Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aha
Znači ti zapravo znaš hebrejski i grčki i godinama si proučavala izvorne tekstove, pritom ih poredeći sa aktuelnim prevodima pri čemu je prevod Jehovinih svedoka bio najtačniji
kako da ne
Ovo je ono što sam ti pričao o neozbiljnosti.

tako je znam hebrejske i grcke reci za kljucne pojmove
na primer JHVH je na hebrejskom ime Boga.

DOKAZ DA SVI SPASENI IDU NA NEBO U 1.VASRSENJU.

TJ. ODMAH PRI 2.HRICTOVOM DOLASKU !!!

Dakle, Jovan vidi mnostvo pred Bozjim prestolom :

„Potom videh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojati, od svakog kolena jezika i naroda i plemena STAJAHU PRED PRESTOLOM I PRED JAGNJETOM, obuceni u haljine bele, i palme u rukama njihovima.” Otkrvenje 7,9.

Ti ne razumes da ce neko morati od spasenih ostati na zemlji :rumenko:

Mislis da ce Isus vladati 1000 god praznom zemljom bez ljudi ? :lol:

1000 godina su Sotona i demoni sami na pustoj zemlji.... ne-spaseni su jos u grobu.

Nakon tih 1000 godina, Bog se vraca da unisti Sotonu i ne-spasene. Toje drugo vaskrsenje. Vaskrsava ih, i oni pokusavaju da se skupe i napadnu Boga opet.

I tu ih Bog baca u Ognjeno jezero i unistava za uvek!

Obnavlja Zemlju , i pravi prvobitni Raj za spasene!

144 000 se nikad ne nastanjuju na Zemlji,jer oni imaju tu privilegiju da borave u Bozjoj neposrednoj prisutnosti gde god se on nalazio ....

To je to. I sve se poklapa. :)

Idemo redom :

Bog postavlja Isusa za Kralja zemlje da vlada 1000 god dok ljude i zemlju ne dovede do savrsenstva kao u Edenu :)

Zatim Isus odabira 144.000 sa zemlje da vladaju sa njim zajedno ( jer ljudi koji su ziveli na zemlji najbolje znaju ljudske probleme i sve drugo )

Ostali ljudi koje Isus vaskrsne ostaju da zive na zemlji a Isus ce Vladati njima i dace im sve sto je opisano u Otkrivenju

Isus nece vladati praznom planetom vec ljudima

To je cela prica i Istina :hvala:

1000 godina su Sotona i demoni sami na pustoj zemlji.... ne-spaseni su jos u grobu.

Nakon tih 1000 godina, Bog se vraca da unisti Sotonu i ne-spasene. Toje drugo vaskrsenje. Vaskrsava ih, i oni pokusavaju da se skupe i napadnu Boga opet.

I tu ih Bog baca u Ognjeno jezero i unistava za uvek!

Obnavlja Zemlju , i pravi prvobitni Raj za spasene!

144 000 se nikad ne nastanjuju na Zemlji,jer oni imaju tu privilegiju da borave u Bozjoj neposrednoj prisutnosti gde god se on nalazio ....

To je to. I sve se poklapa. :)

Tako ne pise ^^

Sotona ce biti bacern u bezdan na 1000 god. i nece biti na zemlji :mrgreen:

Jer Bog uklanja sotonu sa zemlje da vise ne vara ljude koji ce ziveti na zemlji :)

Gresis srce <3

Poslednja izmena:
Idemo redom :

Bog postavlja Isusa za Kralja zemlje da vlada 1000 god dok ljude i zemlju ne dovede do savrsenstva kao u Edenu :)

Zatim Isus odabira 144.000 sa zemlje da vladaju sa njim zajedno ( jer ljudi koji su ziveli na zemlji najbolje znaju ljudske probleme i sve drugo )

Ostali ljudi koje Isus vaskrsne ostaju da zive na zemlji a Isus ce Vladati njima i dace im sve sto je opisano u Otkrivenju

Isus nece vladati praznom planetom vec ljudima

To je cela prica i Istina :hvala:

Ovo je SVE pogresno........

