Nebitno mi je kako nekima delujem
Nije cilj teme da delujem
nego da se iznese istina o ucenju JS
i to cu raditi
Takodje na primer ti si postavio pitanje koje iziskuje opsiran odgovor
napisacu i to jednom.
a ne zanima me da odgovaram na provokacije...
Ok, nećeš imati ništa protiv ako ti kažem jednu stvar
što se tiče same doktrine, tj. kako ti kažeš učenja JS (pošto vidim da preferiraš samu materiju pre razgovora o svojoj verskoj organizaciji), lično smatram da je suvišno da to bude nekakvo generalno iznošenje celokupnog religijskog koncepta
mnogo je bolje da se fokusiraš na ona mesta koja su suštinski različita od opštepoznatih doktrina
da ljudi koji dođu na ovu temu vide po čemu su to JS različiti od drugih i zašto je to bolje, ako me razumeš
drugo, što se tiče ovih provokacija, nisam ja mislio na to kako ti LIČNO deluješ jer zaista nije bitno (a ovde i korisno) da ljudi nemaju predstavu o tebi konkretno jer, možda ću te uvrediti, ali će biti mahom negativna jer odaješ utisak neozbiljnosti zato što ti fali sistematičnost u odgovaranju, kao i sposobnost/želja da skopčaš tuđe argumente. Neretko si na veoma ozbiljna pitanja odgovarala prilično plitko i banalno, a misionar si i predstavnik Jehovinih svedoka. Samim tim, tvoji odgovori ne predstavljaju više samo tebe lično već sve Jehovine svedoke. A ljudi kad pročitaju neke stvari koje ti pišeš, zbog načina na koji vodiš diskurs, imaće loše mišljenje o svim Jehovinim svedocima. Ono na šta sam ja mislio jeste da ti kao neko ko se razume u materiju moraš biti sposobna da odgovoraš na razna pitanja koristeći jedan veliki arsenal argumenata jer ako će neko doći na ovu temu da nauči nešto o Jehovinim svedocima, on će sigurno imati želju i da kritički razmatra neke JS stavove. A ti kao JS predstavnik treba da poseduješ određenu retorsku sposobnost, erudiciju, elokvenciju i sveobuhvatnost pristupa kojima ćeš pokazati zašto je to što ti propovedaš dobro ili ne. Ne možeš sve što kritikuje tvoju dogmu odbaciti kao "provokaciju" (dogma ovde nije upotrebljena u negativnom kontekstu).
Isčekujem odgovor na sopstvena pitanja,
pozdrav.