Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Huliš na Jehovu, time što ga negiraš.

Za tebe ne postoji. Je'l da?
Naravno da postoji. Jehova/Jahve je Bog.

lepo nemas
nama je Biblija merilo a ne mozes protiv Biblije
mi sledimo Boga Bozju rec a ti ljude i ljudske dogme koje nemaju veze sa Biblijom
a samo Biblija - Bozje rec je istina
Hoćeš da ti citiram Russella koji kaže da ko dva mjeseca samostalno proučava Bibliju nakon 10 godina u organizaciji otpada od vaše istine? Toliko o tome. :maramica:

a ti razum koristiš da bi nerazmišljao nego verovao nekakvom vodećem
telu američanskom.. eeee..
Ponovo pokazuješ svoje maloumlje...
Ako nije maloumlje, onda si tu da pljuneš.

Ako ni to nije...već hoćeš istinu ili neistinu da isteraš...onda hajde.

Šta JS rade protivno Svetom Pismu...?

Samo jednu stvar mi reci, pa da konačno vidimo gde je istina a gde laž!

Naravno da postoji. Jehova/Jahve je Bog.

Hoćeš da ti citiram Russella
Rasel je jedinka izucavalac Biblije i sve Biblijske nauke su ok
dakle ti izmisljas
a mine sledimo Rasela niti bilo kog coveka nego Boga
a Rasel nije nikada otpao od istine bio je uz Boga i Bozj urec
a ti sledis ljude i njhivove filozofije umesto istine
dakle u lazima si

Ponovo pokazuješ svoje maloumlje...
Ako nije maloumlje, onda si tu da pljuneš.

Ako ni to nije...već hoćeš istinu ili neistinu da isteraš...onda hajde.

Šta JS rade protivno Svetom Pismu...?

Samo jednu stvar mi reci, pa da konačno vidimo gde je istina a gde laž!
A ti si tu da cveće i leptiriće seješ oko sebe?
Samo sam se našalila na račun Makija koji se tobož protiv jehove
bori. Nemam pojma ni šta pričate, niti ste mi danas interesantni.

Prvo me izvređaš tako što kažeš da ne koristim razum, a kada ti
odgovorim istom merom onda sam ja tu da pljujem.. :lol: cirkus..

A ti si tu da cveće i leptiriće seješ oko sebe?
Samo sam se našalila na račun Makija koji se tobož protiv jehove
bori. Nemam pojma ni šta pričate, niti ste mi danas interesantni.

Prvo me izvređaš tako što kažeš da ne koristim razum, a kada ti
odgovorim istom merom onda sam ja tu da pljujem.. :lol: cirkus..
Ja sam tu da branim istinu i to ću raditi dok sam živ..

Svako ima pravo da veruje šta hoće, niko mu ne brani. Ima pravo i da drugog optuži za laž i manipulaciju....eee ali onda mora to i da dokaže...

Ti uletiš u razgovor...imaš pravo naravno...ali uvek je to neki sarkazam na račun tvojih neistomišljenika.

Hajde da isteramo istinu na videlo...Da kažemo na osnovu nekih argumenata, ovo je istina ovo nije...
Hajde da raskrinkamo JS...Hajde!
Stvarno te pozivam na to. Hajde!

Evo, ti nevidi na osnovu Biblije u čemu greše, šta bi trebalo da rade ili ne bi trebalo da rade..

Pa da vidimo da li stoje na Hristovom putu ili ne.

Ja sam tu da branim istinu i to ću raditi dok sam živ..

Svako ima pravo da veruje šta hoće, niko mu ne brani. Ima pravo i da drugog optuži za laž i manipulaciju....eee ali onda mora to i da dokaže...

Ti uletiš u razgovor...imaš pravo naravno...ali uvek je to neki sarkazam na račun tvojih neistomišljenika.

Hajde da isteramo istinu na videlo...Da kažemo na osnovu nekih argumenata, ovo je istina ovo nije...

Evo, ti nevidi na osnovu Biblije u čemu greše, šta bi trebalo da rade ili ne bi trebalo da rade..

Pa da vidimo da li stoje na Hristovom putu ili ne.
Šala koju sam napravila je upravo za grešku vezana. Ako smatraš da je jehova
Bog, ko je Maki da se protiv njega bori i da mu bilo kako naudi, a ko li si pa ti
da Boga braniš.

