Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Predpostavljam da si se krstila u pravoslavnoj crkvi...i ne bitno je...

Ne želim sada da vršljam po viki....da vidim stav pravoslavne crkve ... Ali mislim da je to samo jedan deo onog što krštenje predstavlja...
A to je predanje Bogu.

Da bi mu se predao moraš znati da postoji, verovati mu bezrezervno...jer samo tako odnos može da napreduje ...
Koliko sam do sada video...sve kontra od Hrista misliš...nekom svojom logikom...

Ako smatraš da nisam upravu...slobodno počni na bilo koju temu...pa ću ti pokazati tvoju kontradikciju u odnosu na Hrista...

Ako nećeš...znači da sam upravu...
Već sam ti pokazala na koji način ti Hrista ne slušaš, pa čak i ignorišeš
ono što je rekao i smatraš nekom pričom nebitnom, a sad ćeš ti meni
pokazati da kontra od Hrista mislim. :lol: Daj, nemoj da si smešan.

Skrećeš razgovor na hiljadu strana, samo da ne bi priznao da vaše
krštenje, gde se Otac, Sin i Sveti duh ne pominju, stvara previše tereta
i obaveza na dete koje ima samo 10 godina.

Već sam ti pokazala na koji način ti Hrista ne slušaš, pa čak i ignorišeš
ono što je rekao i smatraš nekom pričom nebitnom, a sad ćeš ti meni
pokazati da kontra od Hrista mislim. :lol: Daj, nemoj da si smešan.

Skrećeš razgovor na hiljadu strana, samo da ne bi priznao da vaše
krštenje, gde se Otac, Sin i Sveti duh ne pominju, stvara previše tereta
i obaveza na dete koje ima samo 10 godina.
I ja tebi ...pa ignorišeš, izvrćeš i sklapaš da ti se uklopi u tvoju tezu....samo tebi znanu ....

To što ti pišeš...veze ni sa pravoslavljem nema...

Nema ni jednog pitanja na koje ti nisam iscrpno odgovorio...od početka naše diskusije na bilo kojoj temi...Jedino ako sam nešto zaboravi...eto izvini, omaklo se...nije namerno.

Pitaj šta ti volja i sve ću reći ako znam...Što bliže Hristovim rečima.

Za mene krštenje predstavlja potpuno predanje 'svog' života Bogu. To možeš uraditi samo Ti za sebe i Niko to ne može uraditi umesto tebe...
Moraš valjda znati ko je Bog, šta želi od tebe...pa mu se onda bezrezervno predati svim srcem...
Ne možeš se predati a ne znati šta hoće od tebe... Pa grešite...
Zamisli kršten, a bludnik kasnije postaneš u životu! Pa šta će takav u Božijoj crkvi?
Pa otud što ga neko pokrstio, kao malu bebu...igrao se njegovim životom...i normalno je kad odraste, da ne veruje i da greši, jer njemu Božiji zakon ne predstavlja ništa u životu...ko ga šta pitao hoćeš ili nećeš...Paradoks...
A može da štiti...opet ako si svestan Božijeg merila.. pa paziš i dovodiš svoje postupke u sklad sa Božijim merilima...
Ne može niko da odluči o 'tvom' krštenju...to možeš samo ti...

To ti je kontekst cele Hristove i Apostolske nauke..

Ova devojčica je poučena Božijim merilima...
I kasnije svojim načinom života je pokazala da ih je u potpunosti razumela.. Dete mora prema Bibliji od malih nogu da se uči Božijem putu..Jer kasnije od njega neće odstupiti...
Naravno, nisu sva deca ista...neko će tu odluku doneti ili pre ili kasnije...a mnoge znam iz porodica JS koji tu odluku nisu doneli nikad..
Ova devojčica je bila duhovno zrela...njeni postupci to pokazuju...

Naravno, nisu nam merila ni vage iste...tako da ne očekujem ni ovaj put da ćeš me razumete...

И ја исто.
Daj da ne spekuliramo vec da uradimo jedan "genetski test"sledecim pitanjem:

CiCoLiNo , jel nam mozes reci sta je bio Isus pre nego sto se ponizio uzevsi oblicje sluge tako sto je postao "jedan od nas"...?​

Molim te uzmi u obzir cinjenicu da po pitanje kosmicke hijerarhije autoriteta postoje jedino dve kategorije - Gospodar ( to je Vrhovni autoritet) i sluge ( to su sva stvorenja) !!!

