Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U Teokratskom uređenju postoji hijerarhiji.
I ne možemo je ja i ti određivati niti bilo ko drugi...

Sam Hrist kaže:

28. Чусте да вам ја казах: идем и доћи ћу к вама. Кад бисте имали љубав к мени, онда бисте се обрадовали што рекох: идем к Оцу; јер је Отац мој већи од мене.

Apostoli su to lepo razumeli pa kažu:

3. Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос; а муж је глава жени; а Бог је глава Христу.

Ne znam šta kome ovde može da bude nejasno?!

Jel treba da menjam ono što sam Hrist uspostavi? Nipošto!
Ja neću, ko hoće samo napred. Al' samo ako može da mi kaže: čijim autoritetom to čini?!

Tako da JS nipošto ne umanjuju niti omalovažavaju autoritet Hrista.
On je tačno tamo gde i jeste, odmah iza svoga Oca Jehove.
Sam nas Hrist uči. Naše je da verujemo i nipošto da drugačiji raspored pravimo.

Hrist je posrednik između Jehove i nas..
Kaže Hrist..

6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.

Kažu Apostoli..

5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус

Tako da svako od nas veoma mnogo ceni, prvenstveno pripremu od Boga za spasenje ljudi i Hristovu posredničku ulogu u njoj. I svako od nas se miri sa Bogom preko Hrista, i svako molitvu Ocu Jehovi upućuje preko Hrista.

Ali da prema prvoj zapovest, stavim Božijeg Sina na mesto Boga Oca Jehove i da njega slavim celim bićem...to niti je Hrist učio niti su Apostoli radili...

Tako da je ova tvoja tvrdnja...NETAČNA
Ono sto sam primetio i vec ti rekao jeste to da veoma cesto mesas Isusovo stanje kada se ponizio i uzeo oblicje sluge i upravo to stanje uzimas kao osnov za donosenje zakljucaka...ali ne ide to tako,moras uzeti kompletno sve aspekte Njegove pojave kako na zemlji tako i na nebu stoga je red da mi konacno odgovoris na pitanje:

Staje,Ko je bio Bozji Sin po pitanju nebeskog autoriteta pre nego sto se ponizio i uzeo oblicje sluge kada je postao ljudsko bice ???
Jel i pre toga bio sluga pa nam onda pojasni zasto nas je apostol slagao ?
...molim te uzmi u obzir cinjenicu da po pitanju autoriteta , na nebu postoje jedino dve kategorje - Gospodar i sluge !!!

Dakle ?

Ono sto sam primetio i vec ti rekao jeste to da veoma cesto mesas Isusovo stanje kada se ponizio i uzeo oblicje sluge i upravo to stanje uzimas kao osnov za donosenje zakljucaka...ali ne ide to tako,moras uzeti kompletno sve aspekte Njegove pojave kako na zemlji tako i na nebu stoga je red da mi konacno odgovoris na pitanje:

Staje,Ko je bio Bozji Sin po pitanju nebeskog autoriteta pre nego sto se ponizio i uzeo oblicje sluge kada je postao ljudsko bice ???
...molim te uzmi u obzir cinjenicu da po pitanju autoriteta , na nebu postoje jedino dve kategorje - Gospodar i sluge !!!

Dakle ?
kako sta je Isus
Bozji Sin

Dakle ?
Upravo u predhodnom odgovoru sam uzeo ceo kontekst u obzir.
Kazu li Apostoli da je "Bog glava Hristu"...dok to govore Hrist je na nebu, znaci nije u poniznom zemaljskom stanju - kako ti kazes, vec u nebeskoj slavi, ali Apostoli i za to stanje kazu da je "Bog glava Hristu"..

Hrist je Ocu Jehovi sa desne strane...Jehova je podlozio sve pod noge njegove...

To je hijerarhija.