A ti šalu nisi shvatio nego si nazvao maloumnom i mene i Makija.
Smiri živce i uključi mozak.

Zato te ja pitam:

Šta Jehovini Svedoci rade a da po Pismu ne bi trebali da rade?
1. Omalovazavaju autoritet Isusa Hrista
2. Zlupotrebljavaju Bozje ime navodeci ga kao znak prepoznavanja s tim sto zanemaruju NZ-nu realnost gde su hriscani p[ozvani da budu HRISTOVI SVEDOCI !!!
3. konsumiraju necistu hranu koja je data kao jedan od parametara na osnovu kojeg ce se odlucivati na Bozjem sudu nad svakom coveku
4. Rade subotom ili jos preciznije - Ne svetkuju sedmi dan u skladu sa 4-om Bozjoim zapovescu iz dekaloga dok ujedno tvrde da su danas na snazi SAMO 9 Bozje zapovesti ( sto prakticki ne rade ni pravoslavci,ni protestanti,nit katolici)

A opet, šta ne rade a da bi po Pismu trebalo da rade?
Nisu Hristovi svedoci jer u vreme NZ-ta,kada je vec dosao Bozji Sin i objavio Oca,vernici trebaju biti Hristovi svedocii i to je tako ne zato sto ja tako kazem nego zato sto nas je On na to i pozvao,evo dokaza:

Dj.1,6-8:
"...A oni onda koji zajedno bijahu, pitahu ga govoreći: Gospode! hoćeš li sad načiniti carstvo Izrailjevo?
A on im reče: nije vaše znati vremena i ljeta koje otac zadrža u svojoj vlasti;
Nego ćete primiti silu kad siđe Duh sveti na vas; i bićete mi svjedoci i u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje..."

Poslednja izmena:
Rasel je jedinka izucavalac Biblije i sve Biblijske nauke su ok
dakle ti izmisljas
a mine sledimo Rasela niti bilo kog coveka nego Boga
a Rasel nije nikada otpao od istine bio je uz Boga i Bozj urec
a ti sledis ljude i njhivove filozofije umesto istine
dakle u lazima si
Toliko ste biblijski utemeljeni da je i Russell priznao da ko sam otvori Bibliju i pročita je otpada od "organizacije".

Je li Jehova vaskrsao Hrista?
Bog je vaskrsao Hrista, da.

Evo pokazali smo da učite da vam je časopis bogonadahnut i da vaše studije o Pismu praktično mogu zamijeniti Pismo.

2. Zlupotrebljavaju Bozje ime navodeci ga kao znak prepoznavanja s tim sto zanemaruju NZ-nu realnost gde su hriscani p[ozvani da budu HRISTOVI SVEDOCI !!!
3. konsumiraju necistu hranu koja je data kao jedan od parametara na osnovu kojeg ce se odlucivati na Bozjem sudu nad svakom coveku
4. Rade subotom ili jos preciznije - Ne svetkuju sedmi dan u skladu sa 4-om Bozjoim zapovescu iz dekaloga dok ujedno tvrde da su danas na snazi SAMO 9 Bozje zapovesti ( sto prakticki ne rade ni pravoslavci,ni protestanti,nit katolici)

Nisu Hristovi svedoci jer u vreme NZ-ta,kada je vec dosao Bozji Sin i objavio Oca,vernici trebaju biti Hristovi svedocii i to je tako ne zato sto ja tako kazem nego zato sto nas je On na to i pozvao,evo dokaza:

Dj.1,6-8:
"...A oni onda koji zajedno bijahu, pitahu ga govoreći: Gospode! hoćeš li sad načiniti carstvo Izrailjevo?
A on im reče: nije vaše znati vremena i ljeta koje otac zadrža u svojoj vlasti;
Nego ćete primiti silu kad siđe Duh sveti na vas; i bićete mi svjedoci i u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje..."
Hajde robi ne izmisljaj
jel moras braniti svoju veru napadajuci tudju
to je tvoja interpretacija pogresna

Isus Hrist je druga vazna licnost u univerzumu pored Jehove Boga a ako nisi znao isus Hrist je prenosio Bozju rec - ucenje Boga tako da to sledimo
Sledeci ono sto Hrist kaze sledimo Boga JHVH
zovemo se onako kako je Bog rekao jer je on stvorielj a ne Hrist
Bogu se molimo a ne Hristu, Hrist je nas posrednik do Boga
Bog mu je dao tu ulogu a ne mi
zato ga Bog zove Sinom. i to je njegov polozaj.
Isus Hrist je Bozji Sin.