Daj da ne spekuliramo vec da uradimo jedan "genetski test"sledecim pitanjem:

CiCoLiNo , jel nam mozes reci sta je bio Isus pre nego sto se ponizio uzevsi oblicje sluge tako sto je postao "jedan od nas"...?​

Molim te uzmi u obzir cinjenicu da po pitanje kosmicke hijerarhije autoriteta postoje jedino dve kategorije - Gospodar ( to je Vrhovni autoritet) i sluge ( to su sva stvorenja) !!!
Opet sam Hrist odgovora ko je bio...

24. Оче! Хоћу да и они које си ми дао буду са мном где сам ја; да виде славу моју коју си ми дао; јер си имао љубав к мени пре постања света

Pošto smo se dosta bavili Elenom Vajt hajde da bacimo pogled na položaj Charlesa Taze Russella u organizaciji Jehovinih svjedoka.
"Duh je podigao pastora Russella da razumijevanja i cijenjenja nebeskih stvari. (...) Mnogi hrišćanski propovjednici su imali naznake riječi Božije, znanje nekih dijelova plana, neku mjeru Duha Svetog, ali pastoru Russellu, Božijem glasniku posljednjoj fazi crkve, dato je preimućstvo darova kako bi postavio u red Božije stvari (...) On je prvi od apostolskog doba čuo plan Božiji (...) U svim svojim spisima on nikad nije tvrdio da su originalni. On je govorio da on sam nikad ne bi mogao napisati svoje knjige. Sve je došlo od Boga prosvjetljenjem Duha Svetog. (...)
"The Spirit raised Pastor Russell up to an understanding and appreciation of Heavenly things. (...) Many Christian minlsters have had gllmpses of the Word ot God, knowledge of aome details of the Plan, some measure of the Holy Spirit: but to Pastor Russell, God's messenger to the last stage of the Church, was given a superabundance of gifts, to set the things of God In order (...) He heard for the first time since Apostolic days the Plan of God (...) In all his writings he claimed no originality. He said that he could never have written his books himself. It all came from God, through the enlightenment of the Holy Spirit. (...)
(The Finished Mistery, Studies in the Scriptures VII, International Bible Students Association, PASTOR RUSSELL'S DIVINE ORDINATION, str. 381-387).
https://archive.org/details/TheFinishedMystery/page/n351/mode/1up?view=theater

Jehovini svjedoci su vjerovali da je njihov magazin, Kula stražarska, bogonadahnut.
"Bez sumnje Gospod koristi svoje anđele kako bi istina bila objavljena u Kuli stražarskoj."
"Without a doubt the Lord uses his angels to cause the truth to be published in The Watchtower,"
https://www.watchtowerwayback.org/jw-wb/English/Magazines/The Watchtower/1935 The Watchtower.pdf (41. strana)

"Jehova je napravio potrebne korake u svojoj organizaciji kako bi podučio ljude i mi svi prepoznajemo da je Kula stražarska bila način prenošenja informacija Božjem narodu."
"Jehovah has made the necessary arrangements within his organization to instruct his people, and we all recognize that for some years The Watchtower has been the means of communicating information to God’s people."
(241. strana).

"Treba očekivati da će Gospod imati način komunikacije sa svojim narodom na zemlji i On je jasno pokazao da se u tu svrhu koristi magazin Kula stražarska."
"It should be expected that the Lord would have a means of communicating to his people on the earth, and he has clearly shown that the magazine called The Watchtower is used for that purpose."
https://www.scribd.com/document/102960681/1939-Yearbook-of-Jehovahs-Witnesses (85. strana).

"Ako je šest tomova Studija Pisma praktično Biblija poređana po temama, sa dokazima u vidu biblijskim tekstova, nije pogrešno da nazovemo tomove "Biblija" u postavljenoj formi tj. oni nisu samo komentari Biblije ONI SU PRAKTIČNO SAMA BIBLIJA."
"If the 6 volumes of 'Scripture Studies' are practically the Bible topically arranged, with Bible proof-texts given, we might not improperly name the volumes- 'The Bible' in an arranged form. That is to say, they are not merely comments on the Bible, but they are practically the Bible itself"
https://archive.org/details/1910WatchTower/page/n688/mode/1up?view=theater (689. strana).