Na ovo pitanje sam mozda i pet puta do sada odgovorio. Sam Hrist je pricao o svom predljudskom postojanju i rekao da mu je Otac dao slavu... Pa se zapitaj, sta ima ko da mu daje ako je on Suveren svemira..?
Rece li sam Hrist da je "Sin Boziji"... u predzemaljskom stanju.. Zasto mu ne verujes?

Procitaj sledeci stih pa se zapitaj ko kome sta ovde govori..

Je li Hrist sam sa sobom prica ili to Jehova govori Hristu...?

1. Рече Господ Господу мом: Седи мени с десне стране, док положим непријатеље Твоје за подножје ногама Твојим.

42. И заповеди нам да проповедамо народу и да сведочимо да је Он наречени од Бога судија живим и мртвим.

Poslednja izmena:
2. Zlupotrebljavaju Bozje ime navodeci ga kao znak prepoznavanja s tim sto zanemaruju NZ-nu realnost gde su hriscani p[ozvani da budu HRISTOVI SVEDOCI !!!
Procitaj sta kazu Apostoli pa razmisli...

29. А Петар и апостоли одговарајућу рекоше: Већма се треба Богу покоравати неголи људима.
30. Бог отаца наших подиже Исуса, ког ви убисте обесивши на дрво.
31. Овог Бог десницом својом узвиси за поглавара и спаса, да да Израиљу покајање и опроштење греха.
32. И ми смо Његови сведоци ових речи и Дух Свети ког Бог даде онима који се Њему покоравају.
33. А кад они чуше врло се расрдише, и мишљаху да их побију.

Kaze Petar "Bog otaca nasih"...
Ko je taj Bog, kako mu je ime? Jehova...opste poznata stvar..

Dalje kaze..."Ovog (Isusa) Bog (Jehova) desnicom svojom uzvisi"...
Ovo mi za desnicu mnogo poznato odnekle...

Dalje rece..."I mi smo NJegovi (Jehovini) svedoci"...

Vrati se pa polako jos jednom procitaj iz pisma ako ti nije problem.

Pricali smo o autoritetu i hijerarhiji i video si da Apostoli Oca nazivaju Hristovim poglavarem... Sam Hrist kaze "rodio sam se da svedocim za istinu"... Od koga je ta istina? Od Oca Jehove, sam rece...."SVE sto imam Otac meni dade"...

Namece se logicno pitanje... Ciji je to Hrist svedok?
Jehovin Svedok..
Istupio je zube pricajuci i svedoceci za svoga Oca Jehovu a vi i dalje neverujete.

Zato kada uzmes sve u obzir, Jehovini Svedoci je najispravnije..

Naravno da smo i Hristovi Svedoci...jer on nas uci i on nas salje da propovedamo, pa kada nas on salje njegovi smo i svedoci.

Upravo u predhodnom odgovoru sam uzeo ceo kontekst u obzir.
Kazu li Apostoli da je "Bog glava Hristu"...dok to govore Hrist je na nebu, znaci nije u poniznom zemaljskom stanju - kako ti kazes, vec u nebeskoj slavi, ali Apostoli i za to stanje kazu da je "Bog glava Hristu"..

Hrist je Ocu Jehovi sa desne strane...Jehova je podlozio sve pod noge njegove...

To je hijerarhija.

Na ovo pitanje sam mozda i pet puta do sada odgovorio. Sam Hrist je pricao o svom predljudskom postojanju i rekao da mu je Otac dao slavu... Pa se zapitaj, sta ima ko da mu daje ako je on Suveren svemira..?
Rece li sam Hrist da je "Sin Boziji"... u predzemaljskom stanju.. Zasto mu ne verujes?

Procitaj sledeci stih pa se zapitaj ko kome sta ovde govori..

Je li Hrist sam sa sobom prica ili to Jehova govori Hristu...?

1. Рече Господ Господу мом: Седи мени с десне стране, док положим непријатеље Твоје за подножје ногама Твојим.