.1. Timoteju 2:5, 65 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svedočiti u svoje vreme.

dakle sve je u skladu sa pismom

Zloupotrebljavas ti lazne optuzbe ovo ti nije bas trebalo

ja cenim sve hgriscane koj ise drze pisma a mi se drzimo pisma

prema novom zavetu ne postoji necista hrana dakle citaj malo novi zavet
a takodje Hrist je ukinuo sabat
tako da ti to ne pije vodu

nemas nikakve dokaze nego pogresno tumacis

Bog je iznad Hrista.
Svedoceci za hrista svedoci se za Jehovu Boga.

kao sto rekoh Isus je prenosio Bozju rec a ne svoju
Kako ste vi Hrisani kada Hrista ne priznajete za Bozjeg Sina kako ga je Bog obznanio?
Zanaci ne postujete Bozju rec

Bog je samo Jedan JHVH
a hriscanstvo je ucenje BOga
koje je dobilo naziv po Hristu jer je Hrist preneo u 1 veku UCENJE BOGA -
Bozju rec

Jovan 7:16 Isus im je odgovorio: “Ono što naučavam nije moje, nego dolazi od onoga koji me poslao

Jovan 8:28

28 Stoga je Isus rekao: “Kad podignete* Sina Čovječjeg, znat ćete da sam ja onaj koji kažem da jesam i da ništa ne činim sam od sebe. Naprotiv, ja govorim ono što me Otac naučio.

Lujo Bakotić (LB):

28 Reče im Isus: Kad podignete Sina čovečjega, poznaćete šta sam ja, i da ništa od sebe ne činim, nego kako me nauči Otac, onako govorim.

Jovan 5
19 Isus im je na to rekao: „Istinu vam kažem, Sin ne može ništa da učini sam od sebe, nego samo ono što vidi da Otac čini. Jer šta god Otac čini, to i Sin čini na isti način. 20 Jer Otac voli Sina i pokazuje mu sve što sam čini. Pokazaće mu i dela koja su veća od ovih, da biste se vi divili.

Hajde robi ne izmisljaj
Dogovoreno,,necu nista izmisljati.
jel moras braniti svoju veru napadajuci tudju
Ne,konkretno na ovu temu nije bila napadnuta moja vera stoga nisam trebao nista braniti...reagovao sam na ovoreni poziv tvog kolegu da se iznese ako neko ima nekih primedbi na JS-ce i eto ja izneo...
to je tvoja interpretacija pogresna
Hajdemo proveriti:
Isus Hrist je druga vazna licnost u univerzumu pored Jehove Boga a ako nisi znao isus Hrist je prenosio Bozju rec - ucenje Boga tako da to sledimo
Ni jedan drugi u nebeskoj hiererhiji ne moze i ne sme o sebi tvrditi da je PRVI I POSLEDNJI dok Isusa vidimo da uprtavo to radi !
Sledeci ono sto Hrist kaze sledimo Boga JHVH
A ciji svedoci trebamo biti,Jehovini,Isusovi ili je to jedno te isto ?
zovemo se onako kako je Bog rekao jer je on stvorielj a ne Hrist
Izvini ali mislim da je zaista pravo vreme da nam dokazes ovu svoju tvrdnju konkretnim Biblijskim dokazima...
Eto ja izneo dokaze da trebamo biti Isusovi svedoci a tebi je dosao red da mi osporiv tog dokaza i das nekog koji ce potvrditi stav JS-ka.
Bogu se molimo a ne Hristu, Hrist je nas posrednik do Boga
Molimo se Ocu nebeskome u ime Isusovo.
Bog mu je dao tu ulogu a ne mi
Sta je sad ovo,ponelo te neka audicija za glumce u nekoj vasoj novoj prestavi ...!?
zato ga Bog zove Sinom. i to je njegov polozaj.
Isus Hrist je Bozji Sin.
Tako je,Amin !
.1. Timoteju 2:5, 65 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svedočiti u svoje vreme.
Isus Hrist se ponizio i uzeo oblicje sluge postavsi kao jedan od nas i u tom smislu je On posrednik jer je postao veza Bozzjeg prestola sa ljudima.
dakle sve je u skladu sa pismom
Tako je.
Zloupotrebljavas ti lazne optuzbe ovo ti nije bas trebalo
A sta je sad ovde lazno,Isus kaze da je PRVI I POSLEDNJI a to je jedina i ekskluzivna formulacija s kojom se opisuje Bog u SZ.
...i eto tebi muke - evo i Isusa koji to isto o sebi tvrdi pa te sad javno pitam:

