CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 8.201
Baš tako, Jehovu smo upoznali preko njegovog Sina Isusa Hrista.Нема шта да чекамо Оца пошто Њега искључиво преко Сина спознајемо.
Ne moraš mi objašnjavati šta piše. Vidim i sam.Постоји граматичко правило у грчком које каже да када су две личне именице у једнини и у истом падежу (Θεοῦ - Бога и Χριστοῦ - Спаса, генитив) повезане везником ,,и“ (καὶ), а само прва именица има модификујући члан (τοῦ), а друга именица не, то увек значи да се обе именице једнолично односе на исту особу. Ово правило је без видљивих изузетака у целом Новом завету, тако да нема никакве сумње да се у оба стиха говори о једној особи - Богу и Спаситељу Исусу Христу.
Čekamo Boga Jehovu I njegovog Sina Isusa Hrista..
Gde sam ga unizio?Поново нешто што ти тврдиш и што никога не занима. Пише онако како пише. Ко си бре ти да одређујеш шта Бог може, а шта не може? Одакле ти ауторитет да Христа унизиш на некакво ,,ниже биће", а Богу одредиш шта је за Њега немогуће?
Možeš li da mi pokažeš to mesto?
BOG JE GLAVA HRISTU...
Jel' ovo?
Naravno da njegov Bog nije Hrist, već Otac Jehova.Шта си објашњавао, да Тома Исусу говори да је Јехова? Зашто би то радио? Где је ту логика? Ово прво је логично и разумљиво, ово друго тотална бесмислица. Како може уопште да има смисла да се Исусу обраћа речима ,,Бог мој" ако Исус није његов Бог?
To sam više puta objašnjavao.
Ako nema savetnika zašto Hrist ne može da odlučuje gde će ko da sedi?И шта си сад овим ново рекао? Ништа. Шта си оповргао? Ништа. Хваташ се за форму и игноришеш суштину, по педесети пут. Како до сад све време се тврди да није бог, а сад неким чудом одједном може да буде и бог и моћни бог и силни бог, само не може свемогући.
Опет те питам, одакле ти право да створење проглашаваш за бога? Знаш ли какво је то светогрђе? Даље, како то може Исус да буде Отац вечни ако није Бог него створење, ниже биће, архангел? Одакле му име Имануил, које дословно у преводу с хебрејског значи ,,Бог с нама"? Какав Саветник кад се Бог ни са ким не саветује?
Zašto ne zna kada će sudnji dan?
Zašto mu Jehova daje otkrivenje?
Sve ovo govori mnogo mnogo drugačije od tvojih reči...