Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Radi Samaelova zbira zakona kojeg su prihvatili Židovi kompletno se Židovstvo satanizira.
No ima Židova koji nisu prihvatili te zakone i kao što nisu prihvatali ni žrtvovanje životinja po oltarima.
Oni su poslije postali Eseni, Ebijoniti i još neke sekte...
Dakle njima nije trebao nikakav otkupni Isus jer nisu bili svezani zakonima te vrste koji usmrcuju.
Oni nisu nikad ni priznali Rimskog Isusa jer su vidjeli nastavak te tradicije u jos gorem obliku ljudske zrtve paljenice...

Pa da. Bog Jehova mu je dao Otkrivenje da pokaže svojim slugama...

Previše je jednostavno da bi i ovde mogao nešto da smuljaš...
Је ли сад играш ону игру што колегиница ти воли да игра - кад јој неко пребаци због нечега, она само баци UNO reverse карту и напише ,,не ја, него ти"? Изгледа да вас и томе учи друштво.

Još jedan dokaz da Hrist nije Svevišnji Bog i da je Otac Jehova iznad njega.
Откривење Исуса Христа је доказ да Исус Христос није Бог?

Логико, еве ме! :maramica:

Не знам само шта замишљаш као доказ у томе, још мање као ,,још један" доказ, пошто дословно ниједан ниси успешно ни приказао на теми до сада. Мада не сумњам ја уопште да си ти апсолутно убеђен у то како овде доминираш својим цитатима, чупањем истих из контекста и произвољним тумачењима, исто ко и колегиница ти.

nikada neces nauciti da je Bog Jehova
Исто као што то никад нећеш научити да је то нововековни конструкт и да нико жив не зна како се то име пре заборава изговарало. Али не дај да ти то стоји на путу самозаваравања да баш ви, иЗуЧаВаОцИ Библије, знате.

nema svrhe jer niko ne shvata kako jw tumače bibliju. dok hrišćanstvo tumači da je isus bog, vi tvrdite suprotno. dali ste mu samo malo veću funkciju od muslimana.
s njima bi se bolje razumeli.
Ne razumeš.

Za mene je Hristovo Da Da ..a Ne Ne ..

Ako je on istina u njemu nema laži. Sin sam Božiji i tacka. Apostoli tako veruju.

Sad trojičari se uhvate za neke dvosmislene stihove i to im je temelj...a Hristove direktne reči nisu važne...

Је ли сад играш ону игру што колегиница ти воли да игра - кад јој неко пребаци због нечега, она само баци UNO reverse карту и напише ,,не ја, него ти"? Изгледа да вас и томе учи друштво.

Откривење Исуса Христа је доказ да Исус Христос није Бог?

Логико, еве ме! :maramica:

Не знам само шта замишљаш као доказ у томе, још мање као ,,још један" доказ, пошто дословно ниједан ниси успешно ни приказао на теми до сада. Мада не сумњам ја уопште да си ти апсолутно убеђен у то како овде доминираш својим цитатима, чупањем истих из контекста и произвољним тумачењима, исто ко и колегиница ти.
Lepo ti objasnih...

Svevišnjem Bogu niko ništa ne otkriva, on sve zna...

A ovde jasno vidimo da Hrisu neko otkriva...
Što može da znači samo jedno, da nije Svevišnji Bog ...

Исто као што то никад нећеш научити да је то нововековни конструкт и да нико жив не зна како се то име пре заборава изговарало. Али не дај да ти то стоји на путу самозаваравања да баш ви, иЗуЧаВаОцИ Библије, знате.
zna se kako se izgovara Bozje ime
jos bitnije zna se kako se pise JHVH

Lepo ti objasnih...

Svevišnjem Bogu niko ništa ne otkriva, on sve zna...

