Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hahaha ! I ti se nadas Bog ce nestati a Nirvana ce preziveti koja je plod Lazne Religije ? :eek:

I onda cete vi i Sotona ziveti vecno u paklu na Zemlji :mrgreen:

Sta vam je lepa Buducnost ...c...c..c :lol:

Isti si Toma Akvinski, koji je rekao da njegovouživanje u "raju" neće bii potpuno ako ne bude mogao da gleda muke onih u "paklu".

Mislim, koliko glup treba da budeš da bi verovao u bajku da kako će "dobri" ljudi živeti u carstvu "duhovne osobe" tj. "duhovnog stvorenja" Isusa-Mihajla, a izabranih 144 'iljade u nebu kod "Jehove Boga"? :D :D :D

Bog nije pisao Bibliju nego Ljudi kojima se javljao i govorio sta da pisu ..bas preko tog Svetog Duha ;)

A morala je biti prepisivana iznova ..jer ne verujem da bi danas ceo svet mogao citati Bibliju kada god pozeli iz jedne Knjige :lol:

Hahaha ! I ti se nadas Bog ce nestati a Nirvana ce preziveti koja je plod Lazne Religije ? :eek:

I onda cete vi i Sotona ziveti vecno u paklu na Zemlji :mrgreen:

Sta vam je lepa Buducnost ...c...c..c :lol:

Opet smejanje ludog na brašno. Što se nadaš da će bog nestati? Ne kontam. Govoriš u moje ime? Mogu li ja da pordim u tvoje ime? Mogu li ja da je6em u tvoje ime, a ti da naje6eš u moje ime? Nisam rekao ovo što si napisao. Ne razumeš termine kojima pokušavaš da barataš i ispadaš patetičan. Vrati se na LJ i S, tamo se bolje snalaziš. U stanju nirvana se stapaš sa božanskom celinom, ali o tome ne možeš naučiti u knjizi koja je prepisana iz starijih knjiga I koju ti podvakjuju kao originalnu. Lažne religije? Prave religije? Šta su “lažne” a šta “prave” religije?

Kakav sotona? Ja uopšte ne verujem u sotonu. Niti me zanimaju te tvoje gluposti. Ne može se nikada i nigde živeti večno, naročito ne na jednoj planeti koja ima ograničen rok trajanja.

Lepa budućnost je odlazak iz materije u duh, prelazak iz tame u svetlost, a ne “mašta o večnom životu” bilo gde.

Isti si Toma Akvinski, koji je rekao da njegovouživanje u "raju" neće bii potpuno ako ne bude mogao da gleda muke onih u "paklu".

Mislim, koliko glup treba da budeš da bi verovao u bajku da kako će "dobri" ljudi živeti u carstvu "duhovne osobe" tj. "duhovnog stvorenja" Isusa-Mihajla, a izabranih 144 'iljade u nebu kod "Jehove Boga"? :D :D :D

Ovo od Tome Akvinskog mi je ...omiljeni biser...

Ne ..mene je briga ko ce gde zavrsiti ....ja gledam sebe ...

Svaki covek ima izbor da veruje ili ne ..oni koji ne zele ..sami ce snositi posledice ..jer nisu verovali Bogu kao Faraon u Egiptu

To sa mnom nema veze..ja necu doneti Boziji Sud na Zemlji nego ce Bog sam ..jer on tako zeli :)

Opet fašistička propaganda.
Činjenjem zla, čini se manje dobra, jer nečinjenje dobra jeste zlo.

Fašizam je nastao u XX veku, ovo je izrečeno par hiljada godina ranije, u vreme druida.
Izvoli nauči osnovne stvari pre nego uđeš u bilo kakvu diskusiju. :rida:

Pa, sad, Toma Akvinski nije baš bio polupismeni sexualni manijak.

Živeti? :hahaha: Kako klincu objasniti da živeti I egzistirati nije isto? Da životinje žive a duhovna bića egzistiraju? :eek:

Bog nije pisao Bibliju nego Ljudi kojima se javljao i govorio sta da pisu ..bas preko tog Svetog Duha ;)

A morala je biti prepisivana iznova ..jer ne verujem da bi danas ceo svet mogao citati Bibliju kada god pozeli iz jedne Knjige :lol:

Bog nije pisao ništa. Bibliju su pisali ljudi koji nisu imali blage veze sa životom i svetom oko sebe. Od astronomije onog doba (teškog neznanja pripisanog bogu), preko potopa u kome se ne spominje Australija i njen živi svet, pa do toga da se neko povampiruje, pardon uskrsava.

