Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto namjerno citiraš samo dio a ne cijeli pasus gdje se na kraju knez ovog svijeta identifikuje kao satana?
dodao sam i ostatak gde kaze da je on postao knezom ovoga sveta, kao ljudi krivi, tako 'teli
Zaista jeste osuda Hrista najveći grijeh u istoriji.
ali on tumaci jevandjelje o svetom duhu koji kara svet jer svet ne prihavata da je knez ovoga sveta osudjen, Hristove reci u momentu kada jos nije raspet, pre raspeca
Kako je moguće da ava Justin jako dobro zna da je knez ovog svijeta satana svega nekoliko poglavlja unazad a odjednom tu zaboravlja? Ima li ti to ikakvog smisla?
pa nema, zato se ja i cudim? ali jos gore je lukavstvo sa velikm K i malim k, kao da su 2 kneza, a znamo da je Hristos car, moze da bude veliki knez samo kod sekte kojima je Mihajlo, veliki knez - onda si ti njihov clan sa dva K, i ti i justin, jer nigde Hristos nije samo KNEZ
Ima li smisla da ava Justin kaže da će Duh pokarati svijet za grijeh osude Hrista
Nemoj meni da verujes, ali sv. Zlatousti tako ne tumaci. Sveti Duh kara svet koji ne veruje da je knez ovoga sveta vec osudjen, vec ga ocekuje u liku antihrista, ili djavola koji zlotvori, ubija itd, svet ne veruje Hristu da mu se dade sva vlast na nebu i na zemlji, vec veruje laznom otkrivenju da se djavolu daje vlast - nisi tamo neki ljudi, nego vi koji uzdizete lazne autoritete; pogledaj kod sv. Zlatoustog, on je ispravno razumeo jevandjelje,a Justin nije

pa kada kaze

sad je sud ovome svetu, sad ce biti izbacen knez ovoga sveta napolje

ti mislis da govori o sebi??? da je Hristos taj KNEZ IZBACENI, i da zato ide sud na ovaj svet?
pa mi smo iskupljeni Njegovom zrtvom, kako mozete da budete u tolikoj zabludi???

još malo vajtovka

Jer reče: doista su Moj narod, sinovi, koji neće iznevjeriti. I bi im Spasitelj. U svakoj tuzi njihovoj On beše tužan, i Anđeo (Isus), koji je pred Njim, spase ih. Ljubavi Svoje radi i milosti Svoje radi On ih izbavi, i podiže ih i nosi ih sve vreme. Ali se odmetaše i žalostiše sveti Duh Njegov; zato im posta neprijatelj, i ratova na njih”

i znaci imamo dva kneza, sa velikim k i malim k? koje je ovo djavolsko lukavstvo?
imas kod sv. Zlatoustog ispravno tumacenje,a ovo je sprdacina ruganje Hristu koji nije nikakav knez, justin hulnik je prosto izopacio jevandjelje, imas kako treba kod Zlatoustog.
Ti si upravo rekao da Hristos, Svemogući Bog, nije nikakav knez. Nemam riječi. Bukvalno nemam riječi.

"Христос се роди, христијани! Мир вам Божији! Да се мирбожимо, говори незлобни народ. Ову реч народ је смислио –Мирбожити се. Диван израз за дивну јеванђељску истину о миру. Јеванђељска је истина о миру, да је прави мир – божански, и од Бога. Мир је небеска стварност, и само с неба може доћи. Ту небеску стварност излевали су на земљу ангели Божији песмом око пећине, у којој се роди Кнез мира." (sv. vladika Nikolaj, Misionarska pisma).

"Бог Моћни, Властодржац, Кнез мира. Јер је с нама Бог." (Časoslov, Veliko povečerje).

30. И гле, два човека говораху с Њим, који беху Мојсије и Илија.

31. Показаше се у слави, и говораху о изласку Његовом који Му је требало свршити у Јерусалиму.

privremeno pušteni iz memorije jahovine :D
Evo kako. Ja ne vjerujem ali tako je. Oni negiraju da su se Mojsije i Ilija zapravo pojavili.
https://wol.jw.org/hr/wol/d/r19/lp-c/2000243?
"Isus je taj događaj nazvao vizijom djelomično zato što Mojsije i Ilija nisu bili doslovno prisutni, jer su već davno prije umrli. Ustvari, samo je Krist bio tamo"

Шта причаш, човече?
Ma ne zna gdje udara. U Pravoslavnoj Crkvi se isti izraz "Danica" ili "Zvijezda Jutarnja" koristi i za satanu i za Hrista. Za satanu u smislu da je on nekada bio anđeo svjelosti Danica/Lucifer ali je pao i pomračio se a za Hrista u smislu da je On zaista naša zvijezda danica koja sija u nama. Ali on ne može shvatiti jednostavni koncept da riječ može imati dva značenja i onda optužuje da mi izjednačavamo Isusa i Satanu.

