Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedna od najvećih gluposti koje sam čuo u životu izgovorio je jedan JS u mom rodnom gradiću pre dosta godina, kad sam mu rekao da se sećam nekih segmenata iz prošlih života: „To je zato što si popio čaj od lipe, a ta lipa je rasla na groblju, pa su sećanja tih mrtvih ljudi, kao čestice, došla do tvog mozga.“ Naravno ovo nije citat, već parafraza. Rekao je ovako nekako. Tako mi bog pomogao. A tebe kaznio ako lažeš da lažem. Hteo sam da skočim u čašu do pola napunjenu vodom, od muke. Inače, taj čovek je sada jedan od glavnih JS u tom gradiću, u kome je Skupština JS umanjena za oko 70% nekadašnjeg članstva, a bivši starešina je 6 godina bio u nemoralnoj vezi sa jednom sestrom iz crkve. Ja sam znao za to, kao i još neki ljudi, ali oni to nisu slušali i uvažavali, sve dok ga nisu (dok ih nisu) uhvatili na delu. Šest godina im je uzor bio nula od čoveka. Tako mi bog pomogao. A tebe kaznio ako lažeš da lažem. O tebi odlučuje bog? Onaj što je prepisao Postanje iz Gilgameša? Ili neki drugi? Ovako ili onako, okreni obrni, ja uvek ispadnem u pravu. Znam da sam jednom prilikom, dok sam još kao mlad živeo sa roditeljima, došao u verbalni sukob sa njima dvojicom, oko nekih stvari u kojima sam ja bio u pravu, naime oko toga što su oni tvrdili da je Zemlja jedina planeta u svemiru koja ima boju, a ja ih ubedio da sve planete u svemiru imaju boju, toliko su galamili u očevom stanu da je on došao iz druge sobe i pitao šta je, a taj JS što mi je rekao da sam pio čaj od lipe sa groblja veli mom ćaletu: „Isus je došao da donese mač!“ I to na sav glas. I moj ćale veli njemu: „Šta se ti dereš u mom stanu i uznemiravaš susede? Nemoj da ti j.... mater.“ Ha ha ha. Života mi moga. Tako mi bog pomogao. A tebe kaznio ako lažeš da lažem. Mogu navesti još stvari, ali ovo je dovoljno. I sad ne kontam šta znači to što kažeš da lažem i ubaciš debilski smajlić. Apsolutno ništa. Toliko su me uznemiravali kad sam imao 18 i 19 godina da je to strašno. Prosto mi ide na onu stvar i njihovo učenje i njihovo ponašanje. Eto. Kakav „lažni link“? Koji je onda „pravi link“? Onaj sa Youtube? Nije to nikakav „lažni link“, to je vest sa jedne USA televizije. A poznato je i da je Charles Taze Russell bio mason i pedofil, i da je bežao od države do države, od federalnog šerifa, zbog pedofilije, pa kad je došao u Pensilvaniju tu je napravio neki dil sa nekim i pustili su ga da osnuje judeo-hrišćansku jeres JS. I lepo čovek kaže da je opštepoznata stvar da je on sahranjen ispod masonske piramide, čiji je vrh okrenut ka sazvežđu Plejade, gde je „Jehovin presto“, prema njegovoj tvrdnji, i dežurna na ovom forumu mi kaže da lažem. Dno dna. :thumbdown:

Jedna od najvećih gluposti koje sam čuo u životu izgovorio je jedan JS u mom rodnom gradiću pre dosta godina, kad sam mu rekao da se sećam nekih segmenata iz prošlih života: „To je zato što si popio čaj od lipe, a ta lipa je rasla na groblju, pa su sećanja tih mrtvih ljudi, kao čestice, došla do tvog mozga.“ Naravno ovo nije citat, već parafraza. Rekao je ovako nekako. Tako mi bog pomogao. A tebe kaznio ako lažeš da lažem. Hteo sam da skočim u čašu do pola napunjenu vodom, od muke. Inače, taj čovek je sada jedan od glavnih JS u tom gradiću, u kome je Skupština JS umanjena za oko 70% nekadašnjeg članstva, a bivši starešina je 6 godina bio u nemoralnoj vezi sa jednom sestrom iz crkve. Ja sam znao za to, kao i još neki ljudi, ali oni to nisu slušali i uvažavali, sve dok ga nisu (dok ih nisu) uhvatili na delu. Šest godina im je uzor bio nula od čoveka. Tako mi bog pomogao. A tebe kaznio ako lažeš da lažem. O tebi odlučuje bog? Onaj što je prepisao Postanje iz Gilgameša? Ili neki drugi? Ovako ili onako, okreni obrni, ja uvek ispadnem u pravu. Znam da sam jednom prilikom, dok sam još kao mlad živeo sa roditeljima, došao u verbalni sukob sa njima dvojicom, oko nekih stvari u kojima sam ja bio u pravu, naime oko toga što su oni tvrdili da je Zemlja jedina planeta u svemiru koja ima boju, a ja ih ubedio da sve planete u svemiru imaju boju, toliko su galamili u očevom stanu da je on došao iz druge sobe i pitao šta je, a taj JS što mi je rekao da sam pio čaj od lipe sa groblja veli mom ćaletu: „Isus je došao da donese mač!“ I to na sav glas. I moj ćale veli njemu: „Šta se ti dereš u mom stanu i uznemiravaš susede? Nemoj da ti j.... mater.“ Ha ha ha. Života mi moga. Tako mi bog pomogao. A tebe kaznio ako lažeš da lažem. Mogu navesti još stvari, ali ovo je dovoljno. I sad ne kontam šta znači to što kažeš da lažem i ubaciš debilski smajlić. Apsolutno ništa. Toliko su me uznemiravali kad sam imao 18 i 19 godina da je to strašno. Prosto mi ide na onu stvar i njihovo učenje i njihovo ponašanje. Eto. Kakav „lažni link“? Koji je onda „pravi link“? Onaj sa Youtube? Nije to nikakav „lažni link“, to je vest sa jedne USA televizije. A poznato je i da je Charles Taze Russell bio mason i pedofil, i da je bežao od države do države, od federalnog šerifa, zbog pedofilije, pa kad je došao u Pensilvaniju tu je napravio neki dil sa nekim i pustili su ga da osnuje judeo-hrišćansku jeres JS. I lepo čovek kaže da je opštepoznata stvar da je on sahranjen ispod masonske piramide, čiji je vrh okrenut ka sazvežđu Plejade, gde je „Jehovin presto“, prema njegovoj tvrdnji, i dežurna na ovom forumu mi kaže da lažem. Dno dna. :thumbdown:

