Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па онда пази логике, откривење Исуса је доказ да Исус није бог. Па ако је божји син, не може да буде бог. Па стихове у којима се на милион места назива богом тумачи као да се не назива богом, него то значи ово или оно, пази молим те, само не значи то што пише. Објасниш му фино и у детаље како не може да се преводи, он ти на то одговори да он ,,види јасно шта пише", а да бекне не зна језик. Идиотлук чисти. И онда ми се размахује неком лажном финоћом и познавањем Библије ту, глуми некаквог изучаваоца и теолога, а матерњим не уме да се служи.
Prvi stih otkrivenja je dokaz da Hrist nije Bog Jehova...

Jasno piše. Da mu je Bog dao otkrivenje.
Pa te pitam koji Bog mu otkriva buduće događaje a ti odgovaraš uvredama...?!

Sve sam ti u detalje objasnio na temelju Biblije, ali ne vredi. Razumem ja to, nije svakom dato da vidi.

''Imaće oči a neće videti imaće uši a neće čuti''...

Poslednja izmena:
Ma jok,primer sa zemlje sam uzeo kao ilustracija o postupku pri stvaranju stoga te jos jednom pitam:
Gde su prebivala ta duhovna nebeska bica,valjda i nima treba neki ambijentalni prostor u nekoj duhovnoj dimenziji kojeg Biblija u tom kontekstu naziva "nebo"...??????
Nema to nebo u kom prebivaju duhovna stvorenja veze sa nebom iz prve Mojsijeve...

Bog je stariji od svega. Može biti neki ambijent u kom oni prebivaju ali Biblija o tom ambijentu ništa ne govori.

To je moje lično mišljenje.

Nema to nebo u kom prebivaju duhovna stvorenja veze sa nebom iz prve Mojsijeve...
Jeli bato,jesu li po tebi andjeli ,heruvimi,serafimi i t.d. nastali nakon stvaranja iz 1 Mojs.1 ??
Daj se molim te fokusiraj,nemoj snizavati nivo diskusije.
Kosmicki prostor kojeg Pismo naziva NEBO jeste ambijentalna sredina van ljudskih pojimanja prostora i upravo je to nebo bilo stvoreno u tom pocetku koji se definitivno ne poklapa sa stvaranjem zivota na ovu planetu...ocito je to bilp mnogo ranije a kada tacno ne znamo i ne mozemo znati.
Dakle u pomenutom izvestaju nemamo nikakve podatke koje bi nam dale za prava zakljuciti da je u tom pocetku bilo stvoreno bilo koje stvorenje.
E sad dosli smo do tacke sa koje nema povratka - ako li postoje neka dva pocetka ( oni iz Jov.1 i 1 Mojs.1 ) onda je tvoja obaveza da nam pojasnis gde su prebivala ta nebeska bica pre postanka neba ?
Dozvoli mi da te potsetim da formulacija "nebeska bica"jeste isto sto i "bica sa neba"ili jos preciznije - to je forma izrazavanja u Bibliji kada je rec recimo o andjelima.
Evo dokaza:

Gal.1,8:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!..."

...dakle ako su andjeli stvoreni pre neba,odakle bi onda ti andjeli trebali biti u tom vremenskom razdoblju - ANDJELI S.....odakle !???

Bog je stariji od svega.
Jako logicno jer je Stvoritelj,jel tako ?

Može biti neki ambijent u kom oni prebivaju ...

E to,to,to te pitam - koji je taj ambijnat,kako ga naziva Pismo...?
Ja smatram da je to nebo i za to imamo dokaze koje sam vec dao .

ali Biblija o tom ambijentu ništa ne govori.
Kako bre nista ne govori,deaj molim te procitaj bar jos jednom tekst kojeg sam dao i nadam se da ces videti da je taj prostor nazvan NEBO !!!

To je moje lično mišljenje.
Slazem se,to jeste tvoje licno misljenje koje je ,bar po meni,ujedno pogresno...
Da probas razmisliti jos jednom pre nego sto poentiram sa konkretnim zakljucckom u vezi pomenutog pocetka ...!???

Poslednja izmena:
zao mi je u Bibliji nema bogocoveka to je izmisljotina i laz
jel kapiras to
Dalje Isus je duhovno bice nije covek
vec Bozji Sin
Od Boga je rodjen stvoren kao Bozji Sin

ne proizilazi da je bog jer sve sto je stvoreno Bog stvara pa sve nije bog
dakle pokusaj to da razumes
Jedan je Bog a sve sto stvara su stvorenja

ne kapiras prirodu Boga
Rodjen od žene ko i svaki drugi covjek.
A Najveći od žene rodjen je Jovan po rečima njegovog učenika Isusa.
Jovan nije sebe drzao Ilijom.