42. И заповеди нам да проповедамо народу и да сведочимо да је Он наречени од Бога судија живим и мртвим.
A zasto mi ne odgovaras jasno ,direktno i precizno kao sto je i moje pitanje ?
Dao sam konkretnog teksta sa jasnim kontekstom stoga ne mrdamo dalje ni makac dok mi ne odgovoris...
...ali iskljucivo to sto te pitam pa onda mozemo obrnuto -ti das neki konkretan stih i pitanje pa ja ti odgovaram,jel vazi ???????

Procitaj sta kazu Apostoli pa razmisli...

29. А Петар и апостоли одговарајућу рекоше: Већма се треба Богу покоравати неголи људима.
30. Бог отаца наших подиже Исуса, ког ви убисте обесивши на дрво.
31. Овог Бог десницом својом узвиси за поглавара и спаса, да да Израиљу покајање и опроштење греха.
32. И ми смо Његови сведоци ових речи и Дух Свети ког Бог даде онима који се Њему покоравају.
33. А кад они чуше врло се расрдише, и мишљаху да их побију.

Kaze Petar "Bog otaca nasih"...
Ko je taj Bog, kako mu je ime? Jehova...opste poznata stvar..

Dalje kaze..."Ovog (Isusa) Bog (Jehova) desnicom svojom uzvisi"...
Ovo mi za desnicu mnogo poznato odnekle...

Dalje rece..."I mi smo NJegovi (Jehovini) svedoci"...

Vrati se pa polako jos jednom procitaj iz pisma ako ti nije problem.

Pricali smo o autoritetu i hijerarhiji i video si da Apostoli Oca nazivaju Hristovim poglavarem... Sam Hrist kaze "rodio sam se da svedocim za istinu"... Od koga je ta istina? Od Oca Jehove, sam rece...."SVE sto imam Otac meni dade"...

Namece se logicno pitanje... Ciji je to Hrist svedok?
Jehovin Svedok..
Istupio je zube pricajuci i svedoceci za svoga Oca Jehovu a vi i dalje neverujete.

Zato kada uzmes sve u obzir, Jehovini Svedoci je najispravnije..

Naravno da smo i Hristovi Svedoci...jer on nas uci i on nas salje da propovedamo, pa kada nas on salje njegovi smo i svedoci.
Prvo odgovor na moje pitanje.. !!!
Dakle ???

Није фер запустити овако дивну тему. Треба је одржавати редовно, да цвета.

Зна ли ико објашњење феномена да се Јеховини сведоци називају хришћанима упркос чињеници да негирају да је Исус Господ Бог? Мало контрадикторно, зар не? Јехова Бог, Исус Христ није, а они ,,хришћани".

Поред тога је јако чудна и појава преправљања Светог писма.
Ево једног добро познатог примера. Ово је стих који је суптилно преправљен у верзији Светог писма Јеховиних сведока, чиме је измењено оригинално значење:

Свето Јеванђеље по Луки, глава 23, стих 43:

https://www.pravoslavna-srbija.com/sveto-pismo-biblija/42_LUK/42LUK023

Овако овај стих гласи у фалсификованој верзији ЈС:

https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/свето-писмо/nwt/књиге/Лука/23/#v42023043

Ево и грчког текста, за потребе поређења:

Greek NT: Nestle 1904

Greek NT: Westcott and Hort 1881

Greek NT: Westcott and Hort / [NA27 and UBS4 variants]

Greek NT: RP Byzantine Majority Text 2005

Greek NT: Greek Orthodox Church

Greek NT: Tischendorf 8th Edition

Greek NT: Scrivener's Textus Receptus 1894

Greek NT: Stephanus Textus Receptus 1550
https://biblehub.com/text/luke/23-43.htm

Ево и хебрејског:

https://mod.hebrewtanakh.com/luke/23.htm
"Kako po Adamu svi umiru tako ce po Hristu svi oziveti"...

