Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
iskusava ga demon, a on se brani odgovarajuci mu da je sarlatan, kao nemoj mene, kme-kme, ja sam samo sarlatan, glumim hriscanina.

umesto da mu kaze, idi od mene sotono! on mu se lukavo uvlaci kao poslednji korumpirani politicar - dno, sramota, bruka.
Naravno da ga je otjerao od sebe i da mu je to rekao ali je prikazao visok nivo skromnosti kad ga je demon uporedio sa Hristom.

ne govori ni jedno, ni drugo, vec kada kaze POSREDNIK covek Isus, misli na ovozemaljsku misiju, COVEKA, a protiv nekog andjeoskog posrednistva kasnije kada se vazneo; protiv andjeoskog posrednistva govori Pavle i drugde.
Vas dvoje oboje jednako gresite, kljucna rec je covek, tj. istorijski Isus, a ne neki pseudohrist koji salje nekog andjela morona nekom smitu ili laznom proroku apokalipse, ko zna kad, na kraju prvog ili bilo kog veka..
A to ti je rekao ko? :kafa:

jeste duhovit je nema pojma Bibliju pa lupa :aha:
ma ni on ni vi nemate problem sa biblijom, tj. ne bi ga imali da vas ne varaju lazni autoriteti
njegovi se ponizavaju pred demonima, i varaju demone, ispadajuci gori od njih,
a vasi se hvale demonima imena moroni

i vi i on, oni, kada bi mogli makar za momenat da zanemarite vase lazne autoritete, onda bi bilo nade za sve vas, a ovako jako tesko, zarobljeni ste svako u svojoj danasnjoj strukturi hijerarhijskoj, ne smete bre da postavite pitanje koje dovodi u pitanje autoritet, a meni ne verjete da sledite svi za laznim autoritetima,

ma ni on ni vi nemate problem sa biblijom, tj. ne bi ga imali da vas ne varaju lazni autoriteti
njegovi se ponizavaju pred demonima, i varaju demone, ispadajuci gori od njih,
a vasi se hvale demonima imena moroni

i vi i on, oni, kada bi mogli makar za momenat da zanemarite vase lazne autoritete, onda bi bilo nade za sve vas, a ovako jako tesko, zarobljeni ste svako u svojoj danasnjoj strukturi hijerarhijskoj, ne smete bre da postavite pitanje koje dovodi u pitanje autoritet, a meni ne verjete da sledite svi za laznim autoritetima,
Lažni pravoslavče počni čitati sv. Jovana Zlatoustog na kojeg se stalno pozivaš. Moje tumačenje tog stiha potiče od njega.

Naravno da ga je otjerao od sebe i da mu je to rekao ali je prikazao visok nivo skromnosti kad ga je demon uporedio sa Hristom.
pa, to nisi rekao da ga je demon uporedio sa Hristom, ali opet ako kaze da je sarlatan, a ne kaze da je samo hriscanin, sledbenik Hrista, sta to znaci? podilazi bre i slihta se demonu, odrice se sa recju "sarlatan" samoga Hrista, eto ti.
A to ti je rekao ko? :kafa:
da misli na ovozemaljsku misiju, coveka Isusa? pa zar bi rekao "covek", a ne Gospod Bog ili slicno? pa, i pise ti odmah ispod da na nju misli ako kaze da dade sebe tada, da je to njegovo vreme, a ne neko kasnije kada se vazneo ili slicno, pa ce da posreduje andjelom onda. Tda je posredovao otkupom, kada [pre]dade sebe itd, kada bi ucitelj apostolima, koje naziva ucenicima, cak prijateljima, a ne slugama kako tvrdi lazno otkrivenje itd

1. Timotiju 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,
1. Timotiju 2,6 Koji sebe dade u otkup za sve, za svjedočanstvo u svoje vrijeme,

Lažni pravoslavče počni čitati sv. Jovana Zlatoustog na kojeg se stalno pozivaš. Moje tumačenje tog stiha potiče od njega.
nadji deo o knezu ovoga sveta pa ces videti kako zna Zlatousti, i potpuno suprotno tumaci od avve Jusitna koji huli da je taj OSUDJENI knez Hristos... i to smo imali ovde, dakako nego da sam ga citao, citirao.

to tvoje tumacenje samo postavi dokaz, znamo da znas da izmastas svasta, a ja sam objasnio lako i razumljivo, ne kazes gde ja gresim, ne znas iz glave, jer si kao arijana aeternum nabedjen samo da znas, glumis skromno...

pa, to nisi rekao da ga je demon uporedio sa Hristom, ali opet ako kaze da je sarlatan, a ne kaze da je samo hriscanin, sledbenik Hrista, sta toi znaci? podilazi bre i slihta se demonu, odrice se sa recju "sarlatan" samoga Hrista, eto ti.
Ne, to znači da je skroman i da ne želi da se stavlja u istu rečenicu sa Svojim Gospodom osim kao Njegov vjerni ugodnik i podvižnik. To je isto i sv. ap. Pavle radio.