Ne radi se o tome da li je prepisivana iznova i iznova, već o tome da je Postanje prepisano iz Gilgameša, koji nije knjiga Biblije. Kako se čini da se “nenadahnuta” knjiga “pretvori” u “nadahnutu” knjigu? Zipovanjem ili rarovanjem nenadahnutog Gilgameša dobije se nadahnuto postanje. :thumbdown:

Pa nema veze sto oni nisu imali veze sa zivotom ..jer im je BOG govorio sta da pisu

Znaci potrebno im je bilo samo da znaju pisati ;)

A nemoj mi samo reci da Bog nista nezna ..koji je stvorio Mozak koji ni danasnji naucnici nemogu provaliti kako radi :)

Ovo od Tome Akvinskog mi je ...omiljeni biser...

I meni je.

Ne ..mene je briga ko ce gde zavrsiti ....ja gledam sebe ...

Svaki covek ima izbor da veruje ili ne ..oni koji ne zele ..sami ce snositi posledice ..jer nisu verovali Bogu kao Faraon u Egiptu

To sa mnom nema veze..ja necu doneti Boziji Sud na Zemlji nego ce Bog sam ..jer on tako zeli :)

:hahaha: Pa ne gledaš se baš najbolje, pošto ne znaš gde si šupalj; ma bušan kao sito.

Dobro je što ima izbor. Nema posledica ako nema uzroka. A to svakako nije ni taj faraon (sa malim F, jer mu to nije ime) a ni taj tvoj bog. Kažem ti to što pišeš bušno je kao sito.

Sa tobom ništa nema veze. Niko neće doneti nikakav sud na Zemlju, jer uraditi bilo šta na Zemlji ne rešava ništa u svemiru. A svemir je ogroman. Treba shvatiti da je to što ti propagiraš postalo zastarelo u XVI veku, kada su ljudi shvatili da Zemlja nije centar svemira I da nije tačno da sve postoji zbog čoveka, kako to LAŽE Biblija.

"Ako svesni ljudi ne čine ništa da zaustave zlo, oni nisu svesni ljudi, već đavoli".

MIjamoto Musaši

"With the right reason, killin' is easy as breathin'."

Rambo

Svako ko svesno misli da se zlom zaustavlja zlo, taj radi za đavola.
Sasvim druga priča je kada se iz afekta, instinktivno, npr. u samoodbrani učini zlo, jer to je nesvesno počinjeno zlo.
Između ta dva slučaja postoji granica, koja je razumnom čoveku veoma jasna, a nerazuman je slabo vidi ili je uopšte ne vidi da postoji.

Bez obzira, kreten je.

Hm! Ha? Hm! Ha?... Ko ga je6e…

Pa nema veze sto oni nisu imali veze sa zivotom ..jer im je BOG govorio sta da pisu

Znaci potrebno im je bilo samo da znaju pisati ;)

A nemoj mi samo reci da Bog nista nezna ..koji je stvorio Mozak koji ni danasnji naucnici nemogu provaliti kako radi :)

Nisu imali veze s vezom. Ako im je bog govorio da prepišu iz Gilgameša, i još dopišu, notorne gluposti – onda taj bog ništa ne valja... i ne treba apsolutno nikome...

Kao i da bi pisali po forumu... notorne gluposti.

Ko je rekao da bog ništa ne zna? Opet “govorenje u nečije ime”. I nije NEZNA nego NE ZNA. Ne znaju ljudi koji su lagali da je “bog govorio kroz njih”. Pune su ludnice takvih... I nije NEMOGU nego NE MOGU. Nauči već jednom maternji jezik. Sve si pomešao... I promašio.

I meni je.

:hahaha: Pa ne gledaš se baš najbolje, pošto ne znaš gde si šupalj; ma bušan kao sito.

Dobro je što ima izbor. Nema posledica ako nema uzroka. A to svakako nije ni taj faraon (sa malim F, jer mu to nije ime) a ni taj tvoj bog. Kažem ti to što pišeš bušno je kao sito.

Sa tobom ništa nema veze. Niko neće doneti nikakav sud na Zemlju, jer uraditi bilo šta na Zemlji ne rešava ništa u svemiru. A svemir je ogroman. Treba shvatiti da je to što ti propagiraš postalo zastarelo u XVI veku, kada su ljudi shvatili da Zemlja nije centar svemira I da nije tačno da sve postoji zbog čoveka, kako to LAŽE Biblija.

Bog je Veci od Svemira ..jer ga je On licno i Stvorio ...svakoj zvezdi u svemiru zna ime :)

Svako ko svesno misli da se zlom zaustavlja zlo, taj radi za đavola.
Sasvim druga priča je kada se iz afekta, instinktivno, npr. u samoodbrani učini zlo, jer to je nesvesno počinjeno zlo.
Između ta dva slučaja postoji granica, koja je razumnom čoveku veoma jasna, a nerazuman je slabo vidi ili je uopšte ne vidi da postoji.

pa vidi to bas nije tako... jer ti imas pravo na nuznu odbranu ,samodbranu ili nuznu pomoc,znaci pomoc nekom drugom,i ti u tim momentima imas vremena da odlucis da li ces da iskoristis to svoje pravo... i to nije momenat kad ti nekom nanosis zlo nesvesno...

Back