Ako ovo znam i priznajem, zasto ne bih bio Hriscanin?
Ako verujem u Hristovu otkupnu zrtvu...ako po njegovoj zapovesti propovedam, radosno jevandjelje Hristovo...zasto ne bi bio Hriscanin?

A zasto Jehovini Svedoci..pogledaj moj predhodni post.

Sto se tice prevoda.
Ako znamo da ni Hrist taj isti dan nije bio u raju, nije mogao biti ni raspeti pored njega.

Za mene je u ovom slucaju tacniji prevod JS...

Dakle ?
Jasno i glasno..

Bio je Sin Boziji.

I nepravilno je reci "sluga"... Nije ni tebi sin sluga. Pomocnik je prava rec.

Jasno i glasno..

Bio je Sin Boziji.

I nepravilno je reci "sluga"... Nije ni tebi sin sluga. Pomocnik je prava rec.
Ponavljam jos jednom - u kosmickoj hierarhiji postoje jedino dve kategorije, sluge i Gospodar !!!
Ako smatras da postoji i treta kategorija daj molim te recinam koja je to i potkrepi Biblijskim preciznim citatima a ako li nema - daj nam reci sta je bio u tom smislu Bozji Sin pre nego sto se ponizio i dosao u ljudskom oblicju ???

Pise lepo Bozji Sin
Jeli,jel koristis neku specificnu trerapiju koja ti blokira vid ,nosis neke tamne naocare pa mi ne citas to sto te pitam ili to radis namerno kako bi nervirala citaoce ...?
Mene definitivno ne nerviras jel ja ovcako mogu do daljneg na neodredjenom...
Znas, MALO mi cudno da mi na pitanje "...dali je Bozji Sin pre Njegovog samoponizenja bio sluga.." odgovaras sa "...Bozji Sin je bio Bozji Sin ..." !!!

Ponavljam jos jednom - u kosmickoj hierarhiji postoje jedino dve kategorije, sluge i Gospodar !!!
Ako smatras da postoji i treta kategorija daj molim te recinam koja je to i potkrepi Biblijskim preciznim citatima a ako li nema - daj nam reci sta je bio u tom smislu Bozji Sin pre nego sto se ponizio i dosao u ljudskom oblicju ???
Postoji i treća kategorija. Sin..

Šta je tebi tvoj sin?

Ма, какве информације, о чему, први део који се односи на неког наводног бога се састоји од спекулација и нечијих нововековних амалгама имена старих богова,
Izvor vikipedija, a jel uocavate paralelu jabulon - jabuka :p cija je to rec, da li staroslovenska ili neka novoizmisljena...*

na ruskom se kaze slicno Яблоко (Я = ja) kao i poljskom Jabłko

*ako imamo u vidu cinjenice iz tog doba

Вук Караџић масон кога су звали “ћопави антихрист“

Upravo ti dajem stihove za treću kategoriju...

7. Казаћу наредбу Господњу; Он рече мени: "Ти си син мој, ја те сад родих.

Sin nije ni sluga ni Gospodar u nebeskoj hijerarhiji. Može biti kao što rekoh...pomoćnik, sunaslednik...
Božiji Sin ili Jehovin Sin, Isus...biva pomazan na Sionu i on dobija titulu cara.

6. "Ја сам помазао цара свог на Сиону, на светој гори својој."

Šta treba još da kažem. Da je Sin Otac, ili obratno, da je Hrist Jehova ili obratno?!

Nebeska hijerarhiji je jasna. Otac rađa sina, Otac je pomazao svog sina za cara i učinio ga svojim sunaslednikom i svakako većim po autoriteta od anđela.

Poslednja izmena:
Malo brojki
1693054510842.png

Na ruskom Иегова = +4
Яхве = +5
...
Мухаммед = -9
Аллах = -6
...
Христос vec pomenutih +19
Sumnjivo ili ne?

Back