Gde si ovo procitao ?

Iz Biblije ??

Citiraj stihove..... to ne pise nigde.

Izvini, cini mi se kao da slusham bajku... ne razumem ko je mogao tako da te ... navede na laz ?

Ovo je SVE pogresno........

Gde si ovo procitao ?

Iz Biblije ??

Citiraj stihove..... to ne pise nigde.

Izvini, cini mi se kao da slusham bajku... ne razumem ko je mogao tako da te ... navede na laz ?

Ti ne znas celu bibliju i ne kpiras Bozije namere lepo ^^

Prvobitna namera Bozija je bila koja ? :flert:

Da cela zemlja postane Raj i ljudi zive srecno i vecno :)

Sotona je pokvario taj plan na jedno vreme :mrgreen:

Isus dolazi da popravi ono sto je Soton pokvario i da zemlju pretvori u Prvobitni Raj :aha:

Gde ce ziveti ljudi ne duhovi i Sotona :mrgreen:

Ti ne znas celu bibliju i ne kpiras Bozije namere lepo ^^

Prvobitna namera Bozija je bila koja ? :flert:

Da cela zemlja postane Raj i ljudi zive srecno i vecno :)

Sotona je pokvario taj plan na jedno vreme :mrgreen:

Isus dolazi da popravi ono sto je Soton pokvrio i da zemlju pretvori u Prvobitni Raj :aha:

Gde ce ziveti ljudi ne duhovi i Sotona :mrgreen:

Ja sam ti to i napisala.... spaseni provode 1000 godina u Carstvu Bozjem - mestu u vasioni u kojoj prebiva sam Bog. Za to vreme cemo uciti o Bogu i smeti da pitamo sve one stvari iz naseg zivota-zasto se desavalo tako sto se desavalo.... i sve tajne koje nas ograniceni um nije mogao da shvati!

Nakon tih 1000 godina je drugo vaskrsenje. Bog unistava Sotonu i nespasene i obnavlja Zemlju! I spaseni (osim 144000) nastanjuju Zemlju opet!

Osvesti se, neko te je zeznuo.... i citiraj mi Bibliju.

Pa ces videti da je kao sto sam ti i rekla

1000 godina su Sotona i demoni sami na pustoj zemlji.... ne-spaseni su jos u grobu

Otkrivenje 20

1 I vidjeh anđela gdje silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
Otkr. 1:18

2 I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
2 Pet. 2:4, Otkr. 12:7, Otkr. 12:9

3 I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljada godina; i potom valja da bude odriješena na malo vremena.
Dan. 6:17, Mat. 24:24, Otkr. 16:14

7 I kad se svrši hiljada godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
Otkr. 9:15

Razmisli da li si u pravu ^^

Sotona je u tamnici nije na zemlji - zemlja nije tamnica :)

Poslednja izmena:
Otkrivenje 20

1 I vidjeh anđela gdje silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
Otkr. 1:18

2 I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
2 Pet. 2:4, Otkr. 12:7, Otkr. 12:9

3 I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljada godina; i potom valja da bude odriješena na malo vremena.
Dan. 6:17, Mat. 24:24, Otkr. 16:14

Razmisli da li si u pravu ^^

Ok. Ovo ce se desiti nakon 2.Hr. dolaska. Zatvorice Sotonu - tj.onemogucice je da ide po drugim svetovima i kusa Bozja stvorenja.

Dalje... kada se navrsi 1000 godina

"valja dabude odriješena na malo vremena."

To je za vreme 2.vaskrsenja. Odresice je za malo vremena, i pokusace sa nevernima da se opet sakupi i napadne Boga.

Ovo je jako vazan detalj- sto znaci da se ne-spaseni nisu ni tada nisu pokajali - i Bog ce konacno morati da ih unisti za uvek!

Back