Pa to je plus za Jehove svjedoke da je jedan mason osnovao ih.
Kako primjećujem imaju i većeg znanja od kršćana ovih pravovjernih kao to da je Mihael ustvari prvi Adam i da je ubijen na stubu i tako neke stvari još vidim imaju natruhe istine samo mi se ne sviđa to brijanje na slijepo dogmatsko vjerovanje bez presipitivanja.

sta ti to znaci djavoiman ???

moje shvatanje ne znas jer ti nisam odgovorila... osim sto umeces svoje reci umesto mojih...

Da li moze? pa valjda nisi retardiran da to ne znas.

Zašto nisi odgovorila, kad pitanje nije teško? Da ti sporije pišem, možda si degenerik?
Evo, lagano: može li JS dozvoliti sebi da u nekom trenutku uvredi sagovornika? Ako može, pod kojim 'uslovima'?

Ako ne budeš odgovarala, svaka tvoja tema će biti zatrpana linkovima o pripadnicima JS osuđenim zbog kriminala, pedofilije, pronevere... i slično.
Dakle, uozbilji se, ili se spremi da ti pritisak ode na dvesta.

Moj odgovor je da ne može, što te automatski diskvalifikuje kao JS.

A tvoj?

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Јеховини_сведоци

Promašena predskazanja
Jehovini svedoci su više puta objavili pogrešna predskazanja. Vodeće telo kaže da Jehovini svedoci ne mogu biti smatrani nadahnutim prorocima, i obično objašnjavaju svoja, nekad pogrešna očekivanja time da se ispravno znanje postepeno množi, i da će se i ubuduće množiti (Pr. 4, 18). Takođe kažu da se pravi Božji narod pre svega prepoznaje po ljubavi (Jovan 13, 35) Nekada su verovali da će Harmagedon doći 1914. ali danas veruju da ne znaju kad će doći, mada biblijska proročanstva ukazuju na to da živimo u poslednjim danima (Matej 24, 42).

[uredi]Spisak pogrešnih predskazanja

1907: Harmagedon će doći 1914[29].
1917: 1918. će Bog uništiti crkve „u velikom omeru“ i milione njenih članova[30].
1922: Vaskrsnje mrtvih će se dogoditi 1925[31].
1941: Harmagedon će uslediti za „nekoliko meseci“[32].
1969: Mladi koji su onda živeli neće ostareti. Svetski poredak će nestati za „nekoliko godina“[33].

http://sr.wikipedia.org/wiki/Психопатологија

I ne piše se JA BI nego JA BIH.

sta ti to znaci djavoiman ???

moje shvatanje ne znas jer ti nisam odgovorila... osim sto umeces svoje reci umesto mojih...

Da li moze? pa valjda nisi retardiran da to ne znas.

Interesantan sklop boldovane rečenice, samo zbog pretpostavke da neko ne zna ono što ti misliš da znaš.
Dakle to je nivo članova JS-a, umesto argumentovane rasprave, uvrede, onako niske, tačnije onoliko "visoke" koliko je "visoka" i njihova moć percepcije pojmova kao što su Bog, religija, vera...itd.
Dno dna :thumbdown:

A komentar na ovo?

Jehovah's Witness Elders Attempt to Protect Guilty Molester

Odnosno, starešine JS su odbile da svedoče protiv čoveka osuđenog na 45 godina do doživotne za seksualno zlostavljanje svoje dve ćerke, pozvavši se na penitent-clergy privilege. Znaš li šta je to, besmrtna, ili ja da ti objasnim?

Back