A ovde jasno vidimo da Hrisu neko otkriva...
Što može da znači samo jedno, da nije Svevišnji Bog ...
Опет он јасно види нешто што не пише. То је баш карактеристично за вас. Пише бре да је дато Исусу, не да је откривено Исусу. Не фантазирај, не пролази то код нас који нисмо положили курс сведока. Зове се Откривење јер се у њему између осталог открива и божанска мистерија Христа, само ти то игноришеш и прибегаваш филозофирању. Дословно почиње речима ,,Откривење Исуса Христа" (Αποκάλυψις Ἰησοῦ Χριστοῦ). Шта ми измишљаш ту, ти некоме ,,објашњаваш"...

zna se kako se izgovara Bozje ime
jos bitnije zna se kako se pise JHVH
Зна се како се пише. Нема се појма како се изговарало. Не глуми ми академика, ниси ми ни до колена, ни матерњим не владаш, камоли хебрејским. Још увек чекамо имена стручњака, оће ли скоро?

bogocovek ne postoji prema Bibliji tj prema Bogu
to je laz i dogma
covek ne moze biti Bog niti Bog moze biti covek
stvorenja imaju pocetak

a Samo bog JHVH nema pocetak
Фина песмица, браво за понављање, седи 5.

Не пише у Библији нигде да је Исус арханђео Михаило, па ето код вас јесте. Иронија?

Опет он јасно види нешто што не пише. То је баш карактеристично за вас. Пише бре да је дато Исусу, не да је откривено Исусу. Не фантазирај, не пролази то код нас који нисмо положили курс сведока. Зове се Откривење јер се у њему између осталог открива и божанска мистерија Христа, само ти то игноришеш и прибегаваш филозофирању. Дословно почиње речима ,,Откривење Исуса Христа" (Αποκάλυψις Ἰησοῦ Χριστοῦ). Шта ми измишљаш ту, ти некоме ,,објашњаваш"...
Što to ne nastavi ceo stih..?

Bežiš od suštine.

Šta mu daje? Otkrivenje.
Ko mu daje? Bog Jehova..

Šta kome ovde nije jasno? Hrist nema otkrivenje, on ga dobija...
Možeš ti muljati rečima koliko hoćeš. Stvar je jasna i bez kakvog dodatnog tumačenja...

A da ne govorim o tome da je Hrist u nebeskoj slavi i ne zna budućnost već mu je Otac Jehova otkriva...

Ја барем свој идентитет ни од кога не кријем, једна сам особа. А, вас је двоје, барем тако делује, осим на моменте кад до изражаја дође јеховистичка терминологија и демагогија, па почнете да звучите као једно.
Istina je samo jedna, zato tako i zvučaimo...

Što to ne nastavi ceo stih..?

Bežiš od suštine.
Опет ти с некаквим измаштаним бежањем, па после ко француска собарица ,,где ја провоцирам?".

Šta mu daje? Otkrivenje.
Ko mu daje? Bog Jehova..

Šta kome ovde nije jasno? Hrist nema otkrivenje, on ga dobija...
Možeš ti muljati rečima koliko hoćeš. Stvar je jasna i bez kakvog dodatnog tumačenja...

A da ne govorim o tome da je Hrist u nebeskoj slavi i ne zna budućnost već mu je Otac Jehova otkriva...
Ма, шта булазниш, несрећо? Отац даје Сину да открије слугама Божјим, ништа се не открива Њему већ Он открива. Не измишљај, лепо ти рекох, не пролази то овде.

bogocovek ne postoji prema Bibliji tj prema Bogu
to je laz i dogma
covek ne moze biti Bog niti Bog moze biti covek

stvorenja imaju pocetak

a Samo bog JHVH nema pocetak
kako laž ako ima dve prirode. otac mu bog a majka čovek i skraćeno je bogočovek. zar mora biblija sve da ti crta?

da i isus se rađa u večnosti što znači da i on nema početak jer kroz njega je sve stvoreno. nikako ne ide kroz stvora se stvara, samo kroz boga od boga.
kao što je sodom uništen od boga sa zemlje pušten je dažd od boga s neba.

Back