da misli na ovozemaljsku misiju, coveka Isusa? pa zar bi rekao "covek", a ne Gospod Bog ili slicno? pa, i pise ti odmah ispod da na nju misli ako kaze da dade sebe tada, da je to njegovo vreme, a ne neko kasnije kada se vazneo ili slicno, pa ce da posreduje andjelom onda. Tda je posredovao otkupom, kada [pre]dade sebe itd, kada bi ucitelj apostolima, koje naziva ucenicima, cak prijateljima, a ne slugama kako tvrdi lazno otkrivenje itd

1. Timotiju 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,
1. Timotiju 2,6 Koji sebe dade u otkup za sve, za svjedočanstvo u svoje vrijeme,
Pa i smrt na krstu je igrala ključnu ulogu u pomirenju čovjeka i Boga a to je osnova Hristovog posredništva. Da ponovo spoji čovječanstvo i božanstvo.

nadji deo o knezu ovoga sveta pa ces videti kako zna Zlatousti, i potpuno suprotno tumaci od avve Jusitna koji huli da je knez Hristos... i to smo imali ovde, dakako nego da sam ga citao.
Zašto onda ne slijediš njegova tumačenja već na svoju ruku tumačiš Pismo?

Ne, to znači da je skroman i da ne želi da se stavlja u istu rečenicu sa Svojim Gospodom osim kao Njegov vjerni ugodnik i podvižnik. To je isto i sv. ap. Pavle radio.
aha, on je sarlatan u odnosu na Gospoda, i tako se pravda demonu, podilazi mu
a Pavle je lukav, prevarom zadobija, i tako se pravda pred Korincanima, podilazi im

ti vec odlicno znas sta ja mislim - za gazenje, samo sto Pavle to nije pisao nego se neko u njegovo ime hvalio bezumljem, bukvalno rec bezumlje nije vadio iz usta u ta poslednja 3 poglavlja. 2 Korincanima, plus se hvalio lukavstvom [djavo je lukavi], plus se hvalio prevarom itd - to prosto nije on pisao, podmetacina, i to lukava, prevarna, bezumna podmetacina.

Zašto onda ne slijediš njegova tumačenja već na svoju ruku tumačiš Pismo?
pa sledim samo ti mastas da citira lazno otkrivenje,a ono danilo, tako da sada cekam dokaz tvoj, pa da vidimo
i onda dodje avva justin i kaze da je to Hristos osudjen i isteran, da je On spasitelj taj knez ovoga sveta, i to u obe glave, dva puta, nasuprot jevandjelju, zdrvaom razumu i svetom Jovanu Zlatoustom [vidi iznd english]

simptomaticno da je kesarijski imao to uzimanje titule/pojma lucifera od lucifera, a za Hrista
ovde imamo uzimanje titule kneza ovoga sveta isto za Hrista
odakle vama to bezumlje zna se - stitite lazno otkrivenje, a drugih motiva nemate!

lepo pise da Je knez ovoga sveta osudjen, i tumacenje da su ljudi osudili toga kneza - SPASITELJA.
VERBALNOM vratolomijom ti pokusavas da kazes da je HRISTOS ZAUZEO SATANINU ''ULOGU'' kneza ovoga sveta, ILI DA JE CAK UMESTO SATANE POSTAO KNEZ OVOGA SVETA [A TO JE GRDNO DA GRDNIJE NE MOZE BITI, tako da Joca sa njegivim mesanjem uloga Oca i Sina, izgleda bezazlen, u poredjenju sa ovim satanizmom sto ti zagovaras, ne prestajuci da kleveces i izmisljas]
evo ti Zlatousti, pa vidi sta je avva hulio ko je knez ovoga sveta, a sta kaze sv. Zlatousti, ko je?
Hrizostom - Zlatousti - HOMILIJE? mnogo se bre pravis naivan. Evo opet
REDOM, SAD CES DA PADNES NA ENGLESKOM, PA CES DA TVRDIS DA JA NE ZNAM ENGLESKI, PA...
https://www.biblestudytools.com/his...rysostom/homilies-on-john/homily-lxxviii.html
Ver. 11. "Of judgment, because the prince of this world is judged."

Here again He mooteth the argument concerning righteousness, that He had overthrown His opponent. Now had He been a sinner, He could not have overthrown him; a thing which not even any just man had been strong enough to do. "But that he hath been condemned through Me, they shall know who trample on him hereafter, and who clearly know My Resurrection, which is the mark of Him who condemneth him. For he was not able to hold Me. And whereas they said that I had a devil, and that I was a deceiver, these things also shall hereafter appear to be false;(10) for I could not have prevailed against him, had I been subject to sin; but now he is condemned and cast out."