Znaš kako? Možda to ne piše ali je logički zaključak. Od sad će mi to biti argument za bilo šta.
ima nas vernika raznih. pa neko sluša šta mu verski poglavari kažu (autoriteti), neko samovoljno veruje da je "tako" a neko veruje zato što sve preispituje.
evo npr mene
kaže pravoslavlje isus je bogočovek, to sam saznao kada sam pitao zašto sveštenik u jednojj ruci drži tri sveće u drugoj dve. objasni mi iguman, tri označava svetu trojicu a dve, dve prirode hrista. kakve prirode, božija i ljudska. reko nešto kao bogočovek, ne kao već jeste bogočovek.
prost logični zaključak. tada nisam ni video bibliju.
e ako hoćeš da pobiješ prostu logiku onda moraš da ideš nekim putem okolo naokolo da bi me ubedio da to nije logično što je silovanje proste logike tj pravi te budalom ko što je taj koji te ubeđuje da nije bogočovek, budala.
zaključak, budi budala za sebe ne prenosi svoju budalost na druge. :D

..dobro sto me potseti,jel si nasao konkretnog eksplicitnog dokaza da je Bog stvorio limuna i tresnje a u vezi kojeg ti nece trebati mehanizam robiveka ( ono da donosis logicke zakljuccke a na osnovu realnih i osnovanih cinjenica) ? :mazi:
А јеси ти нашао конкретан стих да је Мојсије васкрсао или је ипак оно што Елена каже изнад текстова Св. Писма?

А јеси ти нашао конкретан стих да је Мојсије васкрсао или је ипак оно што Елена каже изнад текстова Св. Писма?
Jesam bato,dao ti ga vec - to je onaj koji nam pokazuje da je Mojsije vodio razgovor sa Isusom u drustvu Ilije i tog su razgovora slusali i drugi zivi svedoci sa zemlje...
Dakle to je eksplicitan dokaz da je Mojsije ziv !!!

...e sad ako hoces logicko razmisljanje na osnovu Pisma onda idemo sa onim da mrtvi ne znaju nista , da nemaju udela u nicemu sto se zbiva pod suncem,da se je Mosjije pojavio u istom formatu kao sto se javio i Ilija a zivi se ne manifestuju jedanko sa mrtvima i t.d.

Jesam bato,dao ti ga vec - to je onaj koji nam pokazuje da je Mojsije vodio razgovor sa Isusom u drustvu Ilije i tog su razgovora slusali i drugi zivi svedoci sa zemlje...
Dakle to je eksplicitan dokaz da je Mojsije ziv !!!

...e sad ako hoces logicko razmisljanje na osnovu Pisma onda idemo sa onim da mrtvi ne znaju nista , da nemaju udela u nicemu sto se zbiva pod suncem,da se je Mosjije pojavio u istom formatu kao sto se javio i Ilija a zivi se ne manifestuju jedanko sa mrtvima i t.d.
Значи немаш стих већ мантраш?

Значи немаш стих већ мантраш?
Ma dao ti...evo ga opet:

Mat.17,1-4:
"...I poslije šest dana uze Isus Petra i Jakova i Jovana brata njegova, i izvede ih na goru visoku same.
I preobrazi se pred njima, i zasja se lice njegovo kao sunce a haljine njegove postadoše bijele kao svijet.
I gle, ukazaše im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu.
A Petar odgovarajući reče Isusu: Gospode! dobro nam je ovdje biti; ako hoćeš da načinimo ovdje tri sjenice: tebi jednu, a Mojsiju jednu, a jednu Iliji..."

Ajde sad ti nam daj citata o limunu i tresnje pa da vidimo jesu li to iste kategorije dokaza.
Dakle ?

Ma dao ti...evo ga opet:

Mat.17,1-4:
"...I poslije šest dana uze Isus Petra i Jakova i Jovana brata njegova, i izvede ih na goru visoku same.
I preobrazi se pred njima, i zasja se lice njegovo kao sunce a haljine njegove postadoše bijele kao svijet.
I gle, ukazaše im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu.
A Petar odgovarajući reče Isusu: Gospode! dobro nam je ovdje biti; ako hoćeš da načinimo ovdje tri sjenice: tebi jednu, a Mojsiju jednu, a jednu Iliji..."

Ajde sad ti nam daj citata o limunu i tresnje pa da vidimo jesu li to iste kategorije dokaza.
Dakle ?
I da rezimiramo. Kad ti od drugih tražiš da opravdaju svoje učenje tj. Elenino jer ti svog učenja kontra njenog nemaš onda moraš dobiti jasne i precizne stihove ali kad ti opravdavaš onda može i drugačije.

Back