Dali verujes Isusu Hristu da je On zaista PRVI I POSLEDNJI i dali prihvacas Njegov poziv da budes Njegov svedok !??
I jos jednom - dali biti Hristov svedok jeste isto sto i biti Bozji ( Jehovin) svedok !?
ja cenim sve hgriscane koj ise drze pisma a mi se drzimo pisma
A jel se po tebi ja drzim Pisma ?
prema novom zavetu ne postoji necista hrana dakle citaj malo novi zavet
Dali smatras da je NZ nazvao proroka Isaiju lazovom !?
...jednostavno nekom palo na paamet i ubacio svinjce u ljudsku ishranu za inat Isaiji koji je tvrdio sledece:

Isa.66,16.17:
"...Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom tijelu, i mnogo će biti pobijenijeh od Gospoda.
Koji se osveštavaju i koji se očišćaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjeće i stvari gadne i miše, svi će izginuti, veli Gospod..."

Da dopreciziram pitanje: dali se ova najava za Bozji sud odnosi samo za jevreje ili za citavi ljudski rod i dali se taj sud desio ili nam prestoji u buducnosti ???

a takodje Hrist je ukinuo sabat
tako da ti to ne pije vodu
A kako je ukinuo sabat,tako sto je lecio ljude u subotu ?
...zato sto je trgao klasje da ne bi ostali gladni u toku tog dana a bili su u prirodi ?
Jel ovo zabranjeno u 4-oj Bozjoj zapovesti ?
Daj da prvo ovo rascistimo pa onda idemo dalje.

U Teokratskom uređenju postoji hijerarhiji.
I ne možemo je ja i ti određivati niti bilo ko drugi...

Sam Hrist kaže:

28. Чусте да вам ја казах: идем и доћи ћу к вама. Кад бисте имали љубав к мени, онда бисте се обрадовали што рекох: идем к Оцу; јер је Отац мој већи од мене.

Apostoli su to lepo razumeli pa kažu:

3. Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос; а муж је глава жени; а Бог је глава Христу.

Ne znam šta kome ovde može da bude nejasno?!

Jel treba da menjam ono što sam Hrist uspostavi? Nipošto!
Ja neću, ko hoće samo napred. Al' samo ako može da mi kaže: čijim autoritetom to čini?!

Tako da JS nipošto ne umanjuju niti omalovažavaju autoritet Hrista.
On je tačno tamo gde i jeste, odmah iza svoga Oca Jehove.
Sam nas Hrist uči. Naše je da verujemo i nipošto da drugačiji raspored pravimo.

Hrist je posrednik između Jehove i nas..
Kaže Hrist..

6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.

Kažu Apostoli..

5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус

Tako da svako od nas veoma mnogo ceni, prvenstveno pripremu od Boga za spasenje ljudi i Hristovu posredničku ulogu u njoj. I svako od nas se miri sa Bogom preko Hrista, i svako molitvu Ocu Jehovi upućuje preko Hrista.

Ali da prema prvoj zapovest, stavim Božijeg Sina na mesto Boga Oca Jehove i da njega slavim celim bićem...to niti je Hrist učio niti su Apostoli radili...

Tako da je ova tvoja tvrdnja...NETAČNA

hajde ne lupaj
Biblijske su doktrine a Biblija je istina.
Protiv istine ne mozes.
a sam si daleko od istine
Хоћемо ли добити одговоре на бројна питања у вези с Библијом која сам одавно поставио на теми заједно са доказима у виду цитата из Библије, а која сам ти недавно поновио и на која си поново заћутала?

Back