Poslednja izmena:
aha, on je sarlatan u odnosu na Gospoda, i tako se pravda demonu, podilazi mu
a Pavle je lukav, prevarom zadobija, i tako se pravda pred Korincanima, podilazi im
Da, mi smo svi prašina pred Hristom. Grešni crvi, bijedni i slabi.. Sv. vladika Nikolaj u Ljubostinjskom stoslovu to i kaže. Mi trebamo da od crkva postane bogovi po blagodati. A to se ne postiže gordošću i samoljubljem. Već krotkošću, smjernošću i poniznošću. Zlatousti kaže "Ко се пред Богом правда, нечист је, па макар био светији од свију људи; напротив, ко сматра себе за посљедњега међу свима, тај постаје праведник." sv. Jefrem Sirin "Желиш ли да будеш велики? – Буди мањи од свију", sv. Isak Sirin "Умањуј себе у свему пред свима људима и бићеш узвишен пред кнезовима овога вијека" a sv. Dimitrije Rostovski "Најбоља је мјера смјерности – сматрати себе рђавијим од свију твари".

To je hrišćanska krotkost. Tako se demoni poražavaju

ti vec odlicno znas sta ja mislim - za gazenje, samo sto Pavle to nije pisao nego se neko u njegovo ime hvalio bezumljem, bukvalno rec bezumlje nije vadio iz usta u ta poslednja 3 poglavlja. 2 Korincanima, plus se hvalio lukavstvom [djavo je lukavi], plus se hvalio prevarom itd - to prosto nije on pisao, podmetacina, i to lukava, prevarna, bezumna podmetacina.
Ti si gori od sekularnih istoričara protivnika Crkve. Čak i oni prihvataju da je to Pavle napisao.

pa sledim samo ti mastas da citira lazno otkrivenje,a ono danilo, tako da sada cekam dokaz tvoj, pa da vidimo
Interesantno da ga slijediš samo kad po tebi ide niz vodu tvojoj suludoj vendeti protiv Otkrivenja a u svemu ostalom ga odbacuješ i umjesto da slušaš njegove riječi koje ti prenosim ti mantraš o nekakvom anđelskom posredništvu.

evo ti Zlatousti, pa vidi sta je avva hulio ko je knez ovoga sveta, a sta kaze sv. Zlatousti, ko je?
Kvaziproroče, evo citiraću ti avu Justina.
"„Кнез овога света“ влада у овом свету грехом и смрћу. Богочовек је као човек, и прави човек у овоме свету, и на њега насрће „кнез овога света“ – ђаво, тражећи и у њему своје, тј. грех, и у греху смртност и трулежност." (Tumačenje Jevanđelja po Jovanu).

"Главни, врховни дух зла назива се у Светом Писму: Сатана (јеврејски: satan = противник, обмањивач)[1], ђаво (διάβολος = клеветник[2], опадач), Велзевул,[3] Велијар,[4] кнез власти ваздушне,[5] кнез овога света,[6] кнез ђаволски,[7] кушач,[8] Деница (ό ‘Εωσφόρος = Lucifer),[9] Авадон,[10] а остали зли дуси називају се: нечисти духови,[11] духови зла, зли духови,[12] беси, демони,[13] анђели Сатане.[14]" (Dogmatika).

A sad prestani huliti na jednog od najvećih srpskih bogoslova, pogotovo u novije vrijeme.

Da, mi smo svi prašina pred Hristom
pajsije je tada bio pred demonom, sam si napisao da ga je tada demon iskusavao, a sada se sluzis lukavstvom i prevarom
ja adam sam prasina, od praha, a on je rekao da je sarlatan, ti si svedok, da te citiram opet?
Умањуј себе у свему пред свима људима
pajsije je pred demonom, iskusava ga, da citiram opet sta ti navede?

pajsije je tada bio pred demonom, sam si napisao da ga je tada demon iskusavao, a sada se sluzis lukavstvom i prevarom
I šta to mijenja? Demon ga je iskušavao i pokušao privući na tamnu stranu povlađujući mu govoreći kako je dao bolji odgovor od Hrista. Svetitelj odgovara onako kako svaki hrišćanin treba, krotko i ponizno. Više ćeš poniziti demona ako ga poraziš takvom krotošću nego na bilo koji drugi način.

A Perica je i @Dejan_011 ... svestran neki i sveprisutan forumas :think:
Не измишљај, немам ја везе с Дејаном, ни не познајемо се. Вама с Теорија завере су сви неистомишљеници иста особа, не можете да се помирите с чињеницом да сте у мањини, па већину умањујете.

Back