"Dokaz djelovanja Svetog Duha u kvalitetu i sadržaju spisa objavljenih od strane Društva Kule stražarske bi trebalo biti uvjerljivo i dovoljno zajedno sa upoređivanjima ovih stvari sa nadahnutom riječju Božijom, Svetim Pismom."
"The evidence of the holy spirit in the quality and content of the writings published by the Watch Tower Society should be the thing that satisfies, that convinces, together with a comparison of these things with the inspired Word of God, the Holy Scriptures."
https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1959728

Pošto smo se dosta bavili Elenom Vajt hajde da bacimo pogled na položaj Charlesa Taze Russella u organizaciji Jehovinih svjedoka.
"Duh je podigao pastora Russella da razumijevanja i cijenjenja nebeskih stvari. (...) Mnogi hrišćanski propovjednici su imali naznake riječi Božije, znanje nekih dijelova plana, neku mjeru Duha Svetog, ali pastoru Russellu, Božijem glasniku posljednjoj fazi crkve, dato je preimućstvo darova kako bi postavio u red Božije stvari (...) On je prvi od apostolskog doba čuo plan Božiji (...) U svim svojim spisima on nikad nije tvrdio da su originalni. On je govorio da on sam nikad ne bi mogao napisati svoje knjige. Sve je došlo od Boga prosvjetljenjem Duha Svetog. (...)
"The Spirit raised Pastor Russell up to an understanding and appreciation of Heavenly things. (...) Many Christian minlsters have had gllmpses of the Word ot God, knowledge of aome details of the Plan, some measure of the Holy Spirit: but to Pastor Russell, God's messenger to the last stage of the Church, was given a superabundance of gifts, to set the things of God In order (...) He heard for the first time since Apostolic days the Plan of God (...) In all his writings he claimed no originality. He said that he could never have written his books himself. It all came from God, through the enlightenment of the Holy Spirit. (...)
(The Finished Mistery, Studies in the Scriptures VII, International Bible Students Association, PASTOR RUSSELL'S DIVINE ORDINATION, str. 381-387).
https://archive.org/details/TheFinishedMystery/page/n351/mode/1up?view=theater

Jehovini svjedoci su vjerovali da je njihov magazin, Kula stražarska, bogonadahnut.
"Bez sumnje Gospod koristi svoje anđele kako bi istina bila objavljena u Kuli stražarskoj."
"Without a doubt the Lord uses his angels to cause the truth to be published in The Watchtower,"
https://www.watchtowerwayback.org/jw-wb/English/Magazines/The Watchtower/1935 The Watchtower.pdf (41. strana)

"Jehova je napravio potrebne korake u svojoj organizaciji kako bi podučio ljude i mi svi prepoznajemo da je Kula stražarska bila način prenošenja informacija Božjem narodu."
"Jehovah has made the necessary arrangements within his organization to instruct his people, and we all recognize that for some years The Watchtower has been the means of communicating information to God’s people."
(241. strana).

"Treba očekivati da će Gospod imati način komunikacije sa svojim narodom na zemlji i On je jasno pokazao da se u tu svrhu koristi magazin Kula stražarska."
"It should be expected that the Lord would have a means of communicating to his people on the earth, and he has clearly shown that the magazine called The Watchtower is used for that purpose."
https://www.scribd.com/document/102960681/1939-Yearbook-of-Jehovahs-Witnesses (85. strana).

"Ako je šest tomova Studija Pisma praktično Biblija poređana po temama, sa dokazima u vidu biblijskim tekstova, nije pogrešno da nazovemo tomove "Biblija" u postavljenoj formi tj. oni nisu samo komentari Biblije ONI SU PRAKTIČNO SAMA BIBLIJA."
"If the 6 volumes of 'Scripture Studies' are practically the Bible topically arranged, with Bible proof-texts given, we might not improperly name the volumes- 'The Bible' in an arranged form. That is to say, they are not merely comments on the Bible, but they are practically the Bible itself"
https://archive.org/details/1910WatchTower/page/n688/mode/1up?view=theater (689. strana).