Ti si upravo rekao da Hristos, Svemogući Bog, nije nikakav knez. Nemam riječi. Bukvalno nemam riječi.

"Христос се роди, христијани! Мир вам Божији! Да се мирбожимо, говори незлобни народ. Ову реч народ је смислио –Мирбожити се. Диван израз за дивну јеванђељску истину о миру. Јеванђељска је истина о миру, да је прави мир – божански, и од Бога. Мир је небеска стварност, и само с неба може доћи. Ту небеску стварност излевали су на земљу ангели Божији песмом око пећине, у којој се роди Кнез мира." (sv. vladika Nikolaj, Misionarska pisma).

"Бог Моћни, Властодржац, Кнез мира. Јер је с нама Бог." (Časoslov, Veliko povečerje).

Evo kako. Ja ne vjerujem ali tako je. Oni negiraju da su se Mojsije i Ilija zapravo pojavili.
https://wol.jw.org/hr/wol/d/r19/lp-c/2000243?
"Isus je taj događaj nazvao vizijom djelomično zato što Mojsije i Ilija nisu bili doslovno prisutni, jer su već davno prije umrli. Ustvari, samo je Krist bio tamo"
cugnuo malo više vina pa se isusu pričinjavalo, pa još čuo neke glasove :D

u toliko glupo objašnjenje ne znam ko može da veruje.

Ma ne zna gdje udara. U Pravoslavnoj Crkvi se isti izraz "Danica" ili "Zvijezda Jutarnja" koristi i za satanu i za Hrista. Za satanu u smislu da je on nekada bio anđeo svjelosti Danica/Lucifer ali je pao i pomračio se a za Hrista u smislu da je On zaista naša zvijezda danica koja sija u nama. Ali on ne može shvatiti jednostavni koncept da riječ može imati dva značenja i onda optužuje da mi izjednačavamo Isusa i Satanu.
Опет тај фамозни Луцифер, кад ће већ једном црква да се дистанцира од те измишљотине која толико конфузије уноси у причу...

U kom smislu izmišljotina?
Знаш ваљда да у Библији не постоји личност с тим именом, него је грешком титула лучоноше, Венере, звезде Данице (luciferus) претворена у лично име (Luciferus) и онда то име приписано палом анђелу, па је то толике конфузије произвело да се касније писало и о изједначавању са сатаном и о томе да то нису исте личности, па и до дана данашњег шира јавност верује да је Луцифер име ђавола који је заправо пали анђео.

U Jevandjelju nije nikakav knez, mi smo zapeli oko tumacenja jevandjelja, kada si se ti pozvao na veliko K i malo k, znaci dva kneza, i to ovoga sveta, samo su se ljudi presli i izabrali pogresnoga; sada skreces na Isaiju
taj koji je zbacen, taj je osudjen i izbacen, samo sto justin to tvrdi za Hrista, a Zlatousti za kneza, pa pnda Justin Hrista naziva knezom - SRAMOTA BRE STA VI I DALJE UCITE djavolskom logikom zamenjivanja licnosti..
Опет тај фамозни Луцифер, кад ће већ једном црква да се дистанцира од те измишљотине која толико конфузије уноси у причу...
ne mogu da se distanciraju jer se drze Kesarijskog Andreja koji Hrista naziva Luciferom, u nasem prevodu Luconosom, koji je prvi sveobuhvatno protumacio knj. Otkrivenja u 6 veku, bolje da nije
mi imamo problem sto se raspece Hristovo koristi za zamenjivanje, pa proizilazi da knez ovoga sveta uopste i nije osuden, jer ako je Hristos, onda knez nije.
To nerazumevanje, ta Justinova prelascenost, gde on kneza ovoga sveta poistovecuje sa Spasiteljem [nerazumevanjem jevandjelja, fals logikom], a vase i njegovo ignorisanje svetog Jovana Zlatoustog, to vam nece dobra doneti. Bolje se pokajte.
Takodje, ja sam postepeno dosao do toga da se zamenjuje Hristos sa necastivim, prvo sam video kod Kesarijskog za Lucifera. Postaje vam praksa da Spasitelja zamenjujete sa djavolom. ZASTO TO CINITE??

