dodao sam i ostatak gde kaze da je on postao knezom ovoga sveta, kao ljudi krivi, tako 'teliZašto namjerno citiraš samo dio a ne cijeli pasus gdje se na kraju knez ovog svijeta identifikuje kao satana?
ali on tumaci jevandjelje o svetom duhu koji kara svet jer svet ne prihavata da je knez ovoga sveta osudjen, Hristove reci u momentu kada jos nije raspet, pre raspecaZaista jeste osuda Hrista najveći grijeh u istoriji.
pa nema, zato se ja i cudim? ali jos gore je lukavstvo sa velikm K i malim k, kao da su 2 kneza, a znamo da je Hristos car, moze da bude veliki knez samo kod sekte kojima je Mihajlo, veliki knez - onda si ti njihov clan sa dva K, i ti i justin, jer nigde Hristos nije samo KNEZKako je moguće da ava Justin jako dobro zna da je knez ovog svijeta satana svega nekoliko poglavlja unazad a odjednom tu zaboravlja? Ima li ti to ikakvog smisla?
Nemoj meni da verujes, ali sv. Zlatousti tako ne tumaci. Sveti Duh kara svet koji ne veruje da je knez ovoga sveta vec osudjen, vec ga ocekuje u liku antihrista, ili djavola koji zlotvori, ubija itd, svet ne veruje Hristu da mu se dade sva vlast na nebu i na zemlji, vec veruje laznom otkrivenju da se djavolu daje vlast - nisi tamo neki ljudi, nego vi koji uzdizete lazne autoritete; pogledaj kod sv. Zlatoustog, on je ispravno razumeo jevandjelje,a Justin nijeIma li smisla da ava Justin kaže da će Duh pokarati svijet za grijeh osude Hrista
pa kada kaze
sad je sud ovome svetu, sad ce biti izbacen knez ovoga sveta napolje
ti mislis da govori o sebi??? da je Hristos taj KNEZ IZBACENI, i da zato ide sud na ovaj svet?
pa mi smo iskupljeni Njegovom zrtvom, kako mozete da budete u tolikoj zabludi???
Imali su u planu da nasele druge planete?