"Dokaz djelovanja Svetog Duha u kvalitetu i sadržaju spisa objavljenih od strane Društva Kule stražarske bi trebalo biti uvjerljivo i dovoljno zajedno sa upoređivanjima ovih stvari sa nadahnutom riječju Božijom, Svetim Pismom."
"The evidence of the holy spirit in the quality and content of the writings published by the Watch Tower Society should be the thing that satisfies, that convinces, together with a comparison of these things with the inspired Word of God, the Holy Scriptures."
https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1959728

Mnogo ti slab koncept napada - umesto da se fokusiras na njihovu doktrinu ti napadas pojedince,ljude koje su po prirodi gresni kakve god pozicije i autoriteta imali.
Kljucno je da se fokusiras na njihovo ucenje koje su propovedali u smislu da li je zasnivano na Pismu ili su to price za laku noc za malu decu koji prosto vole SF zanra.

...utoliko vise sto smo videli kako si prosao s tim napadom na adventiste pa umesto da se opametis da se ne bi brukao -ti i dalje ides istim stilom...

Mnogo ti slab koncept napada - umesto da se fokusiras na njihovu doktrinu ti napadas pojedince,ljude koje su po prirodi gresni kakve god pozicije i autoriteta imali.
Kljucno je da se fokusiras na njihovo ucenje koje su propovedali u smislu da li je zasnivano na Pismu ili su to price za laku noc za malu decu koji prosto vole SF zanra.

...utoliko vise sto smo videli kako si prosao s tim napadom na adventiste pa umesto da se opametis da se ne bi brukao -ti i dalje ides istim stilom...
Ovo je isto njihova doktrina.

hajde ne lupaj
Biblijske su doktrine a Biblija je istina.
Protiv istine ne mozes.
a sam si daleko od istine
Pa i ne može protivu istine. A istina je da vas je osnovao vudu vrač i da ste zato korporativni kult idolopoklonika kule lažare. I zato će vas uništiti đehouva i porušiti vam sve nekretnine.

Poslednja izmena:
Kako nemam argumente? Izložio sam fino sve iz vaših izvora da ste učili (a vjv još i učite) da je Russell bio bogonadahnut i da su njegove knjige od Boga i da vam je časopis bogonadahnut porukama od Boga.
Pa nije nadahnut već je sam za sebe rekao da je Božji glasnik dakle, Bog ga poslao u Njegovo ime.

Razlika drastična.A taj Bog je pre nego što je otišao baš jasno rekao da će posle Njega, "mnogi doći u moje ime i prevariće mnoge".

Eto vidimo koliko ne odstupate.
99% Jehovinih Svedoka nikada nije pročitalo ni jednu Raselovu knjigu, niti će je ikad pročitati...

A Sveto Pismo čitaju svaki dan...

I isključivo svaku svoju dogmatsku doktrina temelje na Svetom Pismu...A ni jednu na nekom Raselovom propisu..
Znaš ti to dobro.

Zato te ja pitam da mi odgovoriš...nađi jednu jedinu stvar:

Da rade a da nije iz i po Pismu...?

99% Jehovinih Svedoka nikada nije pročitalo ni jednu Raselovu knjigu, niti će je ikad pročitati...

A Sveto Pismo čitaju svaki dan...

I isključivo svaku svoju dogmatsku doktrina temelje na Svetom Pismu...A ni jednu na nekom Raselovom propisu..
Znaš ti to dobro.

Zato te ja pitam da mi odgovoriš...nađi jednu jedinu stvar:

Da rade a da nije iz i po Pismu...?
To što vi ne čitate ne znači da ne učite po njegovom. Organizacija je prihvatila njegova učenja (a kasnije i Rutherfordova) i onda to prenijela na vas.

Pa sve zaboga. Rutherford je taj koji vam je uveo opsesiju imenom Jehova, dao vam ime Jehovini svjedoci, izmislio da je Isus razapet na stubu a ne na krstu, Russell je izračunao 1914.
Pa nije Rutherford pre Jehove, nego obrnuto.

Nije on izmislio Jehovu...Jehova postoji oduvek...i to ti znaš. Rutherford je video te činjenice i nije ih ignorisao...a Vi to i danas ignorišete i do smrti ćete to raditi...

To je isto kao kada bih ja tebe optužio zašto se vi zovete Hrišćani.
Ako si sledbenik Hrista, valjda je to logično.

Tako je i u ovom slučaju...Ako ti je Bog Jehova, čiji si onda svedok...pa Jehovin...
A zašto Svedok ..pa zato što sam Jehova kaže... ''vi ste moji svedoci''...

Bog biblije je Jehova.

Hrist je govorio u Jehovino ime...Apostoli svedoče da je Jehova vaskrsao Hrista...

Hoćeš da ti citiram?

Back