Шта причаш, човече?
jel vidis da se luconosama. luciferima nazivaju svi sveti, i Hristos? satanizam se ukorenio medju hriscane JER SU LAZNI.

ne mogu da se distanciraju jer se drze Kesarijskog Andreja koji Hrista naziva Luciferom, u nasem prevodu Luconosom, koji je prvi sveobuhvatno protumacio knj. Otkrivenja u 6 veku, bolje da nije

2; 28 – 29 – и даћу му звезду јутарњу. Ко има ухо нека чује шта Дух говори црквама.

Јутарњом звездом назива се или онај о коме говори пророк Исаија: Како паде с неба, лучоношо (ο εωσφορος), звездо јутарња (Ис. 14; 12) уз обећање да ће, уништен, бити положен под ноге верних (Лк. 10; 18-19), или пак даница (лучоноша, грч. φωσφορον) споменута код блаженог Петра, која јасно блиста у срцима верних (2. Петр. 1:19). односно просветљење Христово. Лучоношама (звездама даницама) се називају и Јован Крститељ и Илија Тесвићанин – један као један као Претеча првог изласка (истока, освита, ανατολη) Сунца правде, а други као претходник Његовог Другог доласка. Ми верујемо да ће њихови заједничари бити и победници над ђаволом. Нема ничега изненађујућег у томе што се истим називом означавају појмови толико супротни један другом
ISAIJA:

eto, za njih je Hristos lucifer i knez ovoga sveta, ali za svetog Zlatoustog nije, kao i mnoge - sve koji su odbacivali lazno otkrivenje

u odbranu laznog otkrivenja zovu Hrista luciferom i knezom ovoga sveta

Poslednja izmena:
Знам добро о чему је реч, не треба ми објашњење.
pa zasto me pitas onda
Шта причаш, човече?
Нема ничега изненађујућег у томе што се истим називом означавају појмови толико супротни један другом
lucifer je lucifer, ali luciferi su i masa svetih, po kesarijskom, i trazi da u tome ne nalazite nista cudno
knez ovoga sveta je djavo, ali to zato sto su ljudi pogresili,a knez ovoga sveta je za avvu justina i Hristos, to kao nije greska
kada si skroman samo se pohvali bezumljem, kaze @Maki! pozivajuci se na 2. Kor,11-13
kada si iskusavan samo reci demonu da si sarlatan - deluje, isto tvrdi maki za pajsija

nego, jel vi sve ovo ozbiljno tvrdite i verujete?

Зато што сам мислио да и ти заговараш то да је Луцифер име ђавола, па онда да изједначаваш Исуса и ђавола.
pa zbog fiks ideja sam te i ignorisao... eto ti andrej kesarijski, on istom pojmom izjednacava, a setio se i justin kneza ovoga sveta, kaze @Maki! da sam prevideo malo k-knez, i veliko K-Knez, u Justinovom tumacenju, a to znaci da nemamo jednog nego dva kneza, samo to niko drugiu ne vidi u jevandjlju koje se tumaci

jedna rec dva znacenja, ali suprotna? Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo [OTK. 15,6 i 8], koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkoga slatko, a od slatkoga gorko (ISAIJA 5,20).
zahvaljujuci andreju kesarijskom ste uveli tu ludost, hulu, ruganje, da su masa svetih Luciferi, i sam Hristos
a sada zahvaljujuci justinu knez ovoga sveta vam je i Hristos pored djavola
apostol Pavle je lukavi, bezuman, prevarom zadobija - opet sve djavolski atributi
demoni se odbijaju skromnim sarlatanstvom, po pajsiju
itd
cugnuo malo više vina pa se isusu pričinjavalo, pa još čuo neke glasove :D

u toliko glupo objašnjenje ne znam ko može da veruje.
pijani su oni,a ne ja, i to ne od vina... ni ja nemam vina

sve su ovo plodovi laznog proroka, lazne apokalipse

Isaija 29,9 Stanite i čudite se; vapijte i vičite: pijani su, ali ne od vina; posrću, ali ne od silovita pića.
Isaija 29,10 Jer je Gospod izlio na vas duh tvrdoga sna i zatvorio vam oči, oslijepio proroke i vidioce, glavare vaše.
Isaija 29,11 I svaka utvara biće vam kao riječi u zapečaćenoj knjizi, koju dadu čovjeku koji zna čitati govoreći: čitaj to; a on reče: ne mogu, jer je zapečaćeno.

zapeceno? pa, da, opet lazno otkrivenje zabranjeno da se cita na sluzbi, u Crkvi, na liturgiji

Otkrivenje 10. poglavlje - Biblija govori...
I kad ispustiše sedam gromova glasove svoje, htjedoh ja da pišem; i začuh glas s neba, koji je govorio: "Zapečati, što objaviše sedam gromova! I to ne piši!".

ostavi nestio i za onog moronija, da imaju i oni svoje lagarije

Poslednja izmena:
Знаш ваљда да у Библији не постоји личност с тим именом, него је грешком титула лучоноше, Венере, звезде Данице (luciferus) претворена у лично име (Luciferus) и онда то име приписано палом анђелу, па је то толике конфузије произвело да се касније писало и о изједначавању са сатаном и о томе да то нису исте личности, па и до дана данашњег шира јавност верује да је Луцифер име ђавола који је заправо пали анђео.
Pa satana je nekad i bio lučonoša. Zato je legitimno koristiti i ime Lucifer za njega. To je samo latinski prevod grčke riječi eophoros.

