?

Možeš li da mi pokažeš to mesto, molim te.
Život mi je u pitanju ako je tako kao što kažeš, nije za šalu...A ja hoću da radim sve što je rekao doslovce...Istina, može biti da sam preskočio taj deo u čitanju. Zamanta se čovek ponekad.

gde si od Jahve cuo da treba da prepises svo materijalno sto posedujes da das za vase JS
lepe prostorije tj dvorane ?

Замољен сам да бар један део овога преведем, али мислим да је боље у целости:
Моја мајка је имала срчани удар и била јој је потребна троструки бајпас. Речено нам је да јој је због њеног здравља потребна (трансфузија) крви и да нису могли ништа друго да ураде јер је стент такође веома ризичан. Пошто је Јеховин сведок, рекла је не, али би је прихватила ако се старешине с тим сложе. Разговарао сам са старешином и објаснио му целу ситуацију и рекао је „не брини, ми ћемо се побринути за све. Њено здравље је на првом месту.”

Сат времена касније отишао сам у болницу, старешина је био тамо и мајка је већ потписала образац да не жели крв. Рекао јој је да то не би требало да има ни под којим околностима. Такође је потписала забрану оживљавања и чак рекла лекарима да не прихватају никакве одлуке од породице јер није део њихове вере. Све је то игнорисано када сам разговарао са доктором у присуству мајке. И даље није желела трансфузију након што су обавили „разговор“ са њом.

Мајка је тада добила друго срце и отишла је на интензивну негу. Доктор је рекао да јој је остало још сат времена живота и да је само крв може спасити. Пристала је да прими крв, али је рекла да се плаши старешина и онога што ће Јехова учинити. Добила је трансфузију. Затим сам рекао старешинама Јеховиних сведока да је добила крв и да ће сада вероватно преживети (мајка ме је замолила да их обавештавам). Одговорено ми је злостављањем и речено да идем против Јеховине воље и да ће моја мајка бити искључена из заједнице ако преживи. Покушавају да уђу у болничко одељење да кажу лекарима да прекину све третмане, али без успеха јер их лекар не пушта унутра нити се осврће на њихове речи. Количина манипулације и злостављања кроз које сам прошао због њих у последњих неколико недеља је нестварна.
Само морал и истина, даме и господо.

Прво кажу да је здравље на првом месту да би умирили човека, а онда му иза леђа раде управо супротно. Што одмах отворено не кажу шта треба и шта ће урадити, него лагање? Није ли лагање грех? Откуд то да морални ЈС лажу?
Јадна жена сама говори да се плаши, али не само свог Бога, него и старешина. Зашто би се плашила старешина? Није ли то чудно?
Затим вербално злостављање (од стране високоморалних старешина?) и обећање да ће жена бити избачена из заједнице ако преживи (а здравље је на првом месту, кажу), па још и покушавање да уђу на интензивну негу и утичу на одлуке стручњака да се нега прекине, што би резултовало смрћу жене!

Нека свако сам просуди и донесе мишљење о томе да ли се овде заступа Божја воља - лажи, застрашивање, вербално злостављање, претње отуђењем, покушај уласка код пацијента и насилни прекид третмана без ког нема живота.

Poslednja izmena:
A šta jeste original? Je l' možemo i mi ovde da vidimo te originalne tekstove, baš me zanima na kom su jeziku pisani. Na engleskom možda? :)
Не можемо. Упркос бројним захтевима и молбама да се прикаже макар један од поменутих оргинала. Све се заврши тврдњом да ,,у оригиналу пише овако".

Back