U Jevandjelju nije nikakav knez, mi smo zapeli oko tumacenja jevandjelja, kada si se ti pozvao na veliko K i malo k, znaci dva kneza, i to ovoga sveta, samo su se ljudi presli i izabrali pogresnoga; sada skreces na Isaiju
Jesi tvrdio da Hristos nije nikakav knez? Eto dobio si dokaz da jeste.

jedna rec dva znacenja, ali suprotna? Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo [OTK. 15,6 i 8], koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkoga slatko, a od slatkoga gorko (ISAIJA 5,20).
zahvaljujuci andreju kesarijskom ste uveli tu ludost, hulu, ruganje, da su masa svetih Luciferi, i sam Hristos
a sada zahvaljujuci justinu knez ovoga sveta vam je i Hristos pored djavola
apostol Pavle je lukavi, bezuman, prevarom zadobija - opet sve djavolski atributi
demoni se odbijaju skromnim sarlatanstvom, po pajsiju
itd
Jesi ti svjestan da i bez Otkrivenja imamo da se i Hristos i satanan nazivaju Danicom? Ili je i to plagijat.

Isaija 29,9 Stanite i čudite se; vapijte i vičite: pijani su, ali ne od vina; posrću, ali ne od silovita pića.

Isaija 29,10 Jer je Gospod izlio na vas duh tvrdoga sna i zatvorio vam oči, oslijepio proroke i vidioce, glavare vaše.
Isaija 29,11 I svaka utvara biće vam kao riječi u zapečaćenoj knjizi, koju dadu čovjeku koji zna čitati govoreći: čitaj to; a on reče: ne mogu, jer je zapečaćeno.
Eto te sad baš kao muslimani. I oni taj stih uzimaju kao dokaz da je prorokovan Muhamed. Ako malo pročitaš vidjećeš da tu zapravo nema nikakve zapečaćene knjige već se tako poredi Gospodnja kazna.

zapeceno? pa, da, opet lazno otkrivenje zabranjeno da se cita na sluzbi, u Crkvi, na liturgiji
A čita se drugdje. Samo se sramotiš ovim pričama.

Ту Исаија говори о вавилонском цару, не о ђаволу:
Тада ћеш изводити ову причу о цару вавилонском и рећи ћеш: Како неста настојника, неста данка?

Подругљиво прориче његов пад с висина на које се самостално уздизао у својој гордости:
А говорио си у срцу свом: Изаћи ћу на небо, више звезда Божјих подигнућу престо свој, и сешћу на гори зборној на страни северној;
Изаћи ћу у висине над облаке, изједначићу се с Вишњим.

Обећава му казну Божју:
Сви цареви народни, свиколики, леже славно, сваки у својој кући.
А ти се избаци из гроба свог, као гадна грана, као хаљина побијених, мачем пободених, који силазе у јаму камену, као погажен стрв.
Нећеш се здружити с њима погребом, јер си земљу своју затро, народ си свој убио; неће се спомињати семе зликовачко док је века.
Приправите покољ синовима његовим за безакоње отаца њихових да се не подигну и не наследе земљу и не напуне васиљену градовима.
Јер ћу устати на њих, говори Господ над војскама, и затрћу име Вавилону и остатак, и сина и унука, говори Господ.

Обећава му казну Божју:
Сви цареви народни, свиколики, леже славно, сваки у својој кући.
А ти се избаци из гроба свог, као гадна грана, као хаљина побијених, мачем пободених, који силазе у јаму камену, као погажен стрв.
Нећеш се здружити с њима погребом, јер си земљу своју затро, народ си свој убио; неће се спомињати семе зликовачко док је века.
Приправите покољ синовима његовим за безакоње отаца њихових да се не подигну и не наследе земљу и не напуне васиљену градовима.
Јер ћу устати на њих, говори Господ над војскама, и затрћу име Вавилону и остатак, и сина и унука, говори Господ.

Ovo je baš zanimljivo.. :think: Imali su u planu da